Nicolae Mischie, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 18 martie 2013, 20:55 Dosare Anticoruptie


Nicolae Mischie
Foto: AGERPRES
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si luare de mita, instanta suprema mentinand luni decizia luata anterior de Curtea de Apel Timisoara, anunta Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat de trei ori luarea unei decizii in acest caz, la 4 si 18 februarie si la 4 martie.

In 13 iunie 2012, Mischie a fost condamnat de Curtea de Apel Timisoara la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si luare de mita, decizia fiind atacata cu recurs.

Luni, ICCJ a respins recursul lui Mischie, astfel ca acesta a primit condamnare definitiva si urmeaza sa fie incarcerat.

Procesul de coruptie al fostului lider al PSD Gorj Nicolae Mischie, fost sef al CJ Gorj, in care acesta fusese condamnat de Curtea de Apel Timisoara la patru ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, s-a rejudecat la aceasta instanta in urma unei decizii din 3 martie 2011 a ICCJ, prin care a fost casata sentinta anterioara.

ICCJ a admis, in 3 martie 2011, recursurile declarate de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Timisoara si de Nicolae Mischie impotriva deciziei din 17 februarie 2010 a Curtii de Apel Timisoara, a casat decizia si a trimis cauza spre rejudecare. Decizia de atunci a instantei supreme a fost definitiva, astfel ca, dupa motivarea acesteia, dosarul a fost trimis Curtii de Apel Timisoara, care a reluat dezbaterea apelurilor facute in cauza.

In 17 februarie 2010, Curtea de Apel Timisoara respingea apelul facut de Nicolae Mischie la o decizie a Tribunalului Gorj, magistratii mentinand pedeapsa de condamnare, cu executare, la patru ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta.

Mischie a fost anchetat in 2004 si trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu sa ii renoveze vila din Targu Jiu, mostenita de la o matusa, in schimbul facilitarii accesului acestuia la o serie de contracte cu unitatile din minerit si energie. Mocanu s-a autodenuntat in 2004.

Instanta stabilea ca Mocanu sa primeasca despagubiri de 325.000 de lei pentru lucrarile facute la casa lui Mischie.

Nicolae Mischie are, in prezent, o sentinta definitiva si irevocabila, de un an de inchisoare cu suspendare, care a fost contopita atat la Tribunalul Gorj, cat si la Curtea de Apel Timisoara cu pedeapsa de patru ani de inchisoare. Pedeapsa respectiva i-a fost data lui Mischie intr-un alt dosar, in care acesta a fost judecat pentru ca ar fi introdus in tara o arma de vanatoare pe care nu a declarat-o la vama, dupa o vizita oficiala facuta in Elvetia, in 1997.

Mischie a fost presedinte al Consiliului Judetean Gorj intre anii 1996 si 2004, perioada in care a condus si filiala judeteana a PSD. Anterior el a fost deputat de Gorj, in anul 2008 incercand, fara succes, sa candideze pentru un nou mandat in Colegiul 6 din Targu Jiu, colegiu castigat de actualul presedinte al PSD, Victor Ponta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6183 vizualizari

  • +25 (25 voturi)    
    una caldă, alta rece (Luni, 18 martie 2013, 21:00)

    corvus coraX [utilizator]

    Uite încă o veste foarte bună!!
  • +19 (21 voturi)    
    Vesti bune (Luni, 18 martie 2013, 21:03)

    Rasmus [utilizator]

    justitia inca merge, isi face treaba
    oare cat va mai functiona?
  • +21 (21 voturi)    
    luciiciu@gmail.com (Luni, 18 martie 2013, 21:17)

    lucadd [utilizator]

    Sa se duca si mosul asta la CEDO si sa spuna ca este un alt dosar politic, ca la Nastase si compania de infractori organizati din politica romanesca
    Unde esti tu Tepes ca ai face autostrada Transilvaniei cu ei trasi in teapa si ti ar ramane cativa si pentru drumurile express sau europene ca sa ai cu ce sa dai exemplu pentru viitor.
    • +1 (1 vot)    
      Și alții (Marţi, 19 martie 2013, 10:20)

      aqualung [utilizator] i-a raspuns lui lucadd

      S-au mai dus și alții la CEDO, imaginându-și că acolo se reversează necondiționat deciziile justiției românești. Ce nu înțeleg ei e că la CEDO se reversează deciziile _aberante_ ale justiției românești.

      Să căutați decizia CEDO la contestația depusă în cazul Stănculescu/Chițac, ca mostră de răspuns de bun simț la niște plângeri absurde pe marginea unei decizii corecte.
  • +23 (23 voturi)    
    Lista din dreapta (Luni, 18 martie 2013, 21:19)

    Marius Ogrean [utilizator]

    Actualizati va rog lista din dreapta :)
    S-a mai rezolvat unul!
  • +6 (6 voturi)    
    rotirea cadrelor (Marţi, 19 martie 2013, 9:28)

    iorgos [utilizator]

    Unul iese , altul intra !
    PSD-isiti nu or sa lase puscaria fara corupti . Nicolae Mischie , alt membru marcant PSD din perioada de glorie Adrian Nastase- cel mai competent guvern - alaturi de Adrian Severin , Serban Mihailescu ( puscarie cu suspendare ) si altii ... care au fost si care vor urma .
  • +2 (2 voturi)    
    Semne bune Gorjul are! (Marţi, 19 martie 2013, 10:14)

    ioan655 [utilizator]

    Ponta, urmasul lui Mischie are toate sansele sa-l urmeze
  • +3 (3 voturi)    
    8 ani (Marţi, 19 martie 2013, 10:48)

    Gobelin [utilizator]

    i-a trebuit justitiei pentru decizia asta.
    intre timp omu' o imbatranit, presimt ca va face si asta un an si cateva luni, apoi va fi eliberat.
    deja reteta de succes e patentata de Nascase: seminarii, carti, postari pe blog etc...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by