​Bilantul condamnarilor in cele mai importante dosare in primele trei luni ale anului: Un deputat, doi fosti ministri, un baron local, un lider sindical de varf, o judecatoare de la Inalta Curte si un fost procuror

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 29 martie 2013, 16:32 Dosare Anticoruptie


Un actual deputat, doi fosti ministri, un fost presedinte de CJ, un important lider sindical, o judecatoare de la Inalta Curte si un fost procuror - asa arata bilantul condamnarilor la inchisoare in cele mai sonore dosare finalizate definitiv in primele trei luni din 2013. In total, in aceste cazuri s-au dat 27 de ani de inchisoare, ce-i drept, o parte cu suspendare. Pe langa aceste condamnari definitive, s-au dat si alte sentinte de condamnare in prima instanta si in dosarul unui om de afaceri important, fost vicepremier, precum si in cazul unui influent lider al revolutionarilor si al unui controversat om de afaceri craiovean. Cele trei decizii au fost "cu executare" si insumeaza 26 de ani de inchisoare, insa in aceste dosare deciziile definitive si irevocabile vor veni abia dupa epuizarea tuturor cailor de atac in instanta.

Gigi Becali, deputatul care isi ispaseste in Parlament o pedeapsa de inchisoare cu suspendare

Gigi Becali
Foto: Agerpres
Gigi Becali, actual deputat ales in sectorul 6 din Capitala pe listele USL, a fost condamnat pe 11 februarie la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, cu un termen de incercare de 8 ani. Decizia completului de 5 judecatori de la Inalta Curte este definitiva si a starnit discutii aprinse atat in presa romaneasca, cat si in presa din afara tarii - Gigi Becali a fost condamnat la inchisoare definitiv, insa ramane parlamentar.

Completul de 5 judecatori de la Curtea Suprema a mai decis si interzicerea dreptului de a alege si de a fi ales, pedeapsa suspendata si ea pe durata perioadei de incercare, insa mandatul de parlamentar al lui Gigi Becali nu este afectat.

In plus, conform sentintei, Gigi Becali trebuie sa se prezinte lunar la serviciul de probatiune Ilfov, sa anunte orice schimbare de domiciliu si resedinta si orice deplasare mai lunga de 8 zile.

Sentinta data in cazul lui Becali a fost data in lipsa acestuia, deputatul USL fiind plecat in Dubai. Reactia lui Becali, dupa aflarea decizie: "Eu nu cred asa ceva. Aici pierde tara romaneasca. Eu nu mai am ce cauta niciodata in tara aia. Nu mai calc niciodata in tara aia. In Dubai, langa biserica crestina, sunt niste case frumoase".

Dosarul "Catabosul" si cate trei ani de inchisoare cu executare pentru fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan


Decebal Traian Remes
Foto: Rompres
Fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati, pe 25 februarie, de completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la cate 3 ani de inchisoare cu executare fiecare in dosarul "Caltabosul", decizia fiind una definitiva si irevocabila.

Practic, completul de 5 judecatori a mentinut sentinta de 3 ani de inchisoare cu executare pronuntata pe 14 februarie 2012 de Sectia penala a ICCJ. Dupa pronuntarea sentintei, Decebal Traian Remes s-a prezentat la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures pentru a se preda, in timp ce Ioan Avram Muresan se afla in inchisoare din mai 2012, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la sapte ani de detentie intr-un alt dosar, in care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.

Decebal Traian Remes a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, si de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, acuzat de cumparare de influenta.

Ioan Avram Muresan
Foto: AGERPRES
Conform rechizitoriului DNA, in septembrie 2007, Ioan Avram Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse alimentare (tuica, caltabosi etc) in valoare de 1.500 lei si a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remes, pentru ca acesta sa favorizeze firmele lui Ciorba la licitatii publice organizate de institutii aflate in subordinea sa.


Nicolae Mischie, baronul de Gorj condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare


Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat definitiv, pe 18 martie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si luare de mita de catre Inalta Curte.

Nicolae Mischie
Foto: Rompres
Mischie a fost anchetat in 2004 si trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu sa ii renoveze vila din Targu Jiu, mostenita de la o matusa, in schimbul facilitarii accesului acestuia la o serie de contracte cu unitatile din minerit si energie. Mocanu s-a autodenuntat in 2004.

Mischie, dupa aflarea sentinteid e condamnare, a efectuat o vizita medicala la Spitalul Judetean de Urgenta Targu-Jiu si a declarat ca se simte nedreptatit, iar despre cel care l-a denuntat, afaceristul Clement Mocanu, a spus ca "este un denuntator de profesie".

