Virgil Ivan, fost direct Medicover-Synevo, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru una dintre cele mai mari spagi date in domeniul medical

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 6 iulie 2017, 14:41 Dosare Anticoruptie


Virgil Ivan, fost director Medicover-Synevo, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru una dintre cele mai mari spagi date in domeniul medical, in dosarul in care fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, Danut Capatana, a fost condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2009 - mai 2016, in calitate de manager al unitatii spitalicesti, Danut Capatana a pretins de la mai multi reprezentanti de societati comerciale sume de bani din care a primit, in total,197.858 de euro, 27.900 USD si 4.768.698 de lei

Din totalul banilor primiti ca mita, suma de 4.768.698 de lei a provenit de la Constantin Virgil Ivan, director general al Medicover-Synevo, la acea data, fiind remisa in perioada iulie 2009 - mai 2016, in vederea derularii in bune conditii a doua contracte si a platii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plati lunare aferente unor servicii de consultanta neefectuate.

Dan Capatana a fost si el in trecut manager al retelei de laboratoare Synevo-Medicover pentru regiunea de sud-est, potrivit Ziua de Constanta.

Potrivit sursei citate, Synevo Romania SRL avea ca actionar frma ABC Medicover Holdings BV, cu sediul in Olanda, si ca administrator pe Virgil Ivan, care era si director Synevo Romania.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5197 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    E prima greseluta ... (Joi, 6 iulie 2017, 14:46)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    de doar 197.858 de euro, 27.900 USD si 4.768.698 de lei ...

    Se intelege suspendarea ...
  • +5 (5 voturi)    
    A avut ghinion (Joi, 6 iulie 2017, 14:46)

    CezarN [utilizator]

    A avut ghinion ca nu a omorat e nimeni, altfel scapa cu o amenda.

    Asa ne ajuta justitia sa scapam de coruptie, dand pedepse modice, cu suspendare.

    Inca in acest dosar este mai bine, caci angajatul statului a primit 6 ani, insa in dosarul Antena3-RCS, functionarul de la stat(ANAF) care fura documente de la firma controlata si le dadea Antena3 pentru santaja a luat cu suspendare. Curat constitutional, coana CCR.
  • 0 (0 voturi)    
    Dacă te prinde a 4-a oară (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 9:31)

    nick24 [utilizator]

    poate atunci se da cu executare, dar si atunci fără recuperarea prejudiciului și fără confiscarea șpăgii.
  • 0 (0 voturi)    
    Coruptia și hoția (Sâmbătă, 8 iulie 2017, 12:56)

    nick24 [utilizator]

    S-at diminua mult, dacă pedepsele s-ar însuma, nu ca acum când se face numai una din ORICÂTE.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by