Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Andronic, trimisi in judecata de DNA Elena Udrea, Dan Andronic si Ioana Basescu au fost trimisi miercuri in judecata de procurorii DNA in dosarul finantarii campaniei prezidentiale din 2009.
Fost manager al spitalului de urgenta Constanta, trimis in judecata de DNA in al patrulea dosar Danut Capatina, fost Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (S.C.J.U.) "Sf. Apostol Andrei" Constanta a fost trimis in judecata de DNA pentru de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Un nou termen in procesul liderului PSD - Floarea Alesu: Dragnea stia de cele doua angajate de la DGASPC care lucrau la PSD Teleorman / Am avut patru discutii cu el, imi spunea sa am rabdare ca se rezolva Floarea Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman, a declarat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca Liviu Dragnea stia de situatia celor doua angajate care nu veneau la serviciu si lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman, sustinand ca a perceput aceasta situatie ca pe o sarcina de serviciu, potrivit Agerpres.
Instanta suprema a respins cererea avocatilor de audiere a lui Sebastian Ghita in dosarul de santaj Antena - RCS&RDS Magistratii instantei supreme au respins solicitarea avocatilor Antena Group de audiere prin videoconferinta a omului de afaceri Sebastian Ghita in dosarul de santaj "Antena Group - RCS&RDS", scrie News.ro.
Serban Mihailescu, audiat la instanta suprema in procesul lui Tariceanu: Aproape toate concediile le faceam cu Dan Andronic. Sunt nasul copiilor lui Serban Mihailescu, fost parlamentar PSD si secretar general al Guvernului Nastase, a declarat marti ca si-a facut aproape toate concediile cu Dan Andronic, el fiind nasul copiilor patronului de la 'Evenimentul zilei', iar in anul 2008 a participat la nunta acestuia, de la Monte Carlo, unde au mai fost prezenti Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu, Nicolae Dumitru - 'Niro' si Dan Ioan Popescu. Serban Mihailescu a fost audiat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care fostul premier Calin Popescu-Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.
Un nou termen in procesul in care Calin Popescu-Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, marti, un nou termen in procesul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este judecat pentru mincinoasa si favorizarea infractorului.
Un nou termen in procesul in care Liviu Dragnea este judecat pentru abuz in serviciu, la ICCJ, unde ar urma sa fie audiati alti doi inculpati Instanta suprema va judeca, marti, un nou termen al dosarului in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie Bombonica Prodana si de fosti angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, potrivit news.ro.
Sase ani de inchisoare pentru un fost secretar de stat, opt ani pentru un fost politist in DNA intr-un dosar in care apare si numele firmei Tel Drum Fostul secretar de stat Valentin Preda Raducu din Ministerul Transporturilor a fost condamnat, luni, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la sase ani de inchisoare, in timp ce un fost ofiter de politie judiciara in DNA, Dan Emil Manolachi, a primit opt ani de inchisoare, intr-un dosar de coruptie si divulgare de informatii considerate secret de stat, anunta news.ro. Potrivit anchetatorilor, Manolachi ar fi fotografiat o nota secreta a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum si i-ar fi trimis-o fostului secretar de stat.
Fostul deputat Florin Popescu, condamnat pentru coruptie, liberat conditionat. DNA a contestat decizia Magistratii Judecatoriei Ploiesti au dispus liberarea conditionata a fostului deputat Florin Popescu, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare pentru ca a cerut, in campania electorala din 2012, peste 60 de tone de pui grill pe care i-a impartit alegatorilor. Procurorii DNA au contestat decizia Judecatoriei Ploiesti privind liberarea lui Florin Popescu.
UPDATE DNA face marti perchezitii la Consiliul Judetean Iasi / Este vorba de luare de mita si abuz in serviciu - surse Procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Consiliului Judetean (CJ) Iasi si la Directia Judeteana de Drumuri, presedintele CJ, Maricel Popa, spunand ca anchetatorii verifica contractele de atribuire a lucrarilor de deszapezire si de asfaltare a unor drumuri.  UPDATE 09.01 DNA: Procurorii efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptieUPDATE 08.32 Perchezitiile vizeaza cercetari in legatura cu suspiciuni de savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu, au declarat marti pentru Agerpres surse judiciare.
Fostul primar Gheorghe Stefan, inca o condamnare: 8 ani inchisoare in dosarul Posta Romana Gheorghe Stefan, fost primar al municipiului Piatra Neamt, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la 8 ani si 2 luni inchisoare, intr-un dosar legat de fraudarea Companiei Nationale Posta Romana, potrivit Agerpres.