"E o mare greseala judiciara pentru justitia romana, nu mi s-a asigurat derularea unui proces echitabil, nu s-au folosit materialele existente la dosar. Voi merge mai departe. Categoric, cazul este instrumentat politic. In arest a fost ca in arest, greu. Categoric voi merge la CEDO", a mai spus Nicolae Mischie.

Sindicalistul Marius Petcu, trimis in spatele gratiilor pentru sapte ani. Decizie definitiva


Fostul lider sindical al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a fost condamnat definitiv, pe 12 februarie, de Inalta Curte, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit aproape 1,4 milioane de lei de la administratorul unei firme, in schimbul atribuirii unui contract pentru lucrari la un centru din Snagov.

Marius Petcu
Foto: Agerpres
Marius Petcu a stat in arest preventiv din 31 martie pana in 20 iunie 2011, cand a fost eliberat sub control judiciar. Liderul sindical a fost arestat dupa ce in 24 martie 2011 a fost prins luand mita 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, suma ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruti pentru ca firma omului de afaceri sa execute lucrarile la un centru pentru sindicate din Snagov.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.

Judecatoarea de la Inalta Curte, Maria David, condamnata definitiv la patru ani cu executare

Maria David, judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a fost condamnata definitiv, pe 13 februarie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in urma unei decizii a Curtii Supreme.
De asemenea, Maria David a fost obligata sa restituie suma de 200.000 de euro denuntatorului si timp de doi ani nu va putea exercita mai multe drepturi civile, dupa executarea condamnarii.

Completul de cinci judecatori de la ICCJ a respins atat recursul judecatoarei, cat si pe cel al DNA, mentinand o decizie a instantei de fond.

Judecatoarea Maria David de la ICCJ - Sectia civila, aflata in arest preventiv, a fost trimisa in judecata in martie 2012 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in sarcina acesteia fiind retinute doua infractiuni de trafic de influenta.

DNA sustine ca, in perioada noiembrie - decembrie 2009, Maria David a pretins si primit de la un denuntator suma de 200.000 de euro, promitandu-i, in schimb, ca va interveni pe langa magistrati de la Curtea de Apel Ploiesti investiti cu solutionarea unei actiuni de contestatie in anulare si ii va determina sa adopte o solutie favorabila denuntatorului.

Fostul procuror Ioan Ciofu, condamnat definitiv la trei ani inchisoare cu executare

Fostul procuror la Curtea de Apel Iasi si la Parchetul de pe langa ICCJ, Ioan Ciofu a fost condamnat pe 11 februarie de Completul de 5 judecatori al ICC) la trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, decizia magistratilor fiind definitiva. Instanta suprema a mentinut decizia Sectiei penale a ICCJ in cazul lui Ciofu, dar si in cazul femeii de afaceri Maricica Iovita, condamnata si ea la inchisoare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut in octombrie 2006 pentru luare de mita pe Ioan Ciofu, procuror la Curtea de Apel Iasi. In acelasi timp, magistratii au retinut-o pe Maricica Iovita, femeie de afaceri din zona Vaslui, pentru dare de mita. Iovita era invinuita ca i-a oferit procurorului 10.000 de euro pentru a-l pune sub acuzare pe Adrian Porumboiu, singurul ei concurent in afacerile din judetul Vaslui. A urmat trimiterea in judecata a procurorului Ioan Ciofu si a Maricicai Iovita.

Potrivit acuzarii, in perioada mai-august 2006, procurorul Ioan Ciofu ar fi pretins si primit, esalonat, de la Maricica Iovita foloase in suma totala de aproximativ 10.000 euro reprezentand bani (5.500 de euro si 4.000 de lei) si bilete de avion pe numele unor rude, pentru calatorii in orase din Europa si Asia.

In schimb, Ioan Ciofu s-ar fi angajat sa instrumenteze in mod partinitor un dosar penal, astfel incat finantatorul echipei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu, sa fie pus sub invinuire pentru savarsirea unor infractiuni de natura economica. La momentul respectiv, Ioan Ciofu era procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

George Copos, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare - Decizie nedefinitiva

George Copos
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Pe langa condamnarile definitive date in primele trei luni ale anului, au existat si condamnari rasunatoare in prima instanta, cu decizii nedefinitive. Printre acestea se numara condamnarea la inchisoare cu executare a patronului clubului de fotbal Rapid  Bucuresti, George Copos, sau a liderului Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat, pe 29 ianuarie, de Judecatoria Sectorului 2 din Capitala la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I, in care este acuzat de evaziune fiscala. Decizia instantei Judecatoriei Sectorului 2 nu este definitiva si, deja, omul de afaceri a anuntat ca o va ataca cu recurs.
In dosarul Loteria I, omul de afaceri George Copos, patron al echipei de fotbal Rapid Bucuresti si actionar la firme din grupul Ana, a fost trimis in judecata in iunie 2006, la putin timp dupa ce si-a dat demisia din functia de vicepremier. El a fost acuzat de DNA de o frauda de peste un milion de euro.

