Fostul presedinte al CJ Timis Constantin Ostaficiuc, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Timis Constantin Ostaficiuc a primit o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, in dosarul privind finantarea echipei de fotbal Poli Timisoara, de catre CJ Timis, in perioada in care echipa era patronata de omul de afaceri Marian Iancu, informeaza News.ro. Decizia este definitiva si a fost pronuntata de Curtea de Apel Timisoara, dupa ce prima instanta il condamnase pe Ostaficiuc la patru ani si jumatate de inchisoare cu executare.
Fiscul scoate la licitatie uzina UTON Onesti, confiscata de la fratii Iancu in dosarul Carom Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) scoate la licitatie pe 5 ianuarie uzina UTON Onesti, confiscata de la fratii Marian si Octavian Iancu in dosarul Carom, scrie InvestigatiiMedia.ro.
Primarul comunei valcene Racovita, trimis in judecata pentru ca nu a protejat un sit arheologic Primarul comunei valcene Racovita, Sonia Iliescu, precum si fostul viceprimar al localitatii, Ioan Fasca, au fost trimisi, miercuri, in judecata, de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, ei fiind acuzati de procurori de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata, anunta un comunicat al Parchetului, citat de Agerpres.
Fost sef al Curtii de Apel Constanta, trimis in judecata pentru ca ar fi primit mobila de 15.000 de lei pentru influentarea unor decizii Nicolae Stanciu, fost sef al Curtii de Apel Constanta, a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, el fiind acuzat de trafic de influenta, luare de mita si fals in declaratii. In acelasi dosar, omul de afaceri Vasile Costea, care i-ar fi dar judecatorului mobilier de aproape 15.000 de lei in schimbul influentarii unor decizii ale instantei, va fi judecat pentru cumparare de influenta si dare de mita.
Radu Mazare, aflat sub control judiciar, a parasit Romania si a transmis ca este in Madagascar, unde cere azil politic Fostul primar al Constantei Radu Mazare, in cazul caruia Politia s-a sesizat dupa ce acesta nu s-a prezentat, sambata, la Politia Constanta, in cadrul controlului judiciar, a plecat in Madagascar, unde incearca sa obtina azil politic. Contactat de politisti, fostul primar al Constantei le-a spus ca se afla in Madagascar, unde face demersuri pentru a obtine azil politic. Radu Mazare a plecat din Romania in ziua de Craciun, la ora 13:00, cu o cursa catre Paris de pe Aeroportul Otopeni (surse judiciare citate de News.ro). Politia Romana: "Masura controlului judiciar in cazul lui Radu Mazare nu prevedea interdictia de a parasi tara, iar pe toata perioada existentei masurii preventive a controlului judiciar politistii nu au constatat incalcari ale obligatiilor impuse."
Ionut Negoita, trimis in judecata pentru complicitate la bancruta frauduloasa in dosarul legat de insolventa clubului Dinamo Actionarul majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita, a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti pentru comiterea infractiunii de complicitate la bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de insolventa clubului de fotbal, anunta Agerpres.
Omul de afaceri Nelu Iordache si cativa sefi din CNADNR Craiova, achitati in dosarul Transalpina Omul de afaceri Nelu Iordache si cativa sefi de la CNADNR Craiova au fost achitati de Tribunalul Bucuresti in dosarul privind modernizarea Transalpina, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva, iar procurorii DNA pot face apel. Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost achitat pentru instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (7 acte materiale) si instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave (7 acte materiale).
Patru angajati ai Registrului Auto Roman si un agent de la Serviciul Pasapoarte Mures vor fi audiati in urma perchezitiilor DGA Patru angajati ai Registrului Auto Roman (RAR) si un agent de la Serviciul Pasapoarte Mures vor fi audiati in urma celor 68 de perchezitii pe care ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) le-au facut, joi, printre altele la sediul RAR Mures si la Serviciul pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Mures, potrivit news.ro.
Ana Maria Patru ar fi cheltuit peste 25.000 de euro pe plante ornamentale si amenajarea unei curti interioare (rechizitoriu) Ana Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ar fi folosit peste 25.000 de euro din banii primiti pentru a-si trafica influenta pentru a cumpara plante ornamentale si a amenaja curtea interioara a unui imobil din Voluntari, relateaza Agerpres.
Avocata Melinda Ordog a fost trimisa in judecata, in dosarul retrocedarilor de paduri Avocata Melinda Ordog, sotia judecatorului Andras Lorand Ordog, din Covasna, a fost trimisa in judecata in dosarul retrocedarilor de paduri, fiind acuzata de complicitate la luare de mita.
