Patru profesori si contabila Scolii Sanitare din Slatina, condamnati la inchisoare cu executare pentru mita / Cea mai mare pedeapsa - 7 ani

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 10 mai 2017, 13:13 Dosare Anticoruptie


Un fost director al Scolii Postliceale Sanitare de Stat din Slatina, trei profesori si fosta contabila a aceleiasi unitati de invatamant, acuzati ca in vara anului 2012 au primit bani de la elevi pentru a-i promova la examenele de obtinere a certificatelor de competente profesionale, au fost condamnati de Curtea de Apel Craiova, printr-o sentinta definitiva, la inchisoare cu executare pentru perioade cuprinse intre trei si sapte ani, potrivit portalului instantei, scrie Agerpres.

Cele cinci persoane au fost duse marti seara la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, mandatele fiind puse in executare de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Fostul director al Scolii Postliceale Sanitare de Stat Slatina, Cornelia Filisanu, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare, un fost evaluator in comisia de desfasurare a examenului, Goergel Filip, a fost condamnat la sapte ani de detentie, fosta contabila, Emilia Baranescu, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu executare, Aglaia Micli (membru evaluator in comisia de examen), la trei ani si jumatate, iar Sanda Naiden (indrumator de proiecte) a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare.

In acelasi dosar, care s-a judecat pe fond la Tribunalul Olt, au fost condamnate la inchisoare cu suspendare alte sapte persoane - profesori, evaluatori, indrumatori etc.

Sentinta definitiva in aceasta cauza a fost pronuntata marti, 9 mai, de Curtea de Apel Craiova, care a mentinut, in cea mai mare parte, dispozitiile sentintei penale pronuntata de Tribunalul Olt anul trecut.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1391 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    foarte bine, dar (Miercuri, 10 mai 2017, 13:27)

    iodixit [utilizator]

    de ce au fost bagati la penitenciar de maxima siguranta, sint asa de periculosi?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by