DNA incepe urmarirea penala fata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, in afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Dragnea / Vezi in text implicarea liderului PSD in aceasta afacere

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 13 iulie 2017, 14:46 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea la pescuit pe lacul Belina
Foto: Facebook
Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul presedinte al consiliului judetean Teleorman Adrian Gadea, in afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea, despre care HotNews.ro a demonstrat ca a ajuns in cele din urma la fiul liderului PSD. Adrian Gadea este secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, functie in care a fost numit in ianuarie 2017.

In 2013, Guvernul Victor Ponta a emis o Hotarare de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel treceau de la Apele Romane la CJ Teleorman.  Hotararea era semnata de Ponta si contrasemnata, intre altii, si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.


In acest dosar sunt urmariti penal:
 • GADEA ADRIAN IONUT, la data faptei presedinte al CJ Teleorman
 • IORDAN NELA DORICA, la data faptei inspector in cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, ambii acuzati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata,
 • DUMITRESCU MIRCEA, la data faptei administrator public al judetului Teleorman, acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata.
Care sunt acuzatiile procurorilor:

In luna ianuarie 2014, Adria Gadea, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Dumitrescu Mircea, nu a indeplinit acte prevazute in dispozitiile legislatiei primare, fapt ce a condus la incheierea cu o societate comerciala (Tel Drum, n.r.) si o alta persoana a trei contracte de inchiriere avand ca obiect parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea (in suprafata totala de 80 ha).

Concret, aceste contracte au fost incheiate pe o perioada de 10 ani (la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/luna si 3.988 lei/luna, toate fara TVA), fara organizarea unei licitatii si fara initierea si parcurgerea procedurii de emitere a unei hotarari de consiliu judetean.

Scopul acestora era darea suprafetelor respective in folosinta temporara a locatarului pentru cresterea pestelui in regim natural, fara furajare, pentru pescuit sportiv si agrement, interzicandu-se desfasurarea oricaror altor activitati.

Contractele respective au facut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordata in aceeasi zi, 16 ianuarie 2014, de catre Iordan Nela Dorica, inspector in cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, in conditiile in care aceasta cunostea modalitatea de incheiere a acelor documente.

Prin aceste demersuri a fost cauzata o vatamare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodata, fiind obtinut un folos necuvenit de catre beneficiarii contractelor, reprezentat de dobandirea imobilelor respective, sustin procurorii DNA.

HotNews.ro a dezvaluit, in mai 2017, ca locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea, este lacul Belina, despre care satenii din Seaca spuneau inca de atunci ca este a lui Dragnea. Aici au fost facute pozele cu Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, la pescuit.

In noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin HG insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel din administratia Apelor Romana in administratia Consiliului Judetean Teleorman. Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui  complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă. Zona de agrement, cu hotel, bazine de inot n-a mai aparut, in schimb Tel Drum a ridicat cateva constructii cu circuit inchis unde uneori vin Dragnea si invitatii sai la pescuit. Proprietatea este ferita de privirile curiosilor si bine pazita. Pentru cele 70 de hectare luate in concesiune in 2014, Tel Drum plateste putin peste 7000 de lei pe luna.

In iunie, HotNews.ro a descoperit ca Tel Drum a cesionat (cedat) mai departe proprietatea, dupa  numai trei luni, catre o terta firma. Numele firmei a ramas din 2014 pana azi un secret bine pazit. HotNews.ro a obtinut intre timp documente care probeaza cum micul paradis la Dunare a ajuns de la Teldrum la o firma controlata  astazi de Stefan Valentin Dragnea. In urma cu trei ani, fiul liderului PSD inca nu figura in actionariat. Firma a renuntat la cesiune in februarie 2017, cam pe cand incepeau protestele, astfel ca micul paradis s-a intors la Tel Drum.