Fost director Apele Romane, trimis in judecata sub acuzatia de luare de mita: Aproape 9 milioane de lei, un Volvo si un teren de 8.800 metri patrati / Miza: Barajul Runcu Un fost director din Apele Romane a fost trimsi in judecata de procurorii DNA sub acuzatia ca a primit mita aproape 9 milioane de lei, plus o masina Volvo si un teren de 8.800 metru patrati, pentru constructia barajului Runcu de pe raul Mara.
In noiembrie, in dosare DNA, au fost condamnati 118 inculpati prin 39 hotarari definitive In cursul lunii noiembrie 2017, in dosare de coruptie instrumentate de DNA, au fost condamnati 118 inculpati prin 39 hotarari judecatoresti definitive, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.
Gheorghe Stefan, trimis in judecata pentru trafic de influenta intr-un dosar privind o sponsorizare de 1 milion de lei pentru Ceahlaul Piatra Neamt Gheorghe Stefan, fost primar in Piatra Neamt, a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, el fiind acuzat ca a cerut directorului unei firme sa sponsorizeze echipa de fotbal Ceahlaul cu 3% din banii incasati dintr-un contract cu Hidroelectrica.
Mihai Voicu ar fi stabilit suma de plecare pentru un loc la alegerile din 2012 la peste 16.000 lei (rechizitoriu DNA) Deputatul PNL Mihai Voicu le-ar fi solicitat membrilor de partid care doreau sa ocupe un loc pe liste la alegerile din 2012 sa cotizeze catre partid cate 16.400 de lei, suma care urma sa fie multiplicata in functie de importanta postului de care era interesat cel care dadea banii, scrie Agerpres.
Fostul deputat Mihai Banu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata. In dosar a mai fost trimis in judecata si un alt fost deputat, Dorinel Ursarescu. Mihai Banu se afla in prezent in detentie, dupa ce a fost condamnat definitiv, in urma cu doar doua saptamani, la trei ani si jumatate inchisoare cu executare, tot pentru trafic de influenta, in dosarul fostului ministru Gabriel Berca.
Mariana Mircea, fost primar in Cernavoda, trimisa in judecata de DNA. Ea este acuzata ca a prejudiciat bugetul orasului cu peste 1 milion de lei prin contracte cu dedicatie Mariana Mircea, consilier local in Cernavoda si fost primar al orasului, a fost trimisa in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Ea este acuzata ca a prejudiciat bugetul localitatii cu peste un milion de lei prin atribuiri directe ale contractelor de achizitii, lucrarile si serviciile fiind fragmentate pentru a nu se depasi pragul de 15.000 de euro.
Consilierul judetean care i-ar fi platit vacantele lui Valeriu Zgonea pentru un post in Ministerul Comunicatiilor si-a recunoscut vinovatia Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Dumitru Dobrica, fost consilier judetean la CJ Buzau, dupa ce acesta si-a recunoscut vinovatia, potrivit unui comunicat al institutiei. Dumitru Dobrica a recunoscut ca i-ar fi platit vacante lui Valeriu Zgonea, pe atunci seful Camerei Deputatilor si vicepresedinte PSD, in schimbul numirii unei rude in postul de presedinte al Centrului de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului Comunicatiilor.
DNA a trimis-o in judecata pe Ana Maria Patru. Fosta sefa a Autoritatii Electorale este acuzata ca a luat mita 600.000 de euro si doua ceasuri de lux DNA Ploiesti anunta ca trimis-o in judecata, sub control judiciar, pe Ana-Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale, acuzata de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani. Potrivit Directiei Anticoruptie, Patru a cerut de la reprezentantul unei firme de software 1 milion de euro si a primit 600.000 de euro si doua ceasuri, in valoare totala de aproape 110.000 lei.
Medicul Lucan voia ca fosta sa avocata sa il protejeze cu un sistem relational format din procurori, politie si SRI (surse) Procurorii au descoperit asupra medicului Mihai Lucan, in seara in care a fost audiat la sediul DIICOT, un jurnal in care acesta avea notat ca fosta sa avocata trebuia sa faca pentru a-l proteja un sistem relationalformat din procurori, judecatori si angajati SRI, dar si detalii din viata procurorului de caz, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.
Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazare, condamnat de Tribunalul Constanta la peste 7 ani de inchisoare. Decizia nu este definitiva Omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Radu Mazare, a fost condamnat vineri, de Tribunalul Constanta, la sapte ani si patru luni de inchisoare, pentru comiterea mai multor infractiuni, printre care trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta News.ro. El a fost trimis in judecata de DNA dupa ce a pretins si primit sume de bani de la o firma care obtinuse contracte pentru realizarea unor lucrari in port sau pe canalele navigabile. Decizia poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by