Femeia condamnata pentru complicitate la abuz in serviciu a pierdut la Curtea de Apel Bucuresti procesul privind anularea OUG 14

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 mai 2017, 17:51 Dosare Anticoruptie


Luiza Cazanescu la dezbaterea de la MJ
Foto: Captura Facebook
Luiza Cazanescu, condamnata pentru complicitate la abuz in serviciu, care a atacat in instanta OUG 14/2017 prin care a fost abrogata OUG 13 de modificare a codurilor penale, a pierdut procesul la Curtea de Apel Bucuresti, scrie News.ro. Instanta a respins atat cererea de suspendare, cat si soliciarea de anulare a OUG 14 formulate de Luiza Cazanescu in februarie, decizia nefiind definitiva.

"Admite exceptia inadmisibilitatii cererilor reunite avand ca obiect anulare si suspendare executare. Respinge aceste cereri (anulare si suspendare) ca inadmisibile", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Luiza Cazanescu a declarat recurs, care se va judeca la instanta suprema, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti va motiva si va comunica decizia.

Prin aceeasi decizie, Curtea de Apel Bucuresti a respins si cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a OUG 14, instanta apreciind ca cererea este inadmisibila. Si aceasta decizie poate fi atacata cu recurs.

Guvernul a adoptat, in seara zilei de 31 ianuarie, Ordonanta de Urgenta numarul 13, prin care erau modificate Codurile penale. Cinci zile mai tarziu, in 5 februarie, Guvernul a abrogat OUG 13, tot prin ordonanta de urgenta.

Dupa ce au fost adoptate de Senat si de Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis a promulgat, in 24 februarie, legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14.

Luiza Cazanescu si SC Luisa Casa de Moda SRL au deschis, in 10 februarie, la Curtea de Apel Bucuresti, cate doua procese pentru suspendarea, respectiv anularea OUG 14.

Luiza Cazanescu a fost printre cei care a participat, in 30 ianuarie, la dezbaterea privind gratierea si modificarea codurilor penale, organizata de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache. Ea i-a cerut atunci lui Iordache "sa fie barbat de stat", sa promoveze aceste legi si "sa lupte impotriva securitatii care a invadat toate organismele statului", precizand ca are 800 de dosare civile si 46 de dosare penale. Afirmatiile Luizei Cazanescu au starnit proteste din partea celor care erau in sala de dezbatere.

Cazanescu a fost condamnata de Tribunalul Dambovita, in 15 iulie 2016, la trei ani si doua luni de inchisoare, fiind acuzata de complicitate la abuz in serviciu. Decizia nu a fost definitiva, recursul judecandu-se, in prezent, la Curtea de Apel Ploiesti.

Luiza Cazanescu, administrator al SC Luisa Casa de Moda SRL, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA la 3 decembrie 2010, alaturi de alte cinci persoane, acuzate si ele de abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2003 - octombrie 2005, inculpatii Marius Daniel Pietricica, in calitate de director ARDAF Dambovita, Marius Cristian Stan, in calitate de director adjunct asigurari ARDAF Dambovita, Loredana Silvia Iacob, sef birou contabilitate si Cristina Sanpetrean, inspector verificator in cadrul SC Asigurare Reasigurare ARDAF SA - Sucursala Dambovita, au aprobat incheierea mai multor contracte (de consultanta, de inchiriere si de marketing) intre ARDAF Dambovita si firmele reprezentate de Luiza Cazanescu  si Ioan Igescu in conditii nelegale si cu incalcarea atributiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrara normelor ARDAF si prevederilor legale.

Contractele de consultanta vizau promovarea si vanzarea politelor "Caminul", asigurari de sanatate si asigurari de viata, instruirea agentilor de asigurari si distribuirea de fluturasi publicitari, iar contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare si publicitate a produselor de asigurare ARDAF, mai arata anchetatorii.

"Aceste contracte au fost decontate in conditiile in care inculpatul Igescu Ioan, prin SC GTransoceanic SRL, nu a prestat niciun serviciu in favoarea ARDAF, iar Cazanescu Luiza nu a respectat clauzele contractuale in integralitatea lor", potrivit DNA.

Prejudiciul adus ARDAF Bucuresti in acest caz ar fi fost de 6,7 milioane de lei (1,8 milioane de euro, la cursul din octombrie 2005), suma pentru care ARDAF s-a constituit parte civila in dosar, au mai sustinut procurorii.

Si fostul primar al orasului Navodari Nicolae Matei a cerut in instanta anularea OUG 14, solicitarea acestuia fiind respinsa in 20 aprilie, de Curtea de Apel Constanta, ca inadmisibila.

Nicolae Matei a fost condamnat, in februarie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru dare de mita, fiind incarcerat atunci la Penitenciarul Poarta Alba si eliberat patru luni mai tarziu.

Fostul primar Nicolae Matei mai este judecat intr-un dosar, pentru abuz in serviciu in forma continuata, tentativa la abuz in serviciu, dare de mita si constituire de grup infractional organizat. Inceput la Curtea de Apel Constanta, procesul a fost stramutat apoi la Curtea de Apel Bucuresti, urmatorul termen in acest dosar fiind in 19 mai.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2336 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    Duduia Luiza (Sâmbătă, 13 mai 2017, 18:10)

    mitg [utilizator]

    Dupa ce purta in poza respectiva - o blana tip Leana Ceausescu codoi - iti dai seama ca a facut destule prostii incat sa se teama de bratul justitiei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by