Alaturi de el au fost judecati, pentru evaziune fiscala, Gilio Giuzepe Roza, actionar la Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic, director la societatea Rom Tour G.M. Impex si membru fondator al Fundatiei "ProRapid", precum si Stelian Ioan Ratiu (administrator la firma Transilvania International).

Totodata, au fost trimisi in judecata Nicolae Cristea, fost director general si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Companiei Nationale Loteria Romana, membru fondator al Fundatiei ProRapid, si Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la firma Euroest Invest, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie-decembrie 2004, Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de administratie in cadrul Ana Electronic, impreuna cu Roza si cu sprijinul lui Cristea si Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea data).

Liderul revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, condamnat cu executare in prima instanta

Dorin Lazar Maior
Foto: Agerpres
Dorin Lazar Maior, presedintele Blocului National al Revolutionarilor, a fost condamnat pe 4 martie, de Judecatoria Targu Mures, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru santaj, in dosarul "Romexterra". Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

Dorin Lazar Maior este fost deputat ales in 2000 din partea PRM, a trecut in 2001 la PSD, presedintele Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor 'Brasov Decembrie 1989' si presedintele Blocului National al Revolutionarilor, unde presedinte de onoare este Ion Iliescu, precum si Teodor Draghici, presedintele Sindicatului Revolutionarilor din Romania.

Maior s-a numarat printre conducatorii revoltei din august 2012 din Piata Universitatii si de la Curtea Constitutionala, cand circa 800 de protestatari anti-Basescu au fortat gardurile metalice si cordoanele de jandarmi si au blocat carosabilul fara ca fortele de ordine sa intervina.

Dorin Lazar Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA Brasov, fiind acuzati ca ar fi santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov Mihai Matepiuc, pentru modul ilegal in care se acordau credite la banca respectiva. Maior i-ar fi amenintat pe cei doi oameni de afaceri ca ii va denunta daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei.

In acest dosar, Tition si Maior au stat in arest preventiv pentru o perioada, in urma cu patru ani. Cei doi au fost retinuti si ulterior arestati sub acuzatia de santaj la finele lunii decembrie 2006 si pana in mai 2007.

Omul de afaceri Samir Sprancea, condamnat la 18 ani cu executare in prima instanta


Controversatul om de afaceri craiovean Samir Spranceana a fost condamnat pe 11 februarie la 18 ani de inchisoare cu executare, pentru returnari ilegale de TVA, decizia nefiind insa definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

Magistratii Tribunalului Dolj s-au pronuntat asupra deciziei privind procesul in care Samir Spranceana si alti fosti asociati erau cercetati pentru returnari ilegale de TVA. Magistratii doljeni au hotarat ca omul de afaceri Samir Spranceana sa execute 18 ani de inchisoare, aceeasi pedeapsa primind-o si asociatul sau Adrian Berceanu.

Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata, in august 2006, pe Samir Spinceana, Adrian Marius Berceanu, Roland Impuscatoriu, Ion Alin Popa, Petrisor Craciun, Florinel Buioca, Florinela Luminita Dobre, Decebal Iovanescu, Martha Luiza Popa, Ancuta Madalon si Angela Berceanu pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani si evaziune fiscala.

Potrivit procurorilor DIICOT, intre iulie 2003 si octombrie 2004, grupul infractional organizat constituit de Samir Spranceana, Adrian Marius Berceanu, Roland Impuscatoiu si Florinela Luminita Dobre a solicitat si obtinut ilegal, prin intermediul mai multor societati comerciale, rambursari de TVA de la Directia Generala de Finante Publice Dolj in valoare de aproape 66 de milioane de lei.

Anul 2012 - anul marilor condamnari

Dosare de coruptie in 2012
Foto: Hotnews
Anul 2012 a fost unul dintre cele mai prolifice pentru justitia romaneasca in ceea ce priveste marile dosare de coruptie. Dintre cele 25 de dosare de coruptie monitorizate de catre HotNews.ro, 5 au fost inchise cu sentinte definitive si irevocabile, iar alte 8 au primit o decizie in prima instanta (4 condamnari, 4 achitari).