Iata mai jos care a fost traseul lacului Belina si a Bratului Pavel:
 • In noiembrie 2013, executivul condus de premierul Victor Ponta emite Hotararea de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel trec de la Apele Romane la CJ Teleorman, condus la vremea respectiva de Adrian Gadea, care tocmai ii luase locul lui Dragnea.  Hotararea este senata de Ponta si contrasemnata intre altii si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.
 • Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă. Cel putin asa scrie in nota de fundamentare a HG 943/2013, asumata chiar de Liviu Dragnea - pe atunci vicepremier. 
 • Pe data de 16 ianuarie 2014, CJ Teleorman si Teldrum semneaza noile contracte de inchiriere. Compania condusa de fostii colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea ajunge astfel sa administreze Lacul Belina si Bratul Pavel, proaspat trecute in ograda judetului. Mentionam ca Tel Drum avea deja suprafete de teren inchiriate aici inca din 2011.
 • In mod ciudat, peste numai doua luni, in martie 2014, Tel Drum solicita Consiliului Judetean dreptul de a cesiona aceste terenuri. Consiliul Judetean, condus la acea vreme de Adrian Gadea, supune solicitarea Teldrum la vot in sedinta din 27 martie. Un consilier judetean ii atrage atentia: “Nouă nu ne este clar, un vot al nostru poate să însemne peste ani o dare cu subsemnatul, o responsabilitate materială.”
 • Aici apare marele mister: cui i-a cesionat Tel Drum micul paradis de langa Dunare? Vezi Misterul din afacerea Belina
 • La o luna de zile dupa ce HotNews.ro trimite o cerere extinsa de informatii in baza legii 544, in care solicitam contracte de incheriere, concesiune, expunere de motive, rapoarte de expertiza, acte aditionale etc, Consiliul Judetean Teleorman raspunde pe data de 9 iunie si transmite toate aceste documente in copie. 
 • Unul din documente este contractul de cesiune incheiat pe 8 aprilie 2014 intre Tel Drum si firma Trident 51 SRL, care astazi il are ca actionar cu 90% pe Stefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea. La data incheierii contractului de concesiune cu Teldrum, fiul lui Dragnea nu figura inca actionar in Trident 51 SRL. Stefan Valentin Dragnea a devenit actionar majoritar abia trei ani mai tarziu, in martie 2017. 
 • Suprinzator, pe 1 februarie 2017, atunci cand izbucneau protestele publice impotriva lui Liviu Dragnea si a OUG 13, Trident 51 SRL notifica Consiliul Judetean Teleorman ca inceteaza contractul de cesiune cu Tel Drum. In consecinta, Tel Drum revine ca aministrator al domeniului folosit de Liviu Dragnea.
 • In rezumat, Guvernul Ponta, cu semnatura lui Dragnea, trece in noiembrie 2013 lacul Belina de la Apele Romane la CJ Teleorman, de aici lacul ajunge in inchiriere la Tel Drum (firma fostilor colegi ai lui Dragnea) iar dupa doar trei luni lacul este concesionat firmei Trident 51 SRL, care la randul ei intra mai tarziu in proprietatea lui Valentin Stefan Dragnea, fiul sefului PSD.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19648 vizualizari

 • +35 (35 voturi)    
  Rog Cineva Priceput la photoshop sa schimbe (Joi, 13 iulie 2017, 14:51)

  un domn [utilizator]

  chipul "pescarului" din poza , a se pune in loc chipul LCK, iar la chipul stiucii cu dintzi (teleormaneni) sa fie chipul lu Draqnea !, merci !
  • +34 (34 voturi)    
   DNA i-a dat sah lui Dragnea... (Joi, 13 iulie 2017, 15:50)

   LLLL [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   .. ii mai ia cativa pioni si il face MAT...
   • +14 (14 voturi)    
    Pai ,poate abroga articolul din Codul Penal (Joi, 13 iulie 2017, 17:26)

    DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

    ...cu privire la furt ,ca sa il scape pe Dragneev de raspundere.
    Sau poate defiinteaza DNA-ul ....;)
    Infractorul, asta de Dragnea e in stare de orice numai sa scape el.
   • +17 (17 voturi)    
    Dap ! a imBELINAT-o si pe asta ! (Joi, 13 iulie 2017, 17:42)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

    Cat de mica o sa i se para celula aia mica ... din puscaria aia mare ...
  • +16 (16 voturi)    
   Seamana cu un mistrez oricum (Joi, 13 iulie 2017, 16:04)

