VIDEO Mandat de arestare in lipsa pentru deputatul Mihail Boldea. DIICOT: Inculpatul a parasit Romania sambata

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 21 martie 2012, 19:05 Dosare Anticoruptie


Mihail Boldea
Foto: cdep.ro
Procurorii DIICOT au solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, anunta DIICOT intr-un comunicat transmis miercuri seara. Potrivit procurorilor, Boldea a parasit teritoriul Romaniei,"pe frontiera terestra", la data de 17 martie, cu trei zile inainte ca deputatii sa avizeze cererea DIICOT de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii lui.

"In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail, deputat in Parlamentul Romaniei, se sustrage urmaririi penale", afirma reprezentantii DIICOT in
comunicat.

Potrivit sursei citate, "inculpatul a parasit teritoriul Romaniei, pe frontiera terestra, la data de 17 martie 2012, anterior datei de 20 martie 2012, data la care Camera Deputatilor a avizat (...) cererea DIICOT de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a inculpatului".

DIICOT mai precizeaza ca "dupa judecarea propunerii de arestare preventiva si in masura in care se va dispune admiterea cererii, procurorii
vor solicita organelor abilitate darea in urmarire generala si internationala a inculpatului Boldea Mihail".

(21.25) - Instanta suprema a primit miercuri seara propunerea procurorilor DIICOT Galati de arestare preventiva a deputatului Mihai Boldea si o va judeca joi, la ora 10.00, anunta Mediafax. Cererea procurorilor se va judeca in lipsa lui Boldea, iar in cazul in care ea va fi admisa, judecatorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.


(21.45) - B1 TV anunta ca Mihail Boldea a iesit din Romania cu masina pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, el parasind tara impreuna cu un prieten, anchetat in acelasi dosar. Boldea ar fi ajuns in Turcia, de unde a luat avionul catre o tara africana. Prietenul deputatului s-a intors in tara si in prezent este anchetat de procurorii DIICOT Galati.

Potrivit postului de televiziune, care citeaza surse din cadrul anchetatorilor, Boldea a fost monitorizat in permanenta, insa procurorii nu au putut interveni deoarece deputatul avea imunitate. DIICOT a pus sechestru pe bunurile si conturile deputatului.

- Mediafax informeaza, citand surse oficiale, ca deputatul Mihail Boldea a parasit Romania intr-un autoturism cu destinatia Turcia, de unde a plecat cu avionul in alta tara.

Potrivit procedurii, daca procurorii DIICOT ar fi solicitat interdictia de a parasi tara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de perchezitie, retinere si arestare decat in situatia in care anchetatorii ar fi venit cu probe noi.

Astfel, avand in vedere ca Boldea a parasit Romania inainte de solutionarea cerereii de aviz din partea Camerei, cand inca avea imunitate parlamentara, el nu a putut fi oprit de autoritati.

De abia in 20 martie, dupa ce Camera s-a pronuntat in cazul sau, anchetatorii l-au dat in consemn la frontiera pe Boldea.

Consemn la frontiera inseamna ca politistul anunta, in cazul in care cel vizat incearca sa paraseaca tara, organul care a emis aceasta masura.

La momentul la care Boldea a plecat din Romania, in cazul sau nu era luata nicio masura preventiva.




Deputatul Mihail Boldea, ramas marti fara imunitate parlamentara, nu s-a prezentat miercuri la DNA si DIICOT, unde fusese citat pentru audieri, astfel ca procurorii au emis un mandat de aducere. Daca anchetatorii nu il gasesc, se va cere unei instante de judecata un mandat de arestare in lipsa, dupa care acesta poate fi dat in urmarire generala si internationala.

Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat sa se prezinte la sediul DNA Galati, el fiind asteptat, miercuri dimineata, si la DIICOT. Boldea nu s-a prezentat, insa, in fata anchetatorilor. In schimb, procurorii DIICOT au facut miercuri perchezitii la locuinta acestuia.