Cea mai importanta decizie a fost condamnarea fostului premier Adrian Nastase pentru fapte de coruptie, o premiera in justitia romaneasca. Cel mai controversat dosar a fost cel al lui Dan Voiculescu, dosar care, desi aproape de final, s-a mutat de la Inalta Curte la Tribunal si invers dupa ce liderul PC a jucat alba-neagra cu functia de senator.


Vezi mai multe detalii despre dosarele de coruptie monitorizate de HotNews.ro in sectiunea "Anticoruptie".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10187 vizualizari

  • +16 (18 voturi)    
    Periodic (Vineri, 29 martie 2013, 16:55)

    aqualung [utilizator]

    Periodic e necesar un asemenea articol, care să ne amintească unde suntem și cum stăm. Chiar dacă nu se întâmplă nimic, neîntâmplatul nimic e o informație importantă în sine.

    Acum, că se întâmplă ceva, e ușor de observat, dar e bine că se merge înainte.
    • +10 (12 voturi)    
      stailinistit (Vineri, 29 martie 2013, 18:53)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui aqualung

      ieri am auzit de la uslas ca trimiterea in judecata a judecatoarelor corupte este meritul lui ponta. nu spunea ca erau urmarite de un an de zile. acum justia a inceput sa mearga datorita lui ponta :))
      te doare mintea cum isi aroga astia ceva ce defapt vor sa distruga.
  • +13 (15 voturi)    
    mda... (Vineri, 29 martie 2013, 17:23)

    mircearh [utilizator]

    da' vedeti voi, pentru USL nu-i prea bine....abia ce s-au vazut si ei cu un 70 % electoral ( care e egal cu libertati dumnezeiesti ) si sunt nesimtitii astia de magistrati basisti care se ocupa doar cu dosare politice....
    Incearca ei cate ceva , pe la CSM, pe la DNA, inca nu prea merge treaba.
    Bine ca se anunta un baiat mai intelegator la Procuratura , altfel era stresul prea mare.
  • +6 (8 voturi)    
    ? (Vineri, 29 martie 2013, 18:00)

    cotora [utilizator]

    sa mai zica fanii si talibanii usl , ca justitia nu a facut nimica in timpul lui basescu,boc, macovei, morar, pana la venirea acestora nu a fost anchetat, trimis in judecata si condamnat nici un politician de nici o culoare, nici un judecator corupt, la venirea acestora s-a spart casta coruptiei la nivelul inalt, mona pivniceru a vrut sa puna unii mai rau ca amarie, care nu a anchetat nici macar un pion amarat
    • -4 (8 voturi)    
      ATENTIE! (Vineri, 29 martie 2013, 18:23)

      dincannes [utilizator] i-a raspuns lui cotora

      Fusese deja anuntat, cà in 2012 au fost mai multe condamnàri pentru fapte de coruptie, fatà de 2011.
      Se mai adaugà valul din 2013.
      De cind cu USL-ul la putere, se constatà deci o schimbare !
      Frica pàzeste bostànària!
      Anticipez un comentariu, cum cà dosarele erau fàcute cu mult timp inainte. Perfect, dar ar fi zàcut in sertare, ca pe vremea PDL-ului, pinà la prescriptie.
      • +6 (10 voturi)    
        ? (Vineri, 29 martie 2013, 18:49)

        cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

        ce a facut usl ?, i-a condamnat usl ?, din contra, apara penalii, fenechiu, seful corpului de control la ministerul de interne promovat, desi cercetat penal, a vrut sa puna 2 mascarici la sefia parchetelor, ce schimbare se constata, ca i-a revocat pe cei 2 judecatorI de la csm cu ajutorul asociatilor de judecatori conduse de costinuu,dar nu a luat nici o atitudine, un comunicat de presa, etc, sa se delimiteze de 2 cele judecatoare corupte de la tribunalul bucuresti, pivniceru nici atata, ce schimbare, usl vrea sa reduca la tacere ANI, vrea sa desfinteze DNA, nu spus ponta, ca daca stia ca nu primeste bani de la UE sau nu intram in schengen, atunci nu mai infinta ANI si DNA, sau usl vrea sa fie ca inainte, sa aiba un amarie, ca sa nu ancheteze nici un politician corupt sau judecator corupt
      • 0 (8 voturi)    
        tocmai ce am scris mai sus (Vineri, 29 martie 2013, 18:57)

        sucaa [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

        pai cat dureaza un proces? cat dureaza pregatirea dosarului de catre procuratura?
        si in al doilea ran, asta este meritul DNA-ului inca condus de "oamenii lui base". inca nu s-a schimbat nimic acolo. au rupt un pic din csm, dar din dna si PN inca nu. vedem acum cu numirile astea cate dosare se vor mai face.
        schimbarea a inceput de mult, dar acum incep s-o faca publica ca sa-si aroge ei meritele.
        daca merge asa bine cu DNA-ul PN actual de ce vor sa schimbe sefii? oare nu este o contradictie?
        cand ai rezultate te apuci sa schimbi sefii?
      • 0 (0 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 30 martie 2013, 11:47)

        [anonim] i-a raspuns lui dincannes

      • 0 (0 voturi)    
        Ca pe vremea PSD-ului.. (Sâmbătă, 30 martie 2013, 19:00)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

        ai vrut sa spui, Pe vremea lui Nascase!

