Tiberiu Urdareanu: Ludovic Orban ar fi precizat ca avea nevoie de 50.000 de euro pentru a avea acces la anumite posturi TV Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu a povestit, in sedinta de judecata de luni, la Inalta Curte, versiunea sa in privinta modului in care s-a derula discutia cu liderul PNL, Ludovic Orban, in procesul in care acesta este judecat, in apel, pentru acuzatia de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite pentru care a fost achitat in prima instanta.
Decizia in procesul in care fostul ministru Cristian David este acuzat ca a primit mita jumatate de milion de euro, asteptata marti; pronuntarea a fost amanata de patru ori Magistratii instantei supreme ar urma sa pronunte, marti, decizia in procesul in care fostul ministru de Interne Cristian David a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi primit mita jumatate de milion de euro pentru a interveni la fostul prefect de Buzau Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru o persoana in cazul unui teren din Buzau, potrivit news.ro. Pana acum, magistratii au amanat de patru ori pronuntarea in acest dosar.
ICCJ ar putea pronunta sentinta in dosarul lui Gabriel Berca Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea pronunta marti sentinta definitiva in dosarul in care fostul ministru al Internelor Gabriel Berca a fost judecat pentru trafic de influenta, potrivit Agerpres.
Gabriel Sandu, condamnat la 3 ani de inchisoare in dosarul "Microsoft", ramane in penitenciar; instanta i-a respins definitiv cererea de eliberare conditionata Fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, care executa pedeapsa de trei ani de inchisoare primita in dosarul "Microsoft", ramane in penitenciar, a decis luni Tribunalul Ilfov, care i-a respins cererea de eliberare conditionata, anunta News.ro. Decizia instantei este definitiva.
DNA l-a trimis in judecata pe primarul din Campina, acuzat ca a cerut 10% din doua contracte acordate de municipalitate DNA anunta ca l-a trimis in judecata pe primarul din Campina, Laurentiu Horia Tiseanu, acuzat de abuz in serviciu, trafic de influenta si instigare la delapidare intr-un dosar in care edilul este acuzat ca a cerut 10% din doua contracte ale Primariei.
Duica, fost sef CNADNR, audiat ca martor la DNA in dosarul Tel Drum Cristian Duica, fost director general al CNADNR, a fost audiat luni la DNA, ca martor, in dosarul Tel Drum, informeaza Agepres.
Consilier ANAF Craiova, trimis in judecata dupa ce ar fi cerut unor oameni de afaceri sa cumpere 7 tone de ulei auto de la firma administrata de sotia sa Un consilier ANAF Craiova a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat ca a cerut unor oameni de afaceri sa cumpere de la o firma administrata de sotia sa 7,2 tone uleiuri auto.
Deputatul PSD Ion Mocioalca, la DNA. Acesta ar putea fi audiat in dosarul Tel Drum - surse Deputatul PSD de Caras-Severin Ion Mocioalca s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie.
Instanta suprema respinge contestatia lui Liviu Dragnea si mentine sechestrul pe averea sa Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri contestatia depusa de presedintele PSD, Liviu Dragnea, impotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa in dosarul "Tel Drum".
Avocat: Procurorii au gasit la Tel Drum un biletel roz cu CNP-ul lui Dragnea si cuvantul sefu' Avocata Maria Vasii sustine ca un biletel roz pe care era notat codul numeric personal al liderului PSD, Liviu Dragnea, si cuvantul 'sefu', gasit de procurorii DNA la perchezitiile efectuate la Tel Drum, ar constitui principala proba pe care se bazeaza DNA pentru a-l acuza pe Dragnea de savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat.
Curtea de Apel Constanta a achitat cinci persoane, intre care doua angajate in Ministerul Sanatatii, trimise in judecata de DNA pentru fapte de coruptie Cinci persoane, intre care un politist si doua angajate la Directia Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sanatatii, trimise in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, dare de mita si complicitate la dare de mita, au fost achitate, miercuri, de Curtea de Apel Constanta, dupa ce Tribunalul Constanta luase aceeasi decizie in primavara acestuia an, decizia magistratilor fiind definitiva, scrie News.ro.
