Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul director al FBI Louis Freeh Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul director FBI Louis Freeh, care afirma, intr-un comunicat, ca este "profund dezamagit" de decizia Inaltei Curti din Romania de a-l condamna pe omul de afaceri la 7 ani de inchisoare, o sentinta care "nu este sustinuta nici de fapte nici de lege".
Florin Secureanu, audiat la DNA Fostul director al Spitalului ''Malaxa'', Florin Secureanu, s-a prezentat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, precizand ca a venit pentru a ridica mai multe documente, potrivit Agerpres. El declara saptamana trecuta ca are de ridicat 150 de documente.
Relu Fenechiu, liber și imposibil de executat 0 (zero) lei. Atat a recuperat statul pana acum din suma totala de 9.747.161 de lei pe care trebuia sa o incaseze de la fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, dupa ce acesta a fost condamnat in doua procese de coruptie.
Relu Fenechiu a parasit Penitenciarul Vaslui / Fostul ministru sustine ca judecatoarea Sofica Dumitrascu i-a cerut iertare si i-a spus ca Livia Stanciu Stanciu a vrut o decizie unanima Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a parasit Penitenciarul Vaslui, dupa ce in cursul diminetii de luni, 7 august, judecatorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea conditionata din detentie, anunta Agerpres. Fostul ministru sustine ca judecatoarea Sofica Dumitrascu l-a vizitat la Jilava pentru a-si cere iertare de la el si i-a spus ca Livia Stanciu a vrut o decizie unanima.
Inginer de la Hidroelectrica, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta Un fost sef de laborator la Urmarirea Comportarii Constructiilor Hidrotehnice din cadrul SC Hidroelectrica - Sucursala Bistrita, in prezent inginer la aceeasi societate, a fost trimis in judecata de DNA, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi "aranjat" subcontractarea unor lucrari publice catre propria firma.
Nicusor Constantinescu, pus sub acuzare de DNA intr-un nou dosar de abuz in serviciu Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost pus sub acuzare de DNA intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu si evaziune fiscala, in legatura cu subventii acordate Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta.
Puiu Popoviciu nu a fost gasit la domiciliu pentru a fi dus la penitenciar. Surse: Omul de afaceri ar fi parasit tara in iunie, Politia va cere joi emiterea unui mandat european de arestare Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv miercuri la 7 ani de inchisoare in dosarul 'Ferma Baneasa', nu a fost gasit la domiciliul sau de politistii care ar fi trebuit sa il ridice de acasa si sa il duca la penitenciar, pentru executarea pedepsei, anunta Antena 3, care a difuzat imagini de la locuinta lui Popoviciu. Autoritatile au emis mandat de urmarire nationala pentru Popoviciu. Surse oficiale din Politie au declarat, pentru Agerpres, ca Puiu Popoviciu ar fi parasit tara la inceputul lunii iunie, iar Politia ar urma sa ceara joi instantei emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia.
Veste proasta de la UE pentru penali: prag mic pentru dezincriminarea furtului din bani europeni, pedepse grele cu inchisoarea pentru furturi peste 100.000 euro. Plus definirea coruptiei ca "amenintare deosebit de grava" Uniunea Europeana a adoptat o directiva care prevede pedepse extrem de dure pentru furtul din banii europeni. Directiva 1371 privind "combaterea fraudelor indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal" prevede pedepse maxime de minimum 4 ani inchisoare daca prejudiciul e mai mare de 100.000 de euro. Pragul sub care un stat membru UE poate renunta la actiunea penala impotriva unei persoane fizice care a deturnat fonduri UE este unul mic, de doar 10.000 euro. Directiva stabileste standarde inalte in combaterea furtului din banii platiti de contribuabilii europeni: "Coruptia constituie o amenintare deosebit de grava pentru interesele financiare ale Uniunii".
Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul 'Ferma Baneasa' Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 7 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu asocierea firmei sale, SC Baneasa Investments SA, cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Capitala, pentru un teren de 224 de hectare. Puiu Popoviciu fusese condamnat in prima instanta la 9 ani de inchisoare in acest dosar.
Mihai Chirica a admis ca are calitatea de inculpat in dosarul privind achizitionarea de masini Skoda, instrumentat de DNA Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a admis miercuri, intr-o conferinta de presa, ca are calitatea de inculpat in dosarul "Skoda", instrumentat de procurorii DNA, relateaza Agerpres. Intrebat de jurnalisti daca are sau nu calitatea de inculpat, Mihai Chirica a recunoscut ca i s-a schimbat calitatea de martor in cea de inculpat in dosarul ca vizeaza achizitia, in mai 2013, a unor autoturisme marca Skoda pentru dotarea Politiei Locale, masini care in realitate, potrivit procurorilor DNA, ar fi fost folosite de cei aflati la conducerea Primariei Iasi.
Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor, trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor a fost trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual, intr-un dosar instrumentat de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures, anunta Agerpres.
Gheorghe Anghel, fost primar al Caracalului, trimis in judecata de DNA intr-un nou dosar, pentru 1.011 fapte de abuz in serviciu Gheorghe Anghel, fost primar al orasului Caracalul, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, pentru constituire de grup infractional organizat si 1.011 fapte de abuz in serviciu. Gheorghe Anghel este acuzat ca a dispus eliberarea de sume de bani direct din casieria primariei pe care o conducea si a semnat ordine de plata in favoarea mai multor firme, fara ca aceste plati sa fie in vreun fel justificate de contracte si fara sa existe dovada efectiva a receptionarii bunurilor si a folosirii acestora in interesul institutiei. Prejudiciul in acest caz a fost evaluat la 5.009.500 de lei.
Fostul prefect al Iasiului Dragomir Tomaseschi a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa Fostul prefect al Iasiului, avocatul Dragomir Tomaseschi, a fost trimis in judecata de catre procurori pentru marturie mincinoasa, fiind acuzat ca in calitate de martor ar fi mintit ca o persoana arestata preventiv a fost agresata de politisti. Dragomir Tomaseschi, fost prefect al judetului Iasi in perioada 2009-2012, de profesie avocat, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, el fiind acuzat de marturie mincinoasa, potrivit news.ro.
Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, a mai primit o condamnare la inchisoare de trei ani si jumatate Un fost primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul privind prejudicierea bugetului local cu circa cinci milioane lei, anunta Agerpres.
Dinu Pescariu ramane sub control judiciar in dosarul Microsoft Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, cererea fostului jucator de tenis Dinu Pescariu de ridicare a controlului judiciar in dosarul licentelor Microsoft, anunta Agerpres.
DNA sesizeaza Parchetul General dupa comunicatul de presa dat publicitatii de Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, pe care il acuza ca a facut publice "date din cadrul anchetei de natura sa afecteze desfasurarea acesteia" Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, marti, ca a sesizat procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie "pentru a aprecia asupra necesitatii sesizarii din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii prevazute de art. 277 Cod penal, respectiv compromiterea intereselor justitiei" dupa comunicatul dat publicitatii de Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul privind perchezitiile DNA de luni de la sediul acestei institutii. DNA acuza Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul ca a inserat in comunicat "date nepublice din cadrul unei anchete penale, de natura sa afecteze buna desfasurare a acesteia. Concret, in comunicat se ofera date despre obiectul perchezitiei si se fac referiri la calitatea persoanelor audiate si la natura probelor."
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ramane sub control judiciar Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins marti, ca nefondata, cererea arhiepiscopului Tomisului, Teodosie Petrescu, de ridicare a masurii controlului judiciar, in dosarul in care este acuzat de fraude cu fonduri europene, anunta Agerpres. Pe 18 iulie, Curtea de Apel Constanta a prelungit cu 60 de zile controlul judiciar in cazul arhiepiscopului, insa acesta a contestat decizia la instanta suprema.
Dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009, in care sunt judecate Elena Udrea si Ioana Basescu, se intoarce la Curtea de Apel Bucuresti Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ca dosarul in care Elena Udrea si Ioana Basescu  sunt judecate pentru nereguli in legatura cu finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009 sa se reintoarca la Curtea de Apel Bucuresti, anunta Agerpres.
​Surse: DNA verifica un presupus concurs trucat la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, ar fi vizata o fosta ziarista Procurorii DNA au facut luni perchezitii la sediul Secretariatului General al Guvernului (SGG), unde cerceteaza posibila trucare a unui concurs de angajari pentru Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, potrivit unor surse. Vizata de cercetari ar fi si Iulia Teodorescu, consilier la SGG, fosta purtatoare de cuvant la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in Guvernul Ciolos si fosta ziarista.
DNA, primele precizari despre perchezitiile de la Guvern: Au avut loc 5 perchezitii. Dosarul vizeaza suspiciuni privind fapte de coruptie comise in iulie 2017 Directia Nationala Anticoruptie a facut, marti dimineata, primele precizari despre perchezitiile care au avut loc luni la sediul Guvernului. "In cursul zilei de 31 iulie 2017, intre orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in sediul unei institutii publice din Bucuresti. Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Sectiei de combatere a coruptiei, dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie comise in cursul lunii iulie 2017", arata DNA.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by