Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Procurorii DIICOT au ridicat documente de la sediul CJAS Vrancea, suspectand decontari nelegale de servicii medicale

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 14 septembrie 2017, 0:47 Dosare Anticoruptie


Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vrancea de unde au ridicat mai multe documente, dar si la sediul unei clinici de imagistica medicala, suspectata ca ar fi decontat servicii, desi nu detine autorizatie de functionare. Prejudiciul estimat in dosar se ridica la 600.000 de lei, potrivit news.ro.

Surse judiciare au declarat, miercuri, corespondentului News.ro, ca procurorii DIICOT au descins la sediul CJAS Vrancea de unde s-au ridicat documete, intr-un dosar cu prejudiciu estimat la 600.000 de lei.

Reprezentantii CJAS Vrancea afirma ca institutia nu a fost vizata de perchezitii, dar confirma ca s-au ridicat inscrisuri.

"La sediul CJAS Vrancea nu s-au efectuat perchezitii. A fost o actiune de ridicare de documente si, pentru informatii in legatura cu aceasta actiune, va rugam sa va adresati institutiei competente care deruleaza investigatia", se arata intr-un comunicat transmis de CJAS Vrancea.

De asemenea, sursele judiciare au precizat ca s-au facut perchezitii la o clinica de imagistica medicala din Focsani, dar si la Constanta, la sediul central al societatii medicale.

Potrivit surselor citate, exista suspiciunea ca, in perioada 2011-2013, clinica ar fi prestat activitati de imagistica medicala fara sa aiba autorizatie, incasand insa bani din fondul de sanatate pentru serviciile respective.

In dosar ar fi vizati, printre altii, fostul director al CJAS Vrancea, Mihai Copaci, condamnat intre timp intr-un dosar de luare de mita, dar si directorul clinicii medicale.

Mai multe persoane, inclusiv directorul clinicii de imagistica medicala, au fost dusi la audieri la sediul DIICOT Vrancea.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























201 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by