DNA sesizeaza Parchetul General dupa comunicatul de presa dat publicitatii de Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, pe care il acuza ca a facut publice "date din cadrul anchetei de natura sa afecteze desfasurarea acesteia"
DNA mai arata ca "datele din ancheta au fost devoalate de institutia guvernamentala in conditiile in care, anterior, Directia Nationala Anticoruptie - unitatea de parchet competenta sa efectueze ancheta a emis un comunicat din care rezulta ca stadiul in care se afla in prezent ancheta impune limite stricte de comunicare publica (comunicat nr. 746/VIII/3 din data de 1 august 2017)".
DNA aminteste ca "regimul informatiilor referitoare la acte procedurale efectuate de organele de urmarire penala, respectiv perchezitii, audieri de persoane, etc., este strict reglementat, iar informatii de acest tip nu pot face obiectul comunicarii publice decat in anumite imprejurari, strict determinate de stadiul anchetei si stabilite numai de organul de urmarire penala".
Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul anuntase marti, intr-un comunicat, ca perchezitiile procurorilor DNA de luni de la sediul Guvernului s-au desfasurat intre orele 15:00 si 19:00 in patru birouri ale acestui minister si au vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de institutie in aceeasi zi. "Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului si din minister - respectiv Comisia de concurs, au fost facute fotografii si filmari pe toata perioada perchezitiilor", a mai precizat Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.
Hotnews.ro a scris marti dimineata, citand surse, ca procurorii DNA au facut luni perchezitii la sediul Secretariatului General al Guvernului, unde cerceteaza posibila trucare a unui concurs de angajari pentru Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. Vizata de cercetari ar fi si Iulia Teodorescu, consilier la SGG, fosta purtatoare de cuvant la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in Guvernul Ciolos si fosta ziarista.
Si Directia Nationala Anticoruptie facuse, marti dimineata, primele precizari despre perchezitiile care au avut loc luni la sediul Guvernului. "In cursul zilei de 31 iulie 2017, intre orele 15.00 - 19.00, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in sediul unei institutii publice din Bucuresti. Perchezitiile au fost efectuate in cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Sectiei de combatere a coruptiei, dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie comise in cursul lunii iulie 2017", a aratat DNA.
DNA, primele precizari despre perchezitiile de la Guvern: Au avut loc 5 perchezitii. Dosarul vizeaza suspiciuni privind fapte de coruptie comise in iulie 2017

Rusalii - Când lumea de aici și cea de dincolo se întâlnesc. Tradiții și obiceiuri. Teiul, nucul, laptele, pomenile
Cu trenul din România în Grecia - O istorie pasionantă și de ce în prezent nu se poate merge. Despre vitezele enervant de mici din Balcani: București - Salonic, 19 ore
VIDEO Justin Bieber și-a anulat o serie de concerte. Are jumătate de față paralizată
LIVE Război în Ucraina, ziua 108: Ursula von der Leyen: CE va da avizul săptămâna viitoare privind cererea de aderare a Ucrainei la UE / Scholz, Macron și Draghi ar vizita Kievul în iunie / Rusia emite pașapoarte rusești ucrainenilor
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 14 ani 5 luni
- 14 ani
- 13 ani 8 luni
- 10 ani
- 9 ani 9 luni
- 3826 zile
- 3629 zile
- 3295 zile
- 3209 zile
- 3209 zile
- 7146 zile
- 3819 zile
- 5385 zile
- 5960 zile
- 3372 zile
- 3224 zile
- 5811 zile
- 5164 zile
- 5769 zile
- 3266 zile
- 3831 zile
- 5504 zile
- 6338 zile
- 4908 zile
- 4835 zile
- 5890 zile
- 5863 zile
- 2920 zile
- 4071 zile
- 5864 zile
- 3323 zile
- 3139 zile
- 4133 zile
- 4937 zile
- 4951 zile
- 5771 zile
- 4932 zile
- 3216 zile
- 3183 zile
- 4056 zile
- 5574 zile
- 4096 zile
- 5357 zile
- 3649 zile
- 5703 zile
- 4210 zile
- 3146 zile
- 3369 zile
- 4481 zile
- 3159 zile
- 3405 zile
- 6221 zile
- 5129 zile
- 4418 zile
Sesizarea ta aici Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz. | |
![]() |
Deci cred ca acestor concursuri trucate ar trebui sa li se dea o importanta chiar si mai mare. Ele sunt originea coruptiei. Felicitari DNA!
http://legeaz.net/dictionar-juridic/urmarirea-penala
"Lipsa de publicitate cu privire la actele de urmărire penală împiedică învinuitul sau inculpatul să încerce să obstrucţioneze aflarea adevărului prin distrugerea probelor sau influenţarea martorilor."
Si nu este nimic secret, este doar nepublic:
"În literatura de specialitate s-a arătat în mod judicios că lipsa de publicitate a urmăririi penale nu îi conferă acestei faze a procesului penal caracter secret, pentru că nu poate fi secret tot ceea ce este cunoscut de martori, experţi, interpreţi, martori asistenţi, persoanele care asistă la cercetări la faţa locului sau la percheziţii ori de apărători. Lipsa de publicitate a urmăririi penale presupune doar că anumite acte de urmărire penală pot fi cunoscute doar la momentul final al cercetării penale (prezentarea materialului de urmărire penală este obligatorie pentru organul de cercetare penală); dosarul penal, pe parcursul desfăşurării urmăririi penale, poate fi cunoscut parţial, fragmentat, doar de anumiţi subiecţi, această fază a procesului penal fiind caracterizată de lipsa de publicitate, spre deosebire de etapa judecăţii, care este în mod obligatoriu publică;"
Ehe ... ce liniste era pe vremea lui Ciolos. Cum se ocupa DNA-ul doar de "infractiuni de coruptie" de acum 10 ani. Alta viata.
PS. Dati-i inainte, baieti, umpleti-va de ridicol !
Mi se pare corect, ce e corect , e corect, vorba reclamei .
Dupa aia te miri ca apar superprocurorii Eva, Papici, Portocala, Uncheselu si alti eroi ai luptei anticoruptie mai corupti decat cei pe care ii ancheteaza!
Asa procedati voi pesedeilor aproape de fiecare data cand vi de da pe fata cate o magarie evidenta pe care nu puteti sa o negati !