Sentinta finala in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, in care Dumitru Dragomir si Mircea Sandu au fost condamnati in prima instanta, amanata pentru 15 iunie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 31 mai 2017, 10:46 Dosare Anticoruptie


Dumitru Dragomir
Foto: AGERPRES
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 15 iunie pronuntarea sentintei definitive in dosarul privind excluderea clubului de fotbal Universitatea Craiova din campionatul intern, in care fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Pe 17 mai, la precedentul termen al procesului, procurorii DNA au cerut pedepse orientate catre maximul prevazut de lege pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, acuzati de abuz in serviciu si folosirea influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere.

Tribunalul Bucuresti a mai decis ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie obligati sa plateasca in solidar cu FRF si LPF despagubiri catre SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA in valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 de milioane de euro).

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova a facut plangere penala impotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea echipei din Banie (in data de 16 septembrie 2011 a fost formulata plangerea). 

DNA a pornit urmarirea penala in baza plangerii penale depuse de oficialii Stiintei. Clubul oltean ii acuza pe oficialii Comitetului Executiv al FRF de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Universitatea Craiova a cerut despagubiri de peste 50 de milioane de euro de la FRF. De unde provin banii: 39 de jucatori au devenit liberi de contract si au fost preluati de alte cluburi gratis.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2673 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    La multi ani! (Miercuri, 31 mai 2017, 11:13)

    alibaba_zeul_meu • • [utilizator]

    Si sanatate!
    • +1 (1 vot)    
      justitia ticaloasa (Joi, 1 iunie 2017, 10:28)

      GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu • •

      Au furat si ei nitel dar poate ca au dat si la alti , poate au dat si bisercii, doamne ajuta ..
  • +5 (5 voturi)    
    Penibil (Miercuri, 31 mai 2017, 11:40)

    Cataleya [utilizator]

    In prima instanta, doar3 ani cu suspendare , pt o frauda de 240 de milioane de euro?
    • +2 (2 voturi)    
      din pacate... (Miercuri, 31 mai 2017, 14:13)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      legea e proasta.

      e inadmisibil cum 2 oameni isi bat joc intr-un hal fara de hal de un club... si apoi o sa plateasca lpf si frf, nu ei efectiv...
      cum se va intampla si cu voiculescu si toti ceilalti hoti...
      recuperarea prejudiciului 0...
      ar trebui sa se stabileasca cat "costa" ziua de inchisoare.... da zi in care muncesti nene , nu in care stai cu burta in sus... si daca nu se recupereaza banii... putrezesti in puscarie!
  • +5 (5 voturi)    
    mitica si mircea... (Miercuri, 31 mai 2017, 12:18)

    bancheru83 [utilizator]

    va miroase a beciu'domnesc?
  • +6 (6 voturi)    
    Amanata pronuntarea doua saptamani ? (Miercuri, 31 mai 2017, 12:25)

    Susufler0 [utilizator]

    Asteptati ceva ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by