Mihai Chirica a admis ca are calitatea de inculpat in dosarul privind achizitionarea de masini Skoda, instrumentat de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 2 august 2017, 16:16 Dosare Anticoruptie


Mihai Chirica
Foto: Facebook
Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a admis miercuri, intr-o conferinta de presa, ca are calitatea de inculpat in dosarul "Skoda", instrumentat de procurorii DNA, relateaza Agerpres. Intrebat de jurnalisti daca are sau nu calitatea de inculpat, Mihai Chirica a recunoscut ca i s-a schimbat calitatea de martor in cea de inculpat in dosarul ca vizeaza achizitia, in mai 2013, a unor autoturisme marca Skoda pentru dotarea Politiei Locale, masini care in realitate, potrivit procurorilor DNA, ar fi fost folosite de cei aflati la conducerea Primariei Iasi.

"In momentul de fata, fata de ceea ce v-am spus, raman in continuare atasat ideii ca adevarul trebuie aflat si dreptatea trebuie facuta prin mijloacele prevazute de justitie. E clar ca nu voi obstructiona nicio situatie legala referitoare la acest lucru. Da, este adevarat. (...) Nu pot evita iesirea in spatiul public motivat de o chestiune care vizeaza justitia. Este adevarat ca mi s-a adus si acest statut. Asa este si normal. Sunt zece angajati ai Primariei despre care eu stiu ca nimeni nu a dus nicio masina acasa, nu a utilizat nimeni vreun vehicul in scop personal, toti si-au justificat, sa spunem, prezenta in actul de functionar public, asa cum scrie in raport, sa isi faca treaba. Ceea ce s-a intamplat si cu mine in calitate de viceprimar", a declarat Mihai Chirica.

El a adaugat ca, desi era viceprimar, nu era ordonator principal de credite: "Nu am decis sub nicio forma in mod direct, personal, pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu si-a cumparat Skoda. Ca urmare, nu am nicio emotie din acest punct de vedere, dar trebuie sa se faca lumina, pentru ca acolo sunt colegi care lucrau alaturi de mine, functionari din Primarie, contabili, directori economici, directori tehnici si altii. Nici lor nu le e comod sa discute pe un asemenea subiect. Nici eu nu o voi face. Trebuie sa isi gaseasca fiecare rolul si adevarul in fiecare situatie care atrage atentia asupra unui organ de ancheta penala. In situatia de fata vorbim de 'marele' dosar Skoda, autovehicule care de altfel nici nu mai sunt la noi, ci sunt predate operatorului de leasing."

Intrebat daca procurorii anticoruptie i-au pus sechestru pe bunuri, edilul a evitat un raspuns clar: "E un subiect care starneste curiozitatea din ce in ce mai mult. Este lege. Nu se poate aplica Legea 78 fara punerea de sechestre. O parte dintre ele au fost si ridicate intre timp, tot la propunerea judecatorilor. Prin urmare, s-au si pus, s-au si scos, se continua."

Declaratiile se refera la un dosar instrumentat de DNA privind achizitia in mai 2013, in sistem leasing, a patru autoturisme pentru dotarea Politiei Locale, masini care ar fi fost folosite de cei aflati la conducerea Primariei Iasi. Chirica este cel care, in calitate de viceprimar, ar fi semnat, in baza unei delegatii primite de la primarul de la acea vreme, Gheorghe Nichita, caietul de sarcini aferent acestei achizitii.

Documentele ar mai fi fost semnate si de directorul de investitii din cadrul Primariei Iasi, Dumitru Tomorug, dar si de fostul sef al Serviciului Administrativ, Eugen Chisca. Dupa finalizarea procedurii de achizitie, a carei valoare a fost de 419.000 de lei, la Iasi au ajuns patru masini, la volanul uneia dintre ele fiind vazuta Adina Samson, fosta iubita a lui Gheorghe Nichita, fost primar al Iasului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3370 vizualizari

  • -3 (7 voturi)    
    haha (Miercuri, 2 august 2017, 16:39)

    jeanvaljeanro [utilizator]

    asta e dna aripa dracnea? cu prostiile astea se ocupa dna? 4 masini folosite de primarie in loc de sefii din politia locala?
  • 0 (6 voturi)    
    Asa-i trebuie daca a deranjat stapanul ..... (Miercuri, 2 august 2017, 17:38)

    cartofil [utilizator]

    Infractorul condamnnat definitiv Dragnea trebuie sa dea un exemplu, ca altii sa nu mai faca la fel. Altfel se duce dracul toata sandramaua mafiota cladita cu atata sudoare pe plajele Braziliei. Si, da, in toate institutiile exista gunoaie P$D-iste, in timpul a 27 de ani au avut timp sa se infiltreze peste tot, chiar si in DNA.
  • -1 (5 voturi)    
    sarmanul chirica! (Miercuri, 2 august 2017, 18:25)

    miculescu-rucar [utilizator]

    degeaba a #rezist-at,ca tot l-au luat!
  • +1 (1 vot)    
    Mostenirea (Miercuri, 2 august 2017, 21:23)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    E pe urma mentorului sau, penalul Nichita. Pesedeul e scola de hoti


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by