Motivarea instantei in cazul medicului Burnei: Dupa 8 luni, nu mai este actuala necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 august 2017, 16:58 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Burnei
Foto: Agerpres
Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii, marti, motivarea deciziei din 25 august, prin care un judecator de la aceasta instanta a dispus ca medicul Gheorghe Burnei, trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita de la pacienti, poate profesa din nou in spitalele de stat, inclusiv la Spitalul 'Marie Curie'. Burnei poate opera din nou deoarece, dupa 8 luni de la impunerea acestei interdictii, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuala", se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti, potrivit Agerpres.

"Cu privire la interdictia de a nu exercita profesia sau de a nu desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit faptele, respectiv in cadrul (...) sau in alta unitate din sistemul public de sanatate impusa in cadrul controlului judiciar, judecatorul de camera preliminara apreciaza ca nu se mai impune mentinerea acesteia. Are in vedere judecatorul de camera preliminara ca aceasta interdictie a fost impusa prin incheierea Curtii de Apel Bucuresti la data de 20.12.2016, in urma cu 8 luni. Dupa trecerea acestei perioade de timp, se apreciaza ca mentinerea obligatiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuala'', se arata in motivare.

Judecatorul sustine ca medicul are deja stabilita interdictia de a lua legatura cu persoanele mentionate in rechizitoriu si nu se mai poate invoca necesitatea unei bune desfasurari a procesului penal prin mentinerea interdictiei de a profesa.

Gheorghe Burnei a fost trimis in judecata pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infractiuni de luare de mita, dupa ce ar fi cerut bani de la parinti pentru a le opera copiii internati la Spitalul 'Marie Curie' din Bucuresti.

Procurorii sustin ca exista indicii privind savarsirea de catre Gheorghe Burnei a unor infractiuni contra vietii si contra integritatii corporale sau sanatatii, in care victimele sunt minori aflati anterior intr-o stare de sanatate precara, stare pe care Burnei a agravat-o prin actiunile sale intentionate.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la parintii ai caror copii urmau sa fie operati, insa dupa ce efectua interventiile chirurgicale le permitea parintilor "sa il gratifice" cu diverse sume.

In anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior interventiei chirurgicale, incercand sa le mascheze intr-o forma aparent legala, incheind un inscris sub semnatura privata pe care il intitula contract de donatie. Persoanele care ajungeau la Burnei si care ii ofereau mita erau parinti ai caror copii aveau anumite deficiente fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodata, Burnei ii interna pe copii pentru perioade indelungate de timp, nejustificate medical, sau ii interna in mod repetat, fara a le efectua nicio interventie chirurgicala, pentru a-i determina astfel pe parinti sa ii dea bani sau alte foloase pentru efectuarea interventiilor chirurgicale.

Anchetatorii mai spun ca medicul apela si la amenintari cu refuzul efectuarii operatiei daca parintii nu se conformau cererilor sale.

Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operata in urma cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxatie congenitala la sold. Fata a fost supusa in total la 11 interventii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operatiile nu au reusit insa, iar fata este acum imobilizata la pat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1540 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    multumim MJului (Marţi, 29 august 2017, 17:07)

    liviu_ [utilizator]

    se pare ca justitia si-a "revenit"
    • +8 (10 voturi)    
      delirant! (Marţi, 29 august 2017, 18:19)

      T-Ora [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      E o contradictie flagranta intre ceea ce scrie in rechizitoriu si decizia ca Burnei sa revina in spital! iar chestia cu " ocrotirea opiniei publice" este deliranta! Parca ar fi o piesa de Caragiale.
      • +5 (5 voturi)    
        E ca si cum ar zice ca desi stam prost cu nervii, (Marţi, 29 august 2017, 20:52)

        deval [utilizator] i-a raspuns lui T-Ora

        ne-am luat medicamentele acum si Burnei, care parea opresat doar de opinia publica-si nu de acuzatiile grave ale procurorilor si ale unor parinti -iata , poate lucra ! La saiba banuiesc !! E de noaptea mintii la propriu !!
  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 august 2017, 17:17)

    [anonim]

    • -1 (3 voturi)    
      nu de asta e vorba (Marţi, 29 august 2017, 20:52)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Desi se exprima intortocheat, ideea este ca, datorita impactului mediatic, Brunei n-ar mai indrazni sa ia mita iar eventualii pacienti sunt preveniti asupra acestor obiceiuri fine si ar fi in stare sa ii faca o noua plangere SI mai uracioasa ;)
  • +8 (12 voturi)    
    Fantasmagoric! Halucinant! (Marţi, 29 august 2017, 17:32)

    Clop [utilizator]

    "...se apreciaza ca mentinerea obligatiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuala''.

    Asadar, instanta nu a fost preocupata de calitatea actului medical, nici de mutilarea unor copii cu experimente de tip Dr. Mengel, asadar de mal praxisul dovedit al dr. Burnei - care era considerat o somitate in domeniul sau.

    Tribunalul din Bucuresti, prin instanta care a putut motiva o asemenea decizie, se arata preocupata doar de impactul mediatic al unei stiri de presa.

    Pai, mai bine-si lua decizia de la CNA, nu de la Tribunalul Bucuresti!!! Procurorii de caz ce au de spus in aceasta speta?!
  • +7 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 august 2017, 17:58)

    [anonim]

    • -3 (3 voturi)    
      Feri bacsi... (Marţi, 29 august 2017, 20:39)

      Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui

      Se da si el cu parerea ... dar habar nu are despre ce vorbeste.
      De data asta calitatea muncii procurorilor wste nula... nu sunt dovezi... si asta o sa iasa la iveala si in proces.
      Cum puteti sa nu intelegeti cat de prost wstw acel procuror care in motivatia specifica ca a gasit sume de bani pe post de semne de carte - cu scopul de a dovedi cat de avar este inculpatul.
      Un om avar foloseste bani pe post de semn de carte??????
      Garantat si Burnwi a facut greseli, stiinta medicala w mult mai complexa decat ni se pare, iar in top e si mai greu.
      Rezidenti batuti si injurati- jumate nu au ce cauta acolo- stiti foarte bine cum se absolva facultatile... cu cat un profesor e mai exigent cu atat mai tarziu va fi apreciat.
      Dar in Romania sunt buni aceia care merg impreuna cu studentii la baut si la prizat, nu aia care lucreaza 13-15 ore pe zi si opereaza 6-7.
  • -6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 august 2017, 18:51)

    [anonim]

    • +1 (5 voturi)    
      Pff... (Marţi, 29 august 2017, 19:27)

      liviu@ideveloper.ro [utilizator] i-a raspuns lui

      N-ai inteles nimic din cazul asta si ce facea nenorocitul :)
    • +2 (6 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 august 2017, 19:59)

      [anonim] i-a raspuns lui

    • 0 (0 voturi)    
      ohoho...!! (Marţi, 29 august 2017, 20:56)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Nu stii ce mancatorie e in domeniul medical - si cate "bisericute" se fac, pentru ca unii sa salte "social" in domeniul lor...!! Bineee...ca nu doar in medicina se intampla asta... >:
      De sefi de sectie sau chiar de clinica care sa nu aiba nici macar STUDII superioare, ai auzit? >:)
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 august 2017, 22:01)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      Corect (Miercuri, 30 august 2017, 7:04)

      Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui

      Si ce pensii primes mizeriile astea de judecatori...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by