Sebastian Ghita vrea sa participe la procesele din Romania prin videoconferinta (avocati)

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 9 mai 2017, 15:03 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: TVR
Avocatii lui Sebastian Ghita au declarat marti la Inalta Curte ca fostul deputat vrea sa asiste la procesele pe care le are deschise in instantele din Romania prin videoconferinta, el fiind incarcerat intr-un penitenciar din Belgrad, potrivit Agerpres.

La termenul de marti al procesului in care Ghita este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, avocatii fostului deputat au spus ca acesta este inchis in penitenciarul central din Belgrad.

Avocatii au precizat ca au luat legatura cu Sebastian Ghita, iar acesta le-a transmis ca vrea sa asiste la desfasurarea procesului printr-un sistem de videoconferinta.

Judecatorii au amanat procesul pentru data de 6 iunie si au dispus citarea lui Ghita prin intermediul Ministerului Justitiei, la penitenciarul din Serbia.

Tot pe 6 iunie se va discuta si cererea DNA de emitere a unui al treilea mandat de arestare in lipsa pe numele fostului deputat.

DNA a cerut acest nou mandat de arestare in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru ca l-ar fi mituit pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti.

In iulie 2015, Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, iar Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma - CSU Asesoft Ploiesti - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei.

'Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati', sustine DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2479 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Remote ?? (Marţi, 9 mai 2017, 15:12)

    Carcalete [utilizator]

    Pai asa sa tot furi in Romania !!!
    Furi si dupa aia stai pe plaja in Madagascar si, cu un pahar de Mojito in mana, participi la judecata si iti dai cu parerea ....

    WTF ??!!
    • +5 (5 voturi)    
      Da, remote, o sa pice sistemul fiind facut de el! (Marţi, 9 mai 2017, 16:49)

      liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui Carcalete

      Cam ca toate softurile facute cu statul pe spagi!
  • +5 (5 voturi)    
    Aiurea. (Marţi, 9 mai 2017, 15:26)

    Cataleya [utilizator]

    Trebuie stabilit daca sarbii sunt dispusi sa-l extradeze si, mai ales, daca Ghita e dispus sa vina in Romania, de bunavoie si nesilit de nimeni.
    Si in functie de asta, judecatoria n-are decat sa amane procesele lui Ghita, pana la data in care nimic nu-l va mai impiedica sa se prezinte personal in fata judecatorilor.
    Banuiesc ca faptele sale mai au inca ani buni pana ar putea fi prescrise, asa ca ce mai conteaza acum cateva luni in plus.
    Chestia cu teleconferinta e a abureala avocateasca, demna de rasul curcilor.
    Are o gramada de avocati si o gramada de bani cu care sa-i plateasca. N-are decat sa fie informat de acestia, din ora in ora, nu e nevoie de un televizor in sala de proces , ca sa apara Ghita cu cucuvelele si cu inregistrarile lui, mai mult decat dubioase.

    Cel mai potrivit ar fi, daca Ghjita chiar vrea sa participe la procese, sa fie incatusat, bagat intr-o duba si transportat cate 10 ore pana la Bucuresti, iar dupa aia, inapoi cu duba pana la Belgrad.
    Si tot asa, de cate ori vrea el! )))
  • +6 (6 voturi)    
    Ghitza... (Marţi, 9 mai 2017, 15:30)

    ..13 [utilizator]

    Nu mai bine asista domnia sa chiar di aici, din RO, direct si fara conexiune video, la procesele sale???

    Daca ar stii Ghitza cat este el de asteptat...

    Inainte de plecarea sa - oarecum rapida si deloc anuntata - spusese ca vorbeste numai prin avocati, acum iarasi a cotit...

    Poate pana pe 6 iunie avem expunerea domniei sale in boxa din Bucuresti de unde oamenii legii din Ministerului de justitie din Serbia pot lua interviuri/interogatorii direct sau prin videoconferinta...

    sa nu fie pierduta pasarea asta asa de rara si de ...
  • +6 (6 voturi)    
    Tupeu maxim! (Marţi, 9 mai 2017, 15:38)

    vio7 [utilizator]

    Astia au transformat tara intr-un imens institut pentru boli psihice!Nu ne mai facem bine...asta e clar...adio!
  • +1 (1 vot)    
    asta ca si cum... (Marţi, 9 mai 2017, 19:20)

    astronaut [utilizator]

    le-ar transmite celor interesati ca , mi-am cumparat celula-n Searbia , vreti sa ma vedeti , ce ar fi sa veniti voi la mine !
  • 0 (0 voturi)    
    Sanki, (Marţi, 9 mai 2017, 22:02)

    John M. [utilizator]

    Adica esti satul de bullshit-ul de justitie romanesc si vrei sa fi martor la propria-ti anihilare?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by