Gheorghe Benea, fost director al Loteriei Romane, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita Gheorghe Benea, fost director general al Loteriei Romane, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Dosarul vizeaza trucarea unei licitatii pentru innoirea parcului auto al companiei. Alaturi de Benea au mai fost trimisi in judecata Ovidiu Ripanu, fost sef al Serviciului de Achizitii, Remus Leonard Lazareanu, fost referent in cadrul Serviciului de Achizitii si membru al comisiei de evaluare a ofertelor si Cornelia Olaru, referent la Serviciul Achizitii si membru al comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul companiei, la data faptelor.
Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani revine in functie, la doua luni de la arestarea sa Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, va reveni pe functie in baza unei decizii a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), anunta Agerpres.
Cererea DNA de avizare a urmaririi penale a Rovanei Plumb a ajuns la Camera Deputatilor Cererea Directiei Nationale Anticoruptie de avizare a urmaririi penale a Rovanei Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene si deputat PSD, a ajuns la Camera Deputatilor, anunta Agerpres. Documentul urmeaza sa fie depus miercuri la Biroul permanent al Camerei Deputatilor, la finalul sedintei comune a Parlamentului.
Ana Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, citata la DNA Ploiesti ca suspecta intr-un nou dosar Fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul DNA Ploiesti. Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de DNAipentru trei infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de spalare a banilor comise in perioada in care era vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente. Potrivit ziarului Incomod din Prahova, Ana Maria Patru a fost citata la DNA in calitate de suspect intr-un nou dosar.
DNA a pus sechestru pe bani si bunuri detinute de Dinu Pescariu, Claudiu Florica si Gabriel Sandu Procurorii anticoruptie au pus sechestru, in dosarul "Microsoft 3", asupra unor sume de bani aflate in conturi bancare, asupra unor bunuri si parti sociale detinute de fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, fostul jucator de tenis Dinu Pescariu, omul de afaceri Claudiu Florica si Calin Tatomir, fost director general Microsoft Romania SRL, a anuntat marti DNA.
Cererea de revizuire a dosarului in care Nicusor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare va fi rejudecata de Tribunalul Constanta Cererea de revizuire a dosarului in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu va fi rejudecata de Tribunalul Constanta, dupa ce instanta a admis apelul acestuia, avocatul acestuia precizand ca acum cererea va fi solutionata pe fond, dupa ce in primul caz a fost judecata admisibilitatea acesteia, informeaza News.ro.
UPDATE Sebastian Ghita, achitat in prima instanta in dosarul in care este acuzat ca l-a mituit pe fostul primar al Ploiestiului pentru a finanta echipa Asesoft Fostul deputat Sebastian Ghita a fost achitat in dosarul in care este acuzat de dare de mita, instigare la abuz in serviciu si spalare de bani, pentru ca i-a dat mita o casa fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu in schimbul finantarii echipei Asesoft. Decizia anuntata luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva, precizeaza news.ro. Si Iulian Badescu, acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, a fost achitat.
Omul de afaceri Ilie Carabulea ramane in inchisoare Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat in iunie la cinci ani de inchisoare in dosarul ASF-Carpatica, ramane incarcerat, dupa ce Tribunalul Alba a admis luni contestatia DNA impotriva sentintei Judecatoriei Aiud potrivit careia acesta ar fi putut fi eliberat conditionat, anunta Agerpres.
Biroul permanent al Camerei Deputatilor ar putea lua in discutie solicitarea DNA privind ridicarea imunitatii Rovanei Plumb Biroul permanent al Camerei Deputatilor ar putea sa ia in discutie luni solicitarea DNA privind avizarea urmaririi penale fata de fostul ministru al Mediului,deputatul PSD Rovana Plumb, scrie Agerpres. In cazul in care cererea de la DNA va ajunge in prima parte a zilei de luni, aceasta poate fi introdusa pe ordinea de zi a sedintei Biroului permanent, care incepe la ora 14:00.
Ghita Ciobanul, cunoscut din cateva reclame tv, a depus la DNA o plangere impotriva lui Petre Daea Ghita Ciobanul, cunoscut din cateva reclame tv, a depus vineri o plangere la DNA impotriva ministrului Agrculturii, Petre Daea, si a reprezentantilor Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Ghita Ciobanul a depus la Directia Nationala Anticoruptie o plangere de 8 pagini, scrisa de mana, potrivit Antena 3.
DNA: Daniel Chitoiu si Robert Cazanciuc, ministrii care s-au impotrivit trecerii ilegale a lacului Belina de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman DNA a inceput urmarirea penala fata de Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, acuzate ca ar fi trecut ilegal lacul Belina de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman in 2013. Comunicatul oficial al DNA arata ca doua ministere s-au opus acestei miscari in guvernul Ponta: Ministerul Justitiei (condus de Robert Cazanciuc) si Ministerul Finantelor (condus de Daniel Chitoiu).
Sevil Shhaideh, urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu trecerea "ilegala" a insulei Belina din proprietatea statului la o firma privata. DNA cere si avizarea urmaririi penale a Rovanei Plumb Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice". Directia Nationala Anticoruptie cere, de asemenea, avizarea de catre Camera Deputatilor a urmaririi penale a Rovanei Plumb, deputat PSD, in acelasi dosar, arata DNA, intr-un comunicat.
Sevil Shhaideh, audiata la DNA in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, s-a prezentat vineri dimineata la DNA. UPDATE: Sevil Shhaideh a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca a fost citata in calitate de suspect intr-un dosar de coruptie. Ea a stat in sediul DNA aproximativ o jumatate de ora. 
Gheorghe Stefan 'Pinalti' a parasit Penitenciarul Ploiesti, dupa ce a fost eliberat conditionat Fostul primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a parasit miercuri dupa-amiaza Penitenciarul Ploiesti, dupa ce Tribunalul Prahova a decis definitiv ca acesta poate fi eliberat conditionat, potrivit Agerpres.
Mihail Vlasov ar putea fi eliberat conditionat, decizia nu e definitiva Magistratii de la Judecatoria Vaslui au dispus, miercuri, eliberarea conditionata a avocatului iesean Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert Industrie si Agricultura a Romaniei, condamnat la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, aflat in detentie la Penitenciarul Vaslui, scrie Agerpres.
Termen la Tribunalul Prahova pentru judecarea contestatiei DNA fata de liberarea conditionata a lui Gheorghe Stefan Tribunalul Prahova judeca, miercuri, contestatia formulata de DNA fata de decizia de liberare conditionata a fostului primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, pronuntata pe fond de Judecatoria Ploiesti, potrivit Agerpres.
Procesul lui Gabriel Oprea se va relua de la zero, din cauza pensionarii judecatoarei Ana Maria Dascalu Procesul in care Gabriel Oprea a fost trimis in judecata in dosarul masinii de lux cumparate de DIPI si folosita in interes personal se va relua de la zero, anunta Digi 24.
DNA cere 10 ani de inchisoare pentru Sebastian Ghita in dosarul privind finantarea ilegala a clubului Asesoft Ploiesti Procurorul DNA prezent marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie la procesul lui Sebastian Ghita a cerut condamnarea omului de afaceri la o pedeapsa maxima - 10 ani de inchisoare - in dosarul in care fostul deputat este acuzat ca l-a mituit pe fostul primar al municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, pentru a obtine finantare ilegala pentru echipa Asesoft Ploiesti. Instanta suprema ar urma sa pronunte pe 25 septembrie sentinta in acest dosar.
Dan Sova in fata instantei: Acuzatiile mi-au distrus viata si cariera. O sa scriu o carte despre ce am trait in acesti ani Fostul senator Dan Sova le-a spus, marti, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca acuzatiile pe care DNA i le aduce in dosarul CET Govora i-au distrus viata si cariera si ca se gandeste sa scrie o carte despre ce a trait in ultimii doi ani de procese. Judecatorii de la instanta suprema au finalizat, marti, dosarul CET Govora, in care Dan Sova este acuzat de trafic de influenta, urmand ca sentinta sa fie data pe 25 septembrie.
Claudiu Florica si Dinu Pescariu, chemati la DNA Omul de afaceri Claudiu Florica si fostul jucator de tenis Dinu Pescariu s-au prezentat, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Florica si Pescariu au fost chemati pentru indeplinirea unor acte procedurale in dosarul licentelor Microsoft.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by