Relu Fenechiu a parasit Penitenciarul Vaslui / Fostul ministru sustine ca judecatoarea Sofica Dumitrascu i-a cerut iertare si i-a spus ca Livia Stanciu Stanciu a vrut o decizie unanima

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 7 august 2017, 14:56 Dosare Anticoruptie


Relu Fenechiu
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a parasit Penitenciarul Vaslui, dupa ce in cursul diminetii de luni, 7 august, judecatorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea conditionata din detentie, anunta Agerpres. Fostul ministru sustine ca judecatoarea Sofica Dumitrascu l-a vizitat la Jilava pentru a-si cere iertare de la el si i-a spus ca Livia Stanciu a vrut o decizie unanima.

La iesirea din Penitenciar, fostul ministru al Transporturilor a lasat sa se inteleaga ca a fost condamnat pe nedrept si si-a cerut scuze fata de celelalte persoane care au fost condamnate in acelasi dosar.

'E o perioada pe care nu o doresc nimanui, chiar daca este un sport national in lumea politica din Romania. Vreau sa imi cer scuze de la cinci oameni nevinovati care au intrat cu mine in acest necaz, si care au intrat exclusiv datorita faptului ca trebuia eu sa fiu condamnat. Nu vreau sa intru in amanunte, pentru ca avem tot timpul in fata. Imi exprim regretul fata de una dintre persoanele care m-au condamnat pe mine', a declarat Relu Fenechiu, la iesirea din detentie.

El a facut referire si la judecatorul Sofica Dumitrascu, afirmand ca in timpul detentiei a fost vizitat de aceasta la penitenciar pentru a-si cere scuze ca l-a condamnat.

'A fost una din persoanele care m-au condamnat pe mine, ma refer la doamna judecator Sofica Dumitrascu, care mi-a facut o surpriza incredibila, venind la mine in detentie la Jilava si cerandu-mi iertare. E verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranta (...) mi-a spus exact asa: 'Relu, te rog, iarta-ma, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus ca trebuie sa fie o decizie luata in unanimitate'. Mi-a spus tot atunci ca a rugat-o pe doamna Stanciu sa-i lase in pace macar pe oamenii nevinovati care sunt condamnati alaturi de mine si care chiar nu au nicio vina si a spus ca nu se poate, ca asa trebuie sa se intample', a spus Fenechiu.

El a afirmat ca Sofica Dumitrascu i-a promis ca va declara aceste lucruri. 'Daca traia, sunt convins, de fapt mi-a promis ca, cu toate riscurile pe care le are, si le va asuma si va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins ca adevarul va iesi la iveala la un moment dat', a declarat Fenechiu.

Intrebat fiind cum a fost perioada celor trei ani si jumatate petrecuti dupa gratii, fostul ministru al Transporturilor a raspuns ca a fost ''incredibil de greu pentru familie', facand astfel referire la decesul tatalui sau la scurt timp de la incarcerare.

El a dat, totodata, asigurari ca nu mai este interesat de viata politica si nu va mai face afaceri cu statul.

'Nu ma mai intorc in politica, nu vreau sa mai aud de afaceri cu statul roman. Vreau sa am grija de familia mea. Voi face afaceri atat timp cat statul imi va da voie sa fac acest lucru. Un om face afaceri daca e lasat sa si castige ceva. Daca statul roman considera ca tot ceea ce castig trebuie sa ii dau lui, atunci va trebui sa gasesc o solutie, pentru ca trebuie sa-mi intretin si familia (...) Vedeti telefonul asta? Sa presupunem ca eu vi-l vand, cum am vandut transformatoarele si dumneavoastra spuneti ca e scump si prost si vechi. Logic, imi cereti banii inapoi, da? Dar daca imi cereti banii, trebuie sa imi dati telefonul inapoi sau nu?', a spus Fenechiu.

El a afirmat ca transformatoarele nu mai pot fi date inapoi, pentru ca au fost vandute. 'Totul a fost un mare bluf si e o decizie a unei instante in acest sens. Marea problema e ca in justitia din Romania nu mai exista o cale de atac, dar o vom gasi', a adaugat Fenechiu.

Fost ministru al Transporturilor, liberalul iesean Relu Fenechiu s-a aflat in detentie la Penitenciarul Vaslui pentru a-si ispasi o condamnare de 5 ani si 6 luni de inchisoare. Din pedeapsa Fenechiu a executat trei ani, sase luni si opt zile, respectiv 1.195 zile inchisoare, 203 zile fiind considerate ca executate ca urmare a muncii prestate, 83 de zile dintre acestea fiind activitati lucrative la clubul unitatii si 120 de zile ca urmare a elaborarii de lucrari si articole stiintifice.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv in dosarul ''Transformatorul'' in luna ianuarie a anului 2014, dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, fiind acuzat ca in perioada 2002 - 2005, prin firmele sale, a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. Prejudiciul de 5,5 milioane de lei nu a fost recuperat pana acum.

A doua condamnare, cea in dosarul ''Siveco'', s-a facut dupa ce fostul ministru si-a recunoscut vinovatia intr-un dosar in care era acuzat de DNA Ploiesti de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani.

