Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor, trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 2 august 2017, 15:14 Dosare Anticoruptie


Un consilier juridic din Ministerul Transporturilor a fost trimis in judecata pentru luare de mita si fals intelectual, intr-un dosar instrumentat de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Maramures, anunta Agerpres. Dosarul a fost inaintat pentru judecare Tribunalului Maramures.

"Ca urmare a finalizarii urmaririi penale (...), procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului C.L., consilier juridic in cadrul Ministerului Transporturilor - Directia Medicala, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, luare de mita in forma continuata (6 acte materiale) si fals intelectual in forma continuata (5 acte materiale)", arata Directia Generala Anticoruptie.

Dosarul penal a fost deschis in urma unui denunt formulat la Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures de catre o persoana care a sesizat faptul ca, pe 27 februarie 2017, consilierul respectiv i-a pretins suma de 650 de euro. El a primit suma de 3.000 de lei si alte bunuri, pentru a nu constata eventuale nereguli cu ocazia verificarii conditiilor realizarii de activitati de testare psihologica a personalului cu atributii in siguranta transporturilor, astfel incat cabinetul psihologic al denuntatoarei sa obtina avizarea certificatului de agreare pe anul 2017.

"In fapt, in perioada 15.03.2016 - 14.03.2017, inculpatul C.L., fiind membru in mai multe comisii de control desemnate de catre conducerea ministerului sus-mentionat sa efectueze verificarile necesare fie acordarii certificatului de agreare, fie avizarii anuale a respectivului document si a respectarii reglementarilor legale privind efectuarea examinarilor medicale si psihologice in conditiile unui ordin comun al Ministerului Transporturilor si Ministerului Sanatatii, la 7 cabinete/ unitati psihologice din mai multe judete, a pretins in mod ilegal de la reprezentantii acestora sume de bani in cuantum total de 3.300 de euro, primind efectiv 7.250 lei, 650 euro si alte bunuri pentru a nu constata eventuale nereguli", arata Directia Generala Anticoruptie.

Consilierul mai este acuzat ca, in calitate de membru al acelorasi comisii, cu ocazia verificarilor efectuate la cinci unitati din judetele Maramures si Satu Mare, a falsificat procesele verbale, atestand imprejurari necorespunzatoare adevarului. Ulterior, el l-a instigat sa semneze inscrisurile respective si pe celalalt membru al comisiei, care a dat curs solicitarii, in conditiile in care nu s-a deplasat efectiv la sediile unitatilor controlate si nu a efectuat verificarile necesare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1558 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by