Inginer de la Hidroelectrica, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 4 august 2017, 16:21 Dosare Anticoruptie


Un fost sef de laborator la Urmarirea Comportarii Constructiilor Hidrotehnice din cadrul SC Hidroelectrica - Sucursala Bistrita, in prezent inginer la aceeasi societate, a fost trimis in judecata de DNA, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi "aranjat" subcontractarea unor lucrari publice catre propria firma, scrie News.ro.

Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2010, Neculai Catana, a lasat sa se inteleaga ca are influenta pe langa angajati din cadrul SC Hidoelectrica - Sucursala Bistrita si a pretins de la administratorul unei firme ca, in schimbul atribuirii unor contracte de mentenanta la obiective hidroenergetice, sa fie subcontractate o parte din lucrari catre o societate pe care Catana o controla in mod direct.

Astfel, in perioada 2010 - 2012, firma respectiva a incheiat sase contracte cu SC Hidroserv Bistrita si SC Hidroserv Slatina, in baza carora a incasat suma totala de 2.368.784 de lei.

"Cele sase contracte incheiate au avut ca obiect reabilitari interioare, exterioare si platforme, refacere protectie maluri, defrisari vegetatie", se arata intr-un comunicat al DNA.

La randul sau, societatea respectiva a virat, in baza unor contracte, catre firma lui Catana suma de 2.186.860 de lei, beneficiul net al acestuia din urma fiind in cuantum de 987.498 de lei.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inginerului de la Hidroelectrica.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamt, cu propunere de a se mentine masurile preventiva si asiguratorie dispuse in cauza.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

796 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by