        Nu-i nevoie sa-mi multumesti pentru corectura.
  • +5 (7 voturi)    
    Comparatii ... (Vineri, 29 martie 2013, 18:12)

    Dani.El [utilizator]

    Ma gadeam ca ar fi interesanta o comaparatie. Doar intre condamnarile din aceste trrei luni si ... sa zicem 1990 - 2004.
  • +3 (5 voturi)    
    Nu stiu (Vineri, 29 martie 2013, 22:19)

    urmaritu [utilizator]

    Cum din atata amar de posibilitati(o armata de politicieni si functionari corupti) ne "laudam" cu doar cateva dosare ! Cred ca este cu totul si cu totul nesemnificativ !
  • +7 (9 voturi)    
    Pe ei, pe mama lor (Vineri, 29 martie 2013, 23:24)

    bigbrother [utilizator]

    Creste inima in mine cand vad ca borfasii sunt bagati la mititica. Pacat ca unii nu raman prea mult acolo, iar pentru altii, pacat ca nu raman permanent.

    Numarul celor incarcerati ar putea fi si mai mare daca am pune toti piciorul in prag. E necesar doar sa iesim putin din letargia ce ne-a cuprins si sa ne gandim sa facem tara asta mai locuibila nu doar pentru noi, cat si pentru copiii nostri.
  • 0 (2 voturi)    
    pai mie nu mi-i se pare mult (Sâmbătă, 30 martie 2013, 1:53)

    gopo111 [utilizator]

    27 de ani adunati din care si cu suspendare, adica au liber la furat in continuare, vreo 2700 de ani cu executare pt astia ......... da a-si face un chef bun sa aud asa ceva, sa intre gunoaiele la puscarie ca acolo le este locul
    • +1 (3 voturi)    
      ? (Sâmbătă, 30 martie 2013, 7:10)

      cotora [utilizator] i-a raspuns lui gopo111

      era bine daca le confisca averile, dar constitutia lui iliescu, iorgovan si a lui adrian nastase nu permite asa ceva, sa vedem in viitoare constitutie va scrie asa ceva, deocamdata nu stim, doarece forumul constitutional nu lasa societatea civila sa participe la dezbateri, chiariu a spus ca acestia deranjeaza cand lucreaza !
    • +1 (1 vot)    
      condamnari (Sâmbătă, 30 martie 2013, 12:47)

      consting [utilizator] i-a raspuns lui gopo111

      ai dreptate. dar mai e ceva. ecuperarea furaciunii. altfel, noi suntem platitorii prejudiciului. populatia trebuie sa forteze parlamentul sa desfiinteze prescrierea faptelor, de orice fel. plata prejudiciului revenindui in totalitate infractorului.
  • +2 (2 voturi)    
    Hă hă hă! (Sâmbătă, 30 martie 2013, 12:43)

    Costache2009 [utilizator]

    De ce nu-s printre astia şi alde Necolaiciuc/Bucşaru, aka delapidatorii CFR, ambii in libertate si pe cale de a fi exoneraţi de toate acuzatiile?! Ah, stiu de ce, nu trebuie sa se osteneasca sa-mi raspunda asa zisa justitie endependenta - Necolaiciuc era PD-ist cinstit, ambii au "pile" sus, foarte sus si, pe vremea aia, nu se inventasera inca dosarele pe baza de stenograme si "denuntatori". Ba s-ar prea putea sa încaseze preopinentii si ceva despăgubiri consistente de la statu' roman, ca au fost deranjati de la afaceri, ca presa ticalosita le-a deteriorat "imaginea", ca au fost, chipurile, hartuiti politic... ;)
  • +1 (3 voturi)    
    sublim (Sâmbătă, 30 martie 2013, 13:42)

    Tomis [utilizator]

    Ce frumos i-au facut pe astia. Singurul regret e ca unele condamnari sunt cu suspendare sau prea mici proportional cu gravitatea faptelor. Dar este bine, avem un inceput de justitie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by