Sentinta in dosarul in care Radu Mazare este acuzat ca a retrocedat ilegal mai multe plaje din Constanta, amanata

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 5 mai 2017, 17:30 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti a amanat vineri, pentru 19 mai, sentinta in dosarul in care fostul primar Radu Mazare este acuzat, alaturi de alte 36 de persoane, pentru retrocedarea ilegala a mai multor plaje din Constanta, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de 114 milioane de euro, potrivit news.ro.

Instanta a incheiat in 7 aprilie dezbaterile in dosarul retrocedarii plajelor din Constanta, care se judeca de aproape noua ani la Curtea de Apel Bucuresti, pronuntarea sentintei fiind amanata de doua ori, prima data pentru 21 aprilie si apoi pentru 5 mai.

Vineri, judecatoarea Corina Daescu Gherghisan a amanat din nou, pentru 19 mai, pronuntarea sentintei in acest dosar.

La ultimul termen al procesului, Radu Mazare a spus ca spera ca "expunerea media" si "incarcatura publica a procesului maraton" sa nu afecteze solutia data de catre magistrati.

Avocatii lui Radu Mazare au cerut achitarea acestuia, pe motiv ca retrocedarile s-au facut in baza votului dat de reprezentantii Consiliului Local Constanta, iar Prefectura nu a avut obiectii in urma votului.

Procurorii DNA au cerut instantei sa dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, pentru Radu Mazare, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu si Cristian Borcea, iar pentru alti inculpati au solicitat sa se constate incetarea procesului penal pe motiv ca faptele s-au prescris, in conditiile in care acest dosar se judeca de aproape noua ani.

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1348 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    O suta paispe milioane. (Vineri, 5 mai 2017, 19:54)

    alibaba_zeul_meu • • [utilizator]

    Vrea sa fie achitat pentru ca au fost de acord cu "afacerea" toti cei mituiti impreuna cu toti cei care au primit.

    - Am furat. Am fost incurajat. Deci sunt nevinovat.

    - Baaaa, esti beat?
  • 0 (0 voturi)    
    Ghinion! (Vineri, 5 mai 2017, 19:59)

    alibaba_zeul_meu • • [utilizator]

    Sedinta s-a amanat. Judecator de ra-at.
  • 0 (0 voturi)    
    Baaaaa, daca toti (Vineri, 5 mai 2017, 20:05)

    alibaba_zeul_meu • • [utilizator]

    da' zic toti!.. am deveni hoti si i-am hoti continuu pe hoti, atunci hotii s-ar revolta ca Romania este corupta. WTF?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by