Puiu Popoviciu, care a fugit in Marea Britanie, a facut cerere de anulare a pedepsei cu inchisoarea primita in Romania

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:46 Dosare Anticoruptie


Puiu Popoviciu
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat luna trecuta la 7 ani de inchisoare in dosarul Ferma Baneasa, care a fugit din tara si se afla in prezent in Marea Britanie, a depus la instanta suprema, prin intermediul avocatilor sai, o contestatie in anulare, prin care cere anularea pedepsei cu inchisoarea primita in Romania, anunta Antena 3. Primul termen pentru dezbaterea contestatiei depuse de avocatii lui Popoviciu a fost stabilit de instanta pentru data de 20 octombrie.

Politia Capitalei a primit, in seara condamnarii omului de afaceri, mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, iar la adresa acestuia din Bucuresti s-a prezentat o echipa de la Biroul Urmariri al Politiei, pentru a-l ridica si a-l duce la penitenciar. Dupa ce nu a fost gasit la locuinta din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat initial in urmarire nationala, apoi in urmarire internationala.

Puiu Popoviciu s-a predat pe 14 august politiei londoneze, fiind retinut. Ulterior, el a fost pus in libertate in schimbul unei cautiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat sa poarte o bratara electronica de supraveghere. De asemenea, el este obligat sa se prezinte de trei ori pe saptamana la sectia de politie din Londra.

Curtea de Apel Bucuresti a transmis pe 17 august autoritatilor judiciare din Marea Britanie mandatul european de arestare pe numele lui Puiu Popoviciu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, declara, atunci, ca "Trebuie sa privim cu prudenta actul lui Puiu Popoviciu de a se pune la dispozitia autoritatilor judiciare londoneze si sa vedem care este scopul acelui fapt. Pentru ca, daca scopul ar fi fost acela de a fi predat autoritatilor judiciare romane, sigur, putea sa urce in avion sa vina acasa, sigur, putea sa mearga la ambasada sa spuna: ma pun la dispozitia autoritatilor judiciare, intru sub puterea mandatului de arestare."

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, pe 2 august, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 7 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul cunoscut ca "Ferma Baneasa", in care este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu asocierea firmei sale, SC Baneasa Investments SA, cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Capitala, pentru un teren de 224 de hectare. Puiu Popoviciu fusese condamnat in prima instanta la 9 ani de inchisoare in acest dosar.

Procurorii DNA au aratat in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu, "in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale", a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de Popoviciu.

"In conditiile in care terenul respectiv (ferma Baneasa) se afla in proprietatea publica a statului, conform legii, nu putea sa faca obiectul vreunei tranzactii si, in plus, a fost in mod vadit subevaluat. In momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Baneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situeaza in partea de nord a orasului Bucuresti, se invecineaza cu DN1 Bucuresti-Ploiesti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru si sediile unor importante societati comerciale", au aratat procurorii in rechizitoriu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2509 vizualizari

  • +12 (12 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:48)

    polonyca [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
    mda (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:53)

    adrian_rolland [utilizator]

    altul care scapa...
  • +13 (13 voturi)    
    Eu sunt mic nu stiu nimic... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:54)

    vio7 [utilizator]

    Da' in Romanica am sparlit asa cam juma' de Bucuresti...o nimica toata!!
  • +5 (7 voturi)    
    Nu-i problema (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:29)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    Si nici nu va trebuia sa scoata "lucrari stiintifice" pentru asta. PSDracnev isi salveaza oamenii loiali. Restul sunt dati ca exemplu.

    Si Ghita va scapa mai mult ca sigur dupa inca 2-3 pensionari in lant. Se vor albi toti si ni se va demonstra iar si din nou ca suntem niste oi dezinformate. Ca era un abuz al justitiei. Ca este perfect normal sa existe prag de furt.

    Data viitoare cand veti fi jefuiti pe strada sa spuneti ca aveti 50 000 000 EUR la voi. Va fi peste prag si sunt SIGUR ca orice hot/gainar va fugi de voi mancand pamantul de frica sa nu faca puscarie. Corect? Corect!
  • +4 (4 voturi)    
    misto... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:38)

    liviu_ [utilizator]

    romanistan tara infractorilor...
    deci pot astia sa faca ce vor!
  • +6 (6 voturi)    
    se rezolva dom' Popo. (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:03)

    averageJoe [utilizator]

    pai de ce nu ati spus mai devreme.. doame. Pai ne scuteati de atata bataie de cap. Asa e totu bine.. stiti cum e.. stresul nu e bun la sanatate. Bine ca ne-ati anuntat si pe noi. Sanatate, numa bine.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by