Nicusor Constantinescu, pus sub acuzare de DNA intr-un nou dosar de abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 3 august 2017, 16:54 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu a fost pus sub acuzare de DNA intr-un nou dosar, pentru abuz in serviciu si evaziune fiscala, in legatura cu subventii acordate Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar sunt urmariti penal Gheorghe Cristian Darie, la data faptelor vicepresedinte al CJ Constanta, pentru complicitate la abuz in serviciu; Mariana Belu, secretar al judetului Constanta, acuzata de complicitate la abuz in serviciu; Adrian Gheorghe Gambuteanu, la data faptelor director al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de evaziune fiscala.

De asemenea, RAJDP Constanta este urmarita penal pentru evaziune fiscala.

Conform DNA, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in anul 2013 Nicusor Constantinescu si-a indeplinit atributiile de serviciu cu incalcarea Legea nr.15/1990, in legatura cu adoptarea si punerea in aplicare a Hotararii Consiliului Judetean nr.313/2013. Hotararea respectiva a stat la baza acordarii unor subventii catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, desi aceasta inregistrase profit. In acest fel a fost a fost provocata o paguba de 21.977.096 lei la bugetul judetului Constanta si s-au obtinut foloase necuvenite pentru RAJDP Constanta.

Nicusor Constantinescu a fost ajutat de suspectii Gheorghe Cristian Darie, care a initiat proiectul, si Mariana Belu, care a avizat pentru legalitate hotararea de consiliu, desi aceasta contravenea prevederilor Legii nr.15/1990.

Subventiile acordate RAJDP de catre Consiliul Judetean Constanta au reprezentat in realitate plati pentru lucrari pe care regia le facuse in beneficiul autoritatii locale, dar pentru care nu emisese facturi.

Anchetatorii sustin ca, prin inregistrarea acestora drept venituri din subventii si nu ca venituri din activitatea comerciala, concomitent cu omisiunea RAJDP Constanta de a emite facturi pentru contravaloarea lucrarilor, de a calcula, evidentia, colecta si vira catre buget taxa pe valoare adaugata, Adrian Gambuteanu si RAJDP Constanta au produs un prejudiciu bugetului de stat in suma de 5.446.652 lei, reprezentand contravaloarea TVA aferenta lucrarilor nefacturate Consiliului Judetean Constanta.

Nicusor Constantinescu se afla in prezent la Penitenciarul Rahova, unde executa o condamnare de 5 ani inchisoare primita in dosarul Centrului Militar Constanta. El are pe rolul instantelor alte dosare, primind doua condamnari de 6 ani, respectiv 15 ani, care nu sunt insa definitive.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1134 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Mafia constanteana (Joi, 3 august 2017, 17:18)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    La ocna pe viata cu toti. Mazare e liber? Sluga lor, Shaiddeh, e libera si ea?. Șmenuiește banii din buget cum ii ordona hotul Dracnea si complicii lui,


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by