Dosarul in care Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscala, disjuns de DNA si trimis la Parchetul General pentru cercetare in rem

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 12 mai 2017, 19:26 Dosare Anticoruptie


Victor Ponta, avocat
Foto: Agerpres
DNA a disjuns un dosar de evaziune fiscala din dosarul in care fostul premier Victor Ponta era cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, care a fost trimis la Parchetul General pentru cercetare in rem.

Anuntul a fost facut vineri, de Antena 3. Potrivit unor surse HotNews.ro, disjungerea cauzei a avut loc in urma cu aproape doua luni, dupa ce Camera Deputatilor respinsese, in iunie 2015, solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii a urmaririi penale a premierului Victor Ponta.

"S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infractiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese retinuta in sarcina lui Victor Ponta in calitatea sa de prim-ministru avand in vedere ca a intervenit o cauza de impiedicare a efectuarii urmariri penale ca urmare a respingerii de catre plenul Camerei Deputatilor a cererii de incuviintare transmisa de procurori. Pe de alta parte, in cauza respectiva, prin aceeasi ordonanta, s-a dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare catre PICCJ pentru suspiciunea savarsirii unor fapte care nu sunt de competenta DNA", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

In dosarul initial, premierul Victor Ponta era acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

Faptele retinute de anchetatori ar avea legatura cu faptul ca Ponta ar fi beneficiat de o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA "Sova si Asociatii" de la complexurile energetice Turceni si Rovinari, desi nu a efectuat niciun fel de activitate profesionala in temeiul conventiei de conlucrare dintre cele doua case de avocatura.

In acelasi dosar, procurorii sustin ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale). Faptele ar avea legatura cu functia de prim-ministru.

Conform DNA, el este acuzat ca l-a desemnat pe Dan Sova ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine si ministru al Transporturilor, in conditiile in care premierul ar fi beneficiat in trecut de foloase din partea acestuia si de dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism. Pentru aceste din urma trei acuzatii de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputatilor pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Victor Ponta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3993 vizualizari

  • +9 (11 voturi)    
    in 2 ani se umple chistocul de dosare penale (Vineri, 12 mai 2017, 20:30)

    linarel [utilizator]

    alt avocat infractor ......care se apuca iar sa declare ca el e o victima a sistemului...
  • +6 (8 voturi)    
    Da ceva pe " goarna " fostul doctor Viorel ? (Vineri, 12 mai 2017, 20:42)

    Plagarus [utilizator]

    Asta toarna tot ce misca-n anturajul sau.
  • 0 (0 voturi)    
    Hai , Fa doino , ca poti ! (Sâmbătă, 13 mai 2017, 11:57)

    deval [utilizator]

    Sa treci la locul tau ! Ala de derbedeu care s-a pus in motul famigliei, mistocarind din usa cortului (Palatul Victoria) o tara...
  • 0 (2 voturi)    
    Citati din Latrina3 ? Asa rau ati ajuns ? (Sâmbătă, 13 mai 2017, 14:59)

    Velma Kelly [utilizator]

    Ati luat informatia de la isterica de Dana Grecu. Care nu pricepe nici macar de ce se pune sare in mancare sau zahar in ceai. DNA a dispus NUP in cazul lui Ponta: fapta nu exista. Daca chiar DNA a spus asta, voi va luati dupa DaNA (Grecu) ? Putin jenanat pt voi.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by