   Hastur [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Unul slow, la minte.
 • +21 (21 voturi)    
  Buna dimineata... (Joi, 13 iulie 2017, 14:56)

  alibaba_zeul_meu• • [utilizator]

  soare!
 • +24 (24 voturi)    
  Gadea (Joi, 13 iulie 2017, 14:59)

  seby19 [utilizator]

  un nume predestinat. Sa speram ca lui Dragnea i se va trage de la Gadea :) Hai Gadeo da totul pe goarna :)))
  • +19 (19 voturi)    
   anagrama Liviu Dragnea (Joi, 13 iulie 2017, 15:33)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui seby19

   este : Mergi Greu la Dna ! (Domnu Sora a spus o !
 • +23 (23 voturi)    
  Prinde Doamne stiuca (Joi, 13 iulie 2017, 14:59)

  Pac-pac [utilizator]

  Ce mi-ar placea sa-l vad pe Dragnea, fix ca stiuca aia, in carligul justitiei.
  Si LKC tinandu-l pupandu-l pe mustati si dandu-i drumu...la Jilava.
 • +24 (24 voturi)    
  ashea, DNA! (Joi, 13 iulie 2017, 15:07)

  Non [utilizator]

  si, dupa ce treceti de plevusca din undita, luati-o repede pe fir in sus
 • -24 (26 voturi)    
  Ma intreb si io, asa: (Joi, 13 iulie 2017, 15:08)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  - Pe cine preferam la conducerea pesedeului: pe Dracnea, sau pe Duamna Gabi nevasta lu Pandelea de la Voluntari?
  Io as zice ca pe Dracnea. Ca daca pleaca Dracnea, e clar ca ii va lua locul Duamna Gabi nevasta lu Pandelea de la Voluntari si ca apoi va fi aleasa si Presidinta a tarii.
  • +17 (17 voturi)    
   vai, vai! (Joi, 13 iulie 2017, 16:15)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   In ce dilema ne-ai pus!
   Asta e ca-n bancu' cu ceasca, care chipurile vroia sa cedeze conducerea fie lui nicusor fie nevestei si vazand ca poporul urla NU!!! trage concluzia: Vad eu ca tot pe mine ma vreti!
  • +16 (16 voturi)    
   si pcr-ul parea etern, (Joi, 13 iulie 2017, 16:20)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   organizatia infractional psd trebuie sa dispara
  • +3 (5 voturi)    
   Pe Duamna Gabi .....o preferam lui Dragneev ! (Joi, 13 iulie 2017, 17:31)

   DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   ...
  • +11 (11 voturi)    
   pe cine (Joi, 13 iulie 2017, 18:24)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   preferati voi, pesedeii, ma doare la basca. eu as desfiinta un grup infractional ca psd.
  • -1 (5 voturi)    
   Voturile negative le inteleg asa: (Joi, 13 iulie 2017, 19:09)

   Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   Ca sunteti impotriva Duamnei Gabi nevasta lu Pandelea de la Voluntari si care e una dintre "cele trei stiuci" ale lui Dracnea si care "sta rascacarata intre Dragnea si Pandele" - ambele citate apartin maestrului IC.
 • +15 (15 voturi)    
  Si tu esti varan? (Joi, 13 iulie 2017, 15:19)

  pedepsitorul [utilizator]

  Propun sa-i denumim varani pe toti hotii administrativi care isi folosesc functia pentru a fura in Romania!
 • +28 (28 voturi)    
  Urgent puscaria Liviu Dragnea! (Joi, 13 iulie 2017, 15:22)

  LiviuIordache [utilizator]

  Potrivit tuturor informatiilor, Liviu Dragnea a facut si face totu cu mainile altuia, asa ca toate afacerile sulfuroase se vor lasa cu multe condamnari ale celor care au executat ordinele.

  In concluzie, este nevoie sa inceapa urgent constructia unei puscarii cu destinatie "apropiatii lui Liviu Dragnea", care trebuie sa fie gata in cel mult 2 ani, pentru ca va avea marfa din belsug!

  Baietii uita ca fie si in situatia in care se modifica legi pentru a prelungi agonia, cu dezincriminari, praguri si alele, roata se inverteste, asa ca pot fi facute la loc acele legi, nimic nu-i vesnic, nici macar Dragnea!
 • +18 (18 voturi)    
  cred (Joi, 13 iulie 2017, 15:24)

  nahir [utilizator]

  ca nu numai livache nu mai simte nici canicula, nici indicele de confort, ci doar un inceput de vifornita cu muuuult indice de disconfort prin preajma feselor imparatesti. si daca tot are o droaie de buze lipite de prea augustele-i fese, poate-i ia in "viligeatura" si pe posesorii acestora.
  • +12 (12 voturi)    
   se uita-n zare (Joi, 13 iulie 2017, 16:13)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   si-si spune: "the winter is coming. ti-ai dreak cu ghemotronu vostru"
 • -4 (14 voturi)    
  Ali Baba si cei 40 (000) de hoti (Joi, 13 iulie 2017, 15:28)