Deputatul Mihail Boldea si-a pierdut imunitatea parlamentara marti. El n-a fost prezent nici la comisia juridica a Camerei, care a intocmit un raport pentru ridicarea imunitatii, si nici in plenul Parlamentului pentru a se apara. Surse judiciare citate de Romania libera spun ca Boldea "a disparut pur si simplu de duminica!". Citatiile au fost trimise la domiciliul lui Boldea din Galati si au fost primite de catre tatal sau.

Specialistii consultati de Romania libera sustin ca "Boldea a aflat vineri ca procurorii au cerut ridicarea imunitatii sale parlamentare in vederea perchezitionarii, retinerii si arestarii. De vineri si pana marti, cand i s-a ridicat imunitatea, Boldea putea parasi Romania si de zece ori, ca nimeni nu putea sa-l opreasca. Boldea putea sa faca si o conferinta de presa pe aeroport, in care sa-si anunte plecarea din tara, si tot nu putea sa fie retinut deoarece avea imunitate".

Potrivit Romania libera, anchetatorii nu puteau sa-l dea in consemn la frontiera pentru a fi oprit la granita, deoarece aceasta masura echivala cu retinerea (de care Boldea era protejat prin imunitate).

Nu i s-a impus nici interdictia de a parasi tara pentru ca nu mai putea fi arestat dupa ridicarea imunitatii decat daca de vineri pana marti i se gaseau alte fapte si probe noi (legea nu permite doua masuri restrictive pe aceleasi fapte si probe, iar arestarea era necesara deoarece Boldea facea presiuni pentru schimbarea declaratiilor inclusiv chiar asupra victimelor, spun sursele RL).

De asemenea, parlamentarul cu imunitate nu poate fi nici macar monitorizat de la distanta, pentru a se cunoaste pe unde a iesit din tara, decat cu un mandat de la un judecator. Cu alte cuvinte, scrie Romania libera, procurorii, Politia de Frontiera, serviciile secrete nu pot fi facute responsabile de "disparitia" deputatului Boldea.


Potrivit DIICOT, deputatul independent Mihail Boldea este cercetat pentru inselaciune si uz de fals intr-un dosar privind tranzactii controversate cu terenuri si imobile din Galati, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro. In referatul intocmit de procurori apar insa si acuzatii de implicare a lui Mihail Boldea in infractiuni de spalare de bani proveniti de la persoane care se ocupau cu traficul de fiinte umane.

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























8890 vizualizari

  • +36 (38 voturi)    
    Trebuie restrinsa imunitatea parlamentara (Miercuri, 21 martie 2012, 19:22)

    x [anonim]

    Trebuie restrinsa imunitatea parlamentara DOAR la afirmatiile politice din cladirea Parlamentului si din timpul alegerilor electorale.
    • +17 (19 voturi)    
      absolut (Miercuri, 21 martie 2012, 20:43)

      Aramis [utilizator] i-a raspuns lui x

      asa e si in alte tari europene, doar faptele politice sunt aparate de imunitate
      restul ca oricare dintre noi
    • +10 (10 voturi)    
      daca USL castiga alegerile (Miercuri, 21 martie 2012, 23:44)

      FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui x

      Se v-a intoarce si scapa cu basma curata. In primul rand acum ar trebui confiscata averea si dat in urmarire internationala.
      • +2 (2 voturi)    
        imunitate (Joi, 22 martie 2012, 9:18)

        maria [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

        Se intoarce cind vrea JUSTITIA !
      • -1 (1 vot)    
        cum ai ajuns la concluzia asta? (Joi, 22 martie 2012, 11:01)

        Xu [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

        Ai urmarit parcursul politic al acestui jeg si ti-ai dat seama ca are legaturi puternice cu usl?

        Nu am inteles ce ai vrut sa ne transmiti. usl va apara scursurile pdlist-uneperiste?
        • +1 (1 vot)    
          ala nu are idiologie politica (Joi, 22 martie 2012, 11:53)

          FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui Xu

          Poate ai observat ca USL vor neaparat alegeri si eu sunt convins ca se simt cu morcovul..... Eu as mai da o sansa PDL pt ca asa nu s-a bagat nici un guvern in corupti. Cand vin