Sefii Catedrei Anatomie si Chirurgie oro-maxilo-faciala de la UMF "Carol Davila" vor fi audiati de procurori in urma perchezitiilor privind fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 3 iulie 2017, 15:00 Dosare Anticoruptie


UMF Carol Davila Bucuresti
Foto: Facebook - UMF Carol Davila Bucuresti FMAM
Profesorul Florin Mihai Filipoiu, seful Catedrei de Anatomie de la Universitatea de Medicina Carol Davila din Bucuresti si profesorul Alexandru Bucur, seful Disciplinei de Chirurgie oro-maxilo-faciala, Anesteziologie si Sedare de la Facultatea de Medicina Dentara ar urma sa fie audiati de procurori in urma perchezitiilor de luni dimineata, ei fiind suspecti ca luau mita de la studenti pentru a le furniza subiectele la examen, potrivit unor surse oficiale citate de News.ro.

Potrivit surselor citate, cei doi profesori cereau intre 500 de lei si 500 de euro pentru furnizarea subiectelor la examen. In urma perchezitiilor, ei au urma sa fie dusi la Parchetul instantei supreme pentru audieri.

Conform unui comunicat al Ministerului Public, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei de Investigare a Criminalitatii  Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au facut luni 13 perchezitii intr-un campus universitar, la birourile, cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice cercetate pentru infractiuni de coruptie. Suse judiciare declarau ca perchezitiile vizeaza cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.

"Din actele de urmarire penala administrate rezulta ca mai multe cadre didactice din cadrul unitatii de invatamant superior desfasoara activitati ilegale constand in pretinderea si primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizarii si sustinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de catre studenti si/sau cu ocazia sustinerii examenelor de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice. Totodata, din probatoriul administrat a rezultat ca in cursul anului scolar unii profesori universitari organizeaza "meditatii" la disciplinele la care sunt titulari, context in care sunt abordate si furnizate studentilor subiectele de examen", aratau procurorii instantei supreme.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3460 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Si el acum... obisnuit ca la spital (Luni, 3 iulie 2017, 15:08)

    cenzuratul [utilizator]

    Dar ce n-a inteles el e ca in Ro spaga in spital e tolerata, acolo nu intra Kovesi & restul procurorilor.

    Daca lua doar spaga in spital, era bine-mersi.
  • +4 (4 voturi)    
    Sa spart buboiul (Luni, 3 iulie 2017, 15:51)

    asclepios [utilizator]

    Bravo in sfarsit!....Decenii la rand asta a fost primul contact cu mizeria si coruptia din sistem. Te duci plin de sperante sa faci ceva cu viata ta si aveau ei grija sa te invete cum stau lucrurile.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by