Fostul manager al Spitalului Judetean Constanta, condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 5 iulie 2017, 17:34 Dosare Anticoruptie


Danut Capatina
Foto: Captura Youtube.com / Dobrogea Tv
Fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, Danut Capatana, a fost condamnat la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita, de catre Curtea de Apel Bucuresti, decizia magistratilor fiind definitiva, informeaza News.ro. El mai are o condamnare anterioara intr-un alt dosar de coruntie, dar in care sentinta nu este definitiva, si a fost trimis in judecata in alte doua cauze.

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat, miercuri, sentinta in dosarul lui Danut Capatana, fostul manager al SCJU Constanta. El a primit o condamnare de 6 ani si 8 luni de inchisoare, decizia fiind definitiva.

In acelasi dosar, in luna decembrie a anului trecut, Danut Capatina primise o condamnare de 13 ani si 4 luni din partea Tribunalului Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2009 - mai 2016, in calitate de manager al unitatii spitalicesti, Danut Capatana a pretins de la mai multi reprezentanti de societati comerciale sume de bani din care a primit, in total,197.858 de euro, 27.900 USD si 4.768.698 de lei.

Banii au fost primiti atat in mod direct, cat si prin intermediul firmei S.C. Picus Consulting S.R.L. Sau al unor firme off-shore detinute de Capatana sau de amicii sai, in schimbul incheierii unor contracte intre societatile respective si spital.

Aceste contracte vizau achizitia de servicii IT si, ulterior, de mentenanta IT, servicii medicale de medicina muncii, destinate angajatilor spitalului, dar si servicii medicale constand in analize de laborator.

Sumele achitate cu titlu de mita au fost virate de catre reprezentantii societatilor comerciale care au incheiat contracte cu Spitalul Judetean Constanta in conturile firmei Picus Consulting si al firmelor off-shore, in baza unor contracte de prestari servicii de consultanta fictive.

Din totalul banilor primiti ca mita, suma de 4.768.698 de lei a provenit de la Constantin Virgil Ivan, director general al unei societati comerciale, fiind remisa in perioada iulie 2009 - mai 2016, in vederea derularii in bune conditii a doua contracte si a platii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plati lunare aferente unor servicii de consultanta neefectuate.

Danut Capatana a mai fost condamnat, in luna august a anului trecut, de Tribunalul Constanta la patru ani si patru luni de inchisoare pentru tentativa la abuz in serviciu, dupa ce pe parcursul derularii procedurii de atribuire a contractului de concesiune a serviciului de productie si distributie de oxigen medicinal, in anul 2010, a incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice. In dosarul respectiv, decizia nu este definitiva.

De asemenea, el mai are alte doua dosare in care a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie.

Danut Capatana a condus Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta din 2009 si pana in mai 2016.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1524 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Politie Politica ! (Miercuri, 5 iulie 2017, 18:18)

    W. [utilizator]

    Inca o victima a politiei politice numita DNA, condamnata pentru valorile ideologice... relax...glumesc :-)

    Daca nu ma insel, denuntatorul a fost Totalsoft.
    Si cred ca au platit constant spaga catre Capatana pana cand lacomia i-a exasperat si atunci au apelat la DNA.
    Altfel, lucrurile ramaneau asa cum se stiu..

    Deci, intr-o zi d-nul Dragan nu a mai vrut sa imparta, cred ca deja vanduse la turci afacerea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by