Femeia condamnata pentru complicitate la abuz in serviciu a pierdut la Curtea de Apel Bucuresti procesul privind anularea OUG 14 Luiza Cazanescu, condamnata pentru complicitate la abuz in serviciu, care a atacat in instanta OUG 14/2017 prin care a fost abrogata OUG 13 de modificare a codurilor penale, a pierdut procesul la Curtea de Apel Bucuresti, scrie News.ro. Instanta a respins atat cererea de suspendare, cat si soliciarea de anulare a OUG 14 formulate de Luiza Cazanescu in februarie, decizia nefiind definitiva.
Dosarul in care Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscala, disjuns de DNA si trimis la Parchetul General pentru cercetare in rem DNA a disjuns un dosar de evaziune fiscala din dosarul in care fostul premier Victor Ponta era cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, care a fost trimis la Parchetul General pentru cercetare in rem.
Tribunalul Constanta admite expertiza fiscal-contabila in dosarul in care Nicusor Constantinescu este judecat pentru un prejudiciu de peste opt milioane de euro Tribunalul Constanta a admis, joi, efectuarea unei expertize fiscal-contabile in dosarul in Nicusor Constantinescu este judecat pentru ca ar fi prejudiciat judetul Constanta cu peste opt milioane de euro, fiind acuzat ca ar fi efectuat plati nelegale din fonduri publice catre asociatii, fundatii sau cluburi sportive, termenul pentru realizarea acesteia fiind 6 iunie, potrivit news.ro.
Dan Andronic, citat la DNA Consultantul politic Dan Andronic, patronul ziarului Evenimentul Zilei, s-a prezentat joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Dan Andronic a parasit cu putin timp in urma sediul DNA, el declarand doar ca a fost chemat pentru "acte procedurale". Andronic este urmarit penal, incepand de luna trecuta, de procurorii DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul privind finantarea campaniei electorale din anul 2009.
Patru profesori si contabila Scolii Sanitare din Slatina, condamnati la inchisoare cu executare pentru mita / Cea mai mare pedeapsa - 7 ani Un fost director al Scolii Postliceale Sanitare de Stat din Slatina, trei profesori si fosta contabila a aceleiasi unitati de invatamant, acuzati ca in vara anului 2012 au primit bani de la elevi pentru a-i promova la examenele de obtinere a certificatelor de competente profesionale, au fost condamnati de Curtea de Apel Craiova, printr-o sentinta definitiva, la inchisoare cu executare pentru perioade cuprinse intre trei si sapte ani, potrivit portalului instantei, scrie Agerpres.
Primarul si contabila Primariei mehedintene Eselnita, retinuti pentru 24 de ore Primarul comunei mehedintene Eselnita, Ioan Ciuru, a fost retinut, marti seara, dupa mai multe ore de audieri la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti. In arestul Politiei a ajuns si contabila unitatii administrativ-teritoriale. Cei doi sunt acuzati de abuz in serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, potrivit news.ro.
Sebastian Ghita vrea sa participe la procesele din Romania prin videoconferinta (avocati) Avocatii lui Sebastian Ghita au declarat marti la Inalta Curte ca fostul deputat vrea sa asiste la procesele pe care le are deschise in instantele din Romania prin videoconferinta, el fiind incarcerat intr-un penitenciar din Belgrad, potrivit Agerpres.
Perchezitii la reprezentanti ai Primariei Eselnita din Mehedinti, acuzati ca au prejudiciat institutia cu aproape 1,5 milioane de lei Politistii din Mehedinti fac, marti dimineata, mai multe perchezitii la reprezentanti ai Primariei Eselnita, acuzati ca intre anii 2012-2015 au facut decontari ilegale pe baza unor situatii de lucrari nereale, ar fi schimbat destinatia fondurilor alocate si ar fi folosit in interes personal bani din casieria unitatii, prejudiciind institutia cu aproape 1,5 milioane de lei, scrie News.ro. Patru persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, pentru audieri.
Vintu: Olteanu mi-a cerut un million pentru el si un milion pentru Tariceanu cand i-am propus sa finantez campania electorala a sa si a PNL. Daca nu as fi dat aceste sume, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator al Deltei Dunarii Sorin Ovidiu Vintu a aratat, cand a fost audiat ca martor de catre procurori, ca i-a spus lui Bogdan Olteanu ca este dispus sa finanteze campania electorala a acestuia si a PNL, iar atunci fostul presedinte al Camerei Deputatilor i-a cerut un milion de euro pentru el si un alt milion de euro pentru Calin Popescu Tariceanu, precizand ca are convingerea ca daca nu ar fi dat acesti bani, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator al Deltei Dunarii, potrivit news.ro.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by