  Gruia.Novac [utilizator]

  Au incalecat tara. Nu ne ramanem decat sa privim neputinciosi
 • +15 (15 voturi)    
  Si asta vrea sa fie PM (Joi, 13 iulie 2017, 15:40)

  Hastur [utilizator]

  Idolul lui niuluk.
  • +11 (11 voturi)    
   prescurtarea (Joi, 13 iulie 2017, 16:14)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui Hastur

   "PM" poate avea, desigur, multiple semnificatii
  • +5 (5 voturi)    
   niuluk (Joi, 13 iulie 2017, 20:01)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui Hastur

   + xgroho = xoxo dracnea
 • +9 (9 voturi)    
  Statul capturat (Joi, 13 iulie 2017, 16:01)

  Radu I [utilizator]

  Să ne mai mire graba, disperarea cu care toți borfașii care s-au îmbogățit în mod fraudulos își dau astăzi mâna să pună justiția cu botul pe labe? Mai ales că au reușit să-și fidelizeze cozi de topor din cele mai înalte instituții ale statului?
  Întrebări retorice, știu.
 • -7 (9 voturi)    
  Ca sa poata merge la pescuit? (Joi, 13 iulie 2017, 16:09)

  luciannn [utilizator]

  Doar daca era trecuta in administratia CJ Teleorman putea merge la pescuit acolo? Daca locul era al Apelor Romane nu putea dea la pestea acolo?

  Doamna Firea, ca sa poata merge cu metrou, asteapta sa ajunga Metrorex de la guvern la primarie?

  Dupa 27 de ani de capitalism, privatizari, doar fostii comunisti s-ar scandaliza ca un om merge la pescuit la partenerul de afaceri.

  Poate generatiile nascute dupa '89 vor ramane indiferente la un astfel de caz...
 • +11 (11 voturi)    
  Sa se datoreze mustruluielii pe care le-a tras-o (Joi, 13 iulie 2017, 16:22)

  Susufler0 [utilizator]

  Codruta subalternilor sai in celebra sedinta de lucru inregistrata sau e pur si simplu o coincidenta ?

  Oricum ar fi, e bine !

  PS. Cu titlu de noutate, DNA a adoptat metoda desantului naval asupra lui Dragnea : cu barca de pe lacul Belina. Cu vaporul din Atlantic !
 • +16 (16 voturi)    
  Coane Dragnea simti latul ? (Joi, 13 iulie 2017, 16:46)

  branza.clocita [utilizator]

  E cu ghimpi. Se va infige adanc. Nu cred ca mai scapi de data asta, tu si vreo juma de PSD.

  Frumos DNA. Prin invaluire.

  Stai sa vezi dat pe goarna acum, cine cum si in ce fel, poate poate sluga nu ia puscarie.
 • +10 (10 voturi)    
  Bravo Hotnews, (Joi, 13 iulie 2017, 16:56)

  yellowdog [utilizator]

  si totul de la o poza a necromanului...
 • +10 (12 voturi)    
  . (Joi, 13 iulie 2017, 17:26)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  La cum îl ia DNA prin împrejmuire, mi-e că face Dragnea un infarct sau o criză de nervi și scăpăm de el pe cale naturală și de tot :))
 • +9 (9 voturi)    
  viitorul proxim (Joi, 13 iulie 2017, 18:55)

  Non [utilizator]

  dragnea urmeaza sa faca o gluma piscicola si sa ne divulge un adevar zguduitor: LCK este fiica nelegitima a lui soros, sora cu Ciolos, conceputa cu o femeie tehnocrat
  • +4 (4 voturi)    
   conceputa (Joi, 13 iulie 2017, 20:03)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui Non

   cu Macovei, sa fie klar!
  • +2 (4 voturi)    
   si se facu lumina (Joi, 13 iulie 2017, 20:07)

   tahomir [utilizator] i-a raspuns lui Non

   Pai votantii pesedaci o sa jure ca au si asistat la concepere, au tinut care lumanarea, care lanterna, care laserul.
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 13 iulie 2017, 19:26)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by