Motivarea instantei in cazul medicului Burnei: Dupa 8 luni, nu mai este actuala necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic
"Cu privire la interdictia de a nu exercita profesia sau de a nu desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit faptele, respectiv in cadrul (...) sau in alta unitate din sistemul public de sanatate impusa in cadrul controlului judiciar, judecatorul de camera preliminara apreciaza ca nu se mai impune mentinerea acesteia. Are in vedere judecatorul de camera preliminara ca aceasta interdictie a fost impusa prin incheierea Curtii de Apel Bucuresti la data de 20.12.2016, in urma cu 8 luni. Dupa trecerea acestei perioade de timp, se apreciaza ca mentinerea obligatiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuala'', se arata in motivare.
Judecatorul sustine ca medicul are deja stabilita interdictia de a lua legatura cu persoanele mentionate in rechizitoriu si nu se mai poate invoca necesitatea unei bune desfasurari a procesului penal prin mentinerea interdictiei de a profesa.
Gheorghe Burnei a fost trimis in judecata pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infractiuni de luare de mita, dupa ce ar fi cerut bani de la parinti pentru a le opera copiii internati la Spitalul 'Marie Curie' din Bucuresti.
Procurorii sustin ca exista indicii privind savarsirea de catre Gheorghe Burnei a unor infractiuni contra vietii si contra integritatii corporale sau sanatatii, in care victimele sunt minori aflati anterior intr-o stare de sanatate precara, stare pe care Burnei a agravat-o prin actiunile sale intentionate.
Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la parintii ai caror copii urmau sa fie operati, insa dupa ce efectua interventiile chirurgicale le permitea parintilor "sa il gratifice" cu diverse sume.
In anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior interventiei chirurgicale, incercand sa le mascheze intr-o forma aparent legala, incheind un inscris sub semnatura privata pe care il intitula contract de donatie. Persoanele care ajungeau la Burnei si care ii ofereau mita erau parinti ai caror copii aveau anumite deficiente fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.
Totodata, Burnei ii interna pe copii pentru perioade indelungate de timp, nejustificate medical, sau ii interna in mod repetat, fara a le efectua nicio interventie chirurgicala, pentru a-i determina astfel pe parinti sa ii dea bani sau alte foloase pentru efectuarea interventiilor chirurgicale.
Anchetatorii mai spun ca medicul apela si la amenintari cu refuzul efectuarii operatiei daca parintii nu se conformau cererilor sale.
Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operata in urma cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxatie congenitala la sold. Fata a fost supusa in total la 11 interventii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operatiile nu au reusit insa, iar fata este acum imobilizata la pat.
Comisia de Ortopedie Pediatrica a Ministerului Sanatatii, in contextul scandalului Burnei: Ne opunem oricarui tratament inovativ care nu are o sustinere si o documentare stiintifica in conformitate cu toate rigorile
Medicul Burnei: Am salvat mii de copii si am adus economii de milioane de euro Casei de Asigurari si romanilor operati
Instanta a decis ca medicul Burnei poate opera din nou in spitale de stat. Hotararea nu este definitiva

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 14 ani 12 luni
- 14 ani 7 luni
- 14 ani 3 luni
- 10 ani 7 luni
- 10 ani 4 luni
- 4038 zile
- 3841 zile
- 3507 zile
- 3421 zile
- 3421 zile
- 7347 zile
- 4020 zile
- 5586 zile
- 6161 zile
- 3573 zile
- 3425 zile
- 6012 zile
- 5365 zile
- 5970 zile
- 3467 zile
- 4032 zile
- 5705 zile
- 6539 zile
- 5109 zile
- 5036 zile
- 6091 zile
- 6064 zile
- 3121 zile
- 4272 zile
- 6065 zile
- 3524 zile
- 3340 zile
- 4334 zile
- 5138 zile
- 5152 zile
- 5972 zile
- 5133 zile
- 3417 zile
- 3384 zile
- 4257 zile
- 5775 zile
- 4297 zile
- 5558 zile
- 3850 zile
- 5904 zile
- 4411 zile
- 3347 zile
- 3570 zile
- 4682 zile
- 3360 zile
- 3606 zile
- 6422 zile
- 5330 zile
- 4619 zile
Asadar, instanta nu a fost preocupata de calitatea actului medical, nici de mutilarea unor copii cu experimente de tip Dr. Mengel, asadar de mal praxisul dovedit al dr. Burnei - care era considerat o somitate in domeniul sau.
Tribunalul din Bucuresti, prin instanta care a putut motiva o asemenea decizie, se arata preocupata doar de impactul mediatic al unei stiri de presa.
Pai, mai bine-si lua decizia de la CNA, nu de la Tribunalul Bucuresti!!! Procurorii de caz ce au de spus in aceasta speta?!
De data asta calitatea muncii procurorilor wste nula... nu sunt dovezi... si asta o sa iasa la iveala si in proces.
Cum puteti sa nu intelegeti cat de prost wstw acel procuror care in motivatia specifica ca a gasit sume de bani pe post de semne de carte - cu scopul de a dovedi cat de avar este inculpatul.
Un om avar foloseste bani pe post de semn de carte??????
Garantat si Burnwi a facut greseli, stiinta medicala w mult mai complexa decat ni se pare, iar in top e si mai greu.
Rezidenti batuti si injurati- jumate nu au ce cauta acolo- stiti foarte bine cum se absolva facultatile... cu cat un profesor e mai exigent cu atat mai tarziu va fi apreciat.
Dar in Romania sunt buni aceia care merg impreuna cu studentii la baut si la prizat, nu aia care lucreaza 13-15 ore pe zi si opereaza 6-7.
Știu că vorbele sunt doar vorbe până ești chiar tu în situația respectivă dar nu aș avea încredere într-un meseriaș (din orice domeniu) cu o rată de succes de 100%. Hai să fim serioși, ăla ori nu a făcut nimic toată cariera lui (și : nu muncești = nu greșești ) ori are 2-3 lucrări, toate reușite.
Poate ar trebui să ne uităm, cum e normal, la PROCENTUL de succes/eșec al acestui medic.
S-ar putea sa vedem că un caz precum cel al fetei în discuție (un caz trist, e adevărat) apare la 100 de cazuri de succes (de care nimeni nu vorbește nimic).
Nu pot să cred că un medic ajunge profesor, șef de clinică și operează atâta vreme având la activ numai eșecuri și malpraxis.
De sefi de sectie sau chiar de clinica care sa nu aiba nici macar STUDII superioare, ai auzit? >:)