ICCJ: Continua audierea lui Valcov intr-un dosar de trafic de influenta si spalare de bani

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 4 octombrie 2017, 7:28 Dosare Anticoruptie


Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie continua, miercuri, audierea fostului ministru de Finante Darius Valcov, intr-un dosar in care este judecat pentru trafic de influenta si spalarea banilor, in legatura cu acordarea unor contracte companiei Tehnologica Radion, potrivit Agerpres.

La ultimul termen al procesului din 4 septembrie, Valcov a dezvaluit in sala de judecata ca a obtinut in anul 2009 de la Vasile Blaga fonduri pentru reabilitarea termica a 50 de blocuri din Slatina, pe vremea cand era primar, dezvaluind ca acesta l-a pus in legatura cu firma Tehnologica Radion.

"In 2009, la sediul PDL din Modrogan, am fost chemat de Blaga, care era atunci secretar general, in calitatea mea de presedinte al PDL Olt. Anterior, avusesem o intalnire cu domnul Blaga, in calitatea mea de primar al municipiului Slatina, in care ii solicitasem ca orasul sa primeasca fonduri de la Ministerul Dezvoltarii pentru reabilitarea termica a 50 de blocuri. El mi-a spus ca stie ca Compania de Apa Olt urmeaza sa scoata la licitatie mai multe contracte de reabilitari si extindere a retelei de apa. Si m-a intrebat: 'Ai cu cine sa le faci?' I-am spus - Compania de Apa Olt este o asociere intre Consiliul Local Olt si opt primarii din judet si nu intra in datoria mea sa ma ocup de licitatii. Fusesem intrebat daca am un constructor si, daca nu, are el", a spus atunci Valcov.

El a adaugat ca Blaga i-a dat un biletel cu un numar de telefon si un nume  "Berna" si i-a spus ca firma respectiva ar indeplini conditiile pentru a realiza lucrarile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























533 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by