In solicitarea de eliberare conditionata, Fenechiu a argumentat ca a ispasit deja doua treimi din pedeapsa, a scris doua lucrari stiintifice pe timpul detentiei si a avut o serie de inventii care au fost brevetate. ¬






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2745 vizualizari

  • +17 (17 voturi)    
    . (Luni, 7 august 2017, 15:01)

    theo667 [utilizator]

    Ce om mizerabil...
  • +13 (13 voturi)    
    Bine Relu (Luni, 7 august 2017, 15:04)

    Bwana [utilizator]

    ...lasa ca o sa o scoata Liviu la vot ca sa fie si atunci unanimitate si o sa fie 1-1.
    Tu doar sa pregatesti banisorii...ca sa fie totul ca la carte. Sa-i transformi in stingerea datoriei ca poate se trezeste unul si face scandal ca ai iesit ilegal din pusculita si intri la loc. Carturarule!
  • +17 (17 voturi)    
    mda (Luni, 7 august 2017, 15:06)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    a facut si asta cativa ani, si acum iese sa stea pe sacul ala de bani care l-a pus bine deoparte...

    hotia in romania devine din ce in ce mai profitabila...

    cu cat furi mai mult cu atata scapi mai usor si ramai si cu banii, eventual dai o parte din ei ca sa te scoata mai repede...
    • +5 (5 voturi)    
      I'll be back! (Luni, 7 august 2017, 15:49)

      Bwana [utilizator] i-a raspuns lui Take-Red-Pill

      Cica asa ar fi zis Relu catre colegii lui carturari din penitenciar in trailerul de la Transformatorul 2!
    • +5 (5 voturi)    
      Cu cat furi mai mult DE LA STAT, (Luni, 7 august 2017, 16:15)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Take-Red-Pill

      pt ca daca "furi" de la privati, basca, de la tigani penali, mituitori de judecatori si nici macar nu se retine in sarcina ta un prejudiciu atunci nu poti fi eliberat conditionat la termen !! ;))

      PS. Mai ales daca porti numele de "Basescu" ! ;))
  • +12 (16 voturi)    
    daca e asa e foarte grav (Luni, 7 august 2017, 15:10)

    Frank777 [utilizator]

    hotul asta sa primeasca cereri de iertare de la judecatori.Va dati seama ca justitia este o notiune relativa.Daca este prieten cu cine trebuie justitia se face dupa cum se negociaza.Daca nu este prieten se aplica cum cere procurorul fara sa se mai cerceteze ca sa se faca norma.Judecatorii au o morala sub semnul indoielii.Daca avem judecatori care au luat bani si au fost prinsi cati mai sunt neprinsi nu stie nimeni.Deciziile instantelor din Timisoara in materie de retrocedari de imobile sunt un exemplu de justitie corupta.
  • +20 (20 voturi)    
    Și dna judecător i-a mai spus: (Luni, 7 august 2017, 15:12)

    nick24 [utilizator]

    "Reluțu, nu cumva să dai vreun leu înapoi din prejuduciul de 5.5 milioane"
  • +18 (18 voturi)    
    M-am gandit ca (Luni, 7 august 2017, 15:12)

    mitg [utilizator]

    Vorbeste serios, pana cand am vazut ca judecatoarea a decedat.

    Dupa razboi, multi voinici se arata.

    Minti ca un escroc. Daca era asa cum ziceai tu, de mult urlau Antenele.
    • +10 (10 voturi)    
      Becali a fost primul care a inceput (Luni, 7 august 2017, 15:33)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      sa aduca in discutie chestiuni neverificabile, invocand marturisiri ale Soficai Dumitrascu !

      Fenechiu, ca un adevarat limbric pluseaza afirmand ca judecatoarea
      il tutuia !

      PS. Ar fi extrem de simplu sa se dovedeasca faptul ca Dumitrascu nu l-a vizitat pe borfas la penitenciar, dar jigodia mizeaza (corect) pe faptul ca nimeni nu va fi interesat de asa ceva !
    • +3 (3 voturi)    
      Nu minte (Luni, 7 august 2017, 16:28)

      nick24 [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      L-a vizitat după ce a decedat, în vis.
  • +22 (22 voturi)    
    Incredibil ce tupeu.... (Luni, 7 august 2017, 15:16)

    mugurboca [utilizator]

    Eram tare mirat ca spune bazaconiile despre judecatoare, pana am vazut ca era decedata saraca....si atunci mi-am dat seama ca parca si fantoma lui Lincoln l-a vizitat pe Relu al nostru sa-si ceara scuze ca a fost impuscat intr-un moment inoportun....incredibil ce tupeu de manelist domnule....si cum stam cu banii care trebuie recuperati? Nicicum!
    • +9 (9 voturi)    
      Becali a fost primul care se foloseste (Luni, 7 august 2017, 15:40)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mugurboca

      de faptul ca nu poate fi contrazis in tot ceea ce afirma ca i-ar fi spus judecatoarea.

      Fenechiu este al doilea iar de-acum incolo lista jigodiilor penale care o vor lua drept martora pe Sofica Dumitrascu pt a-si clama nevinovatia s-a deschis : Mazare, Nicusor Constantinescu, Valcov, Puiu Popoviciu si altii si altii si multi altii...

      PS. Tineti-va bine ! ;))
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 august 2017, 16:11)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    sa ne cerem si noi scuze (Luni, 7 august 2017, 16:42)

    yellowdog [utilizator]

    ca nu suntem furati indeajuns de paduchii astia...
  • +1 (1 vot)    
    Stimați jurnaliști de toate vârstele și culorile (Luni, 7 august 2017, 17:08)

    Leul in iarna [utilizator]

    politice, vă rog frumos nu mai puneți în circulație mizeriile pe care le înșiră acești HOȚI... Indivizii ăștia nu au părăsit pușcăria pentru că sunt NEVINOVAȚI, ci pentru că au CERȘIT milă de la societate și niște magistrați (că nu toți sunt curați și cinstiți... Camelia Bogdan care l-a condamnat pe D. Voiculescu a fost îndepărtată din justiție) le-au acordat-o... Stați și așteptați umil la poarta închisorii pentru ca acești nemernici să aibă ocazia să ne scuipe și să ne râdă în nas... Că au scăpat ușor și cu banii furați intacți... Mie personal mi-e silă și cred că mulți gândesc ca mine...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by