UPDATE DNA face marti perchezitii la Consiliul Judetean Iasi / Este vorba de luare de mita si abuz in serviciu - surse

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 16 mai 2017, 7:43 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA fac perchezitii, marti dimineata, la sediul Consiliului Judetean (CJ) Iasi si la Directia Judeteana de Drumuri, presedintele CJ, Maricel Popa, spunand ca anchetatorii verifica contractele de atribuire a lucrarilor de deszapezire si de asfaltare a unor drumuri.

UPDATE 09.01 Comunicat DNA: "Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie  Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2016-2017.  

In cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 15 locatii, situate in judetele Iasi si Suceava, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale."

UPDATE 08.32 Perchezitiile vizeaza cercetari in legatura cu suspiciuni de savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu, au declarat marti pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit acestora, au loc in total perchezitii in 15 locatii pe raza judetelor Iasi si Suceava, dintre care doua la cele doua institutii publice. Actiunea vizeaza, sustin sursele, suspiciuni de fapte de coruptie si asimilate acestora comise in perioada 2016 -2017.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi a declarat pentru News.ro ca ancheta ar viza modul in care au fost facute lucrarile de asfaltare la drumul judetean Gropnita-Movileni, in cazul caruia ar fi fost facuta o plangere a CJ la DNA, in toamna anului trecut. 

De asemenea, ar fi verificat si contractul pentru refacerea drumului Iasi-Tibanesti.  

Maricel Popa a spus ca aceste contracte au fost incheiate de vechea conducere a Directiei de Administrare a Drumurilor Judetene, al carei director, Daniel Minciuna, a decedat in urma cu doua luni.  

Seful Consiliului Judetean Iasi a mai sustinut ca anchetatorii au cerut si documente legate de atribuirea lucrarilor de deszapezire pentru perioada 2016-2017.  

Maricel Popa, care este presedinte al filialei judetene a PSD Iasi, se afla la conducerea CJ Iasi din iunie 2016.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2539 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by