Liderul Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, a fost condamnat la 7 ani cu executare pentru santaj, in dosarul Romexterra

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 6 martie 2013, 10:36 Dosare Anticoruptie


Dorin Lazar Maior
Foto: Agerpres
Dorin Lazar Maior, presedintele Blocului National al Revolutionarilor, a fost condamnat, luni, de Judecatoria Targu Mures, la sapte ani de inchisoare cu executare pentru santaj, in dosarul "Romexterra", informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Judecatoria Targu Mures a mai decis, luni, condamnarea omului de afaceri din Zarnesti Ovidiu Tition, care a primit cinci ani cu executare si Florinei Aprofira - patru ani de inchisoare cu executare.
Dorin Lazar Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA Brasov, fiind acuzati ca ar fi santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov Mihai Matepiuc, pentru modul ilegal in care se acordau credite la banca respectiva. Maior i-ar fi amenintat pe cei doi oameni de afaceri ca ii va denunta daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei.

"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca inculpatul Maior Lazar Dorin si inculpatul Tition Ovidiu au exercitat in cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale si a unui director de banca, sprijiniti fiind de invinuita Aprofirei Florina, in scopul obtinerii unui fals material injust", se preciza intr-un comunicat al DNA Brasov.

In acest dosar, Tition si Maior au stat in arest preventiv pentru o perioada, in urma cu patru ani. Cei doi au fost retinuti si ulterior arestati sub acuzatia de santaj la finele lunii decembrie 2006 si pana in mai 2007.

In prezent, Ovidiu Tition se afla in arest intr-un alt dosar. El a fost retinut de politistii Serviciului Investigare Fraude in 21 februarie 2013 si a fost apoi prezentat Tribunalului Brasov, care a decis arestarea lui preventiva pentru 29 de zile intr-un dosar de inselaciuni bancare, dupa ce, in perioada 2011 - 2012, a achizitionat marfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fara a avea disponibil in cont, si pe care le-a vandut apoi prin firmele concubinei lui.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2053 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Euractiv
Contributors

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by