Decanul Facultatii de Teologie din Constanta, urmarit penal pentru fals intelectual si complicitate la instigare la abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 15 septembrie 2017, 18:42 Dosare Anticoruptie


Decanul Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii "Ovidius" Constanta, Bogdan Moise, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru fals intelectual si complicitate la instigare la abuz in serviciu, anunta News.ro. El este acuzat ca a ajutat un lector universitar sa ocupe postul prin concurs, desi acesta ar fi falsificat documente si nu intrunea conditiile.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2013 - 2015, Bogdan-Florin Chiriluta, in calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea "Ovidius" Constanta - Facultatea de Teologie, a intocmit in fals sase declaratii pe propria raspundere pe care le-a depus la dosarul de candidat. Ocupand posturile de lector si conferentiar universitar, in perioada februarie 2014 - iunie 2017, aceasta a fost platit cu suma de 118.570 de lei, valoarea totala a platilor salariale.

In cursul lunii aprilie 2017, Bogdan Chiriluta a prezentat Comisiei de verificare a activitatii stiintifice si de cercetare a candidatilor inscrisi la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferentiar si profesor in cadrul Universitatii "Ovidius" din Constanta, in fotocopie, o revista, in care ar fi publicat un articol de specialitate. In realitate, barbatul a inlocuit articolul original cu al sau.

"La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie initiativa, un exemplar al aceleiasi reviste fotocopiate in care si de aceasta data a inlocuit prin alterarea grafica a machetei articolul original cu al sau", precizeaza DNA.

Potrivit procurorilor, Bogdan Chiriluta a beneficiat de ajutorul decanului Facultatii de Teologie, Moise Bogdan, care se ocupa de verificarea criteriilor de promovare a candidatilor si care a declarat pe proprie raspundere ca inculpatul indeplineste criteriile impuse.

Cat timp se afla sub masura controlului judiciar, Bogdan Chiriluta trebuie sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat, sa nu ocupe functii in cadrul institutiilor publice (de stat, centrale sau locale), putand desfasura activitati in cadrul institutiilor private de interes public (Arhiepiscopia Tomisului si altele asemenea), sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

611 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  shpagoveanu al Tomisului este CtitorulrOchiului (Vineri, 15 septembrie 2017, 18:56)

  un domn [utilizator]

  ....banului la Constanta,scoala teologica si popia sunt cu treaba :mandri ca sunt Corupti!
 • +1 (1 vot)    
  Asta e tata popilor (Vineri, 15 septembrie 2017, 20:37)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Care popi sa imbuiba necontenit.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by