Cererea fostului primar din Navodari de anulare a OUG 14, respinsa de Curtea de Apel Constanta

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 aprilie 2017, 20:01 Dosare Anticoruptie


Cererea fostului primar al orasului Navodari, Nicolae Matei, de anulare a OUG 14 a fost respinsa, joi, de Curtea de Apel Constanta ca inadmisibila, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in 15 zile de la comunicare. Aceeasi instanta a respins miercuri si solicitarea fostului edil de suspendare a OUG 14, scrie News.ro.

"Respinge actiunea formulata de reclamantul Matei Nicolae in contradictoriu cu paratii Guvernul Romaniei - prim-ministru prin Secretariatul General al Guvernului si Ministerul Justitiei, ca inadmisibila. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare, cererea urmand a se depune la Curtea de Apel Constanta", se arata in decizia instantei.

Aceeasi instanta a respins, joi, solicitarea fostului primar din Navodari de suspendare a OUG 14. Nici aceasta decizie nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Nicolae Matei, judecat pentru abuz in serviciu intr-un dosar si condamnat in altul pentru dare de mita, a depus in luna februarie la Curtea de Apel Constanta doua cereri privind OUG 14, una vizand suspendarea actului administrativ, iar cealalta anularea acestuia.

Nicolae Matei a fost condamnat, in februarie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru dare de mita, fiind incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba. In iunie 2016 fostul primar a fost eliberat.

In aprilie 2014, Nicolae Matei fusese condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru dare de mita. Instanta a mai hotarat atunci si confiscarea celor doua loturi de teren care au fost date drept mita.

Matei a fost trimis in judecata in decembrie 2012, fiind acuzat ca a cerut sefului Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, denuntator in cauza, sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. Matei i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de peste 46.000 de euro.

Nicolae Matei mai este judecat, intr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu in forma continuata, tentativa la abuz in serviciu, dare de mita si constituire de grup infractional organizat. Inceput la Curtea de Apel Constanta, procesul a fost stramutat apoi la Curtea de Apel Bucuresti, iar urmatorul termen in acest dosar este pe 7 martie.

Nicolae Matei a fost primar al orasului Navodari din anul 2008 din partea PSD.

Ordonanta de Urgenta 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonantei de Urgenta 13, de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, a fost atacata in contencios administrativ si la Curtea de Apel Bucuresti, de catre o persoana condamnata, in prima instanta, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Luiza Cazanescu si SC Luisa Casa de Moda SRL au deschis, in 10 februarie 2017, la Curtea de Apel Bucuresti, cate doua procese pentru suspendarea, respectiv anularea Ordonantei 14.

O alta sesizare vizand OUG 14 a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti, cand fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz in serviciu in dosarul ANRP privind despagubirea ilegala a lui Horia Simu, a cerut instantei sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul ordonantei care a abrogat ordonanta de urgenta prin care au fost modificate codurilor penale, aratand ca prin acest act normativ i se incalca dreptul la aparare.

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii fostului deputat, pe motiv ca nu are legatura cu cauza, judecatorul urmand sa decida daca va fi trimisa la Curtea Constitutionala exceptia de neconstitutionalitate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























574 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by