Inalta Curte a amanat sentinta in dosarul fostului deputat Rizea, acuzat ca a primit o mita de 300.000 de euro UPDATE 14.17 Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au amanat miercuri pentru 7 decembrie pronuntarea sentintei in prima instanta in dosarul in care fostul deputat Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, transmite Agerpres.
Contestatia lui Liviu Dragnea privind sechestrul pe avere in dosarul Tel Drum, judecata miercuri la ICCJ Contestatia liderului PSD Liviu Dragnea privind sechestrul pe avere impus de DNA in dosarul Tel Drum este judecata miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Dosarul in care liderul social-democrat contesta masura sechestrului asupra averii sale a fost inregistrat la instanta suprema la sfarsitul saptamanii trecute, potrivit News.ro.
Martora, in dosarul Dragnea: Era Dumnezeu, toti il ascultau / Nimeni nu facea altfel, sa nu il supere Mirela Chera, sef serviciu asistenta sociala in cadrul DGASPC Teleorman, a declarat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca Liviu Dragnea era perceput si inca este perceput in judetul Teleorman ca 'Dumnezeu' si toti il ascultau deoarece 'nimeni nu facea altfel, sa nu il supere', scrie Agerpres.
Sefa Directiei IT din ANAF, Ancuta Macovei, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, pentru luare de mita Procurorii DNA au trimis-o marti in judecata pe sefa Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei (in prezent suspendata din functie), sub acuzatia de luare de mita in forma continuata. Potrivit procurorilor, aceasta a primit mita 1 milion de euro pentru a favoriza doua firme sa castige o licitatie.
Ofiter de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, retinut de procurorii DNA pentru trafic de influenta Un ofiter al Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Politie a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 200.000 de euro de la un om de afaceri caruia ii promisese, in schimb, ca va scapa de un dosar de evaziune fiscala.
Laura Codruta Kovesi a sesizat CSM dupa ce Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca "DNA este un jalnic instrument politic" Directia Nationala Anticoruptie anunta, miercuri, intr-un comunicat, ca procurorul sef Laura Codruta Kovesi cere Consiliului Superior al Magistraturii sa efectueze verificari dupa declaratiile facute in aceeasi zi la Parlament de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a afirmat ca "DNA a devenit un jalnic instrument politic. Tot ceea ce face DNA in ultima perioada devine limpede ca lumina zilei ca face justitie selectiva. (...) face extrem de mult rau si justitiei si perceptiei pe care o au romanii si face rau foarte mult si asupra imaginii pe care noi o proiectam in strainatate".
DNA precizeaza ca a pus sechestru pe un teren, un apartament, doua autoturisme si conturi detinute de Liviu Dragnea Procurorii anticoruptie au pus sechestru asigurator pe un teren, un apartament, doua autoturisme si conturi detinute de Liviu Dragnea, se arata intr-un transmis de DNA miercuri, la solicitarea Agerpres.
Fosta judecatoare Geanina Terceanu spune ca Borcea i-a lasat in geanta 10.000 de euro: Am crezut ca banii erau pentru ca ne-am placut reciproc Fosta judecatoare Geanina Terceanu a declarat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca fostul finantator al clubului Dinamo Cristian Borcea i-a lasat in geanta 10.000 de euro, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o la locuinta acestuia, relateaza Agerpres.
Dosarul Tel Drum: DNA a pus sechestru asigurator pe toata averea lui Liviu Dragnea pentru a recupera un prejudiciu de 127,5 milioane lei Procurorii DNA au instituit sechestru asigurator pe toate bunurile lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum, pentru a recupera un prejudiciu de 127.547.366,34 lei (peste 27,4 milioane de euro), anunta DNA intr-un comunicat. Aceasta nu inseamna ca averea lui Liviu Dragnea este cifrata la 127 milioane de lei. Directia Nationala Anticoruptie a anuntat marti seara, dupa prezentarea liderului PSD Liviu Dragnea la DNA, masurile instituite in dosarul Tel Drum, dosar ce vizeaza suspiciunea constituirii unui grup infractional organizat in vederea obtinerii frauduloase a unor sume de bani prin contracte finantate cu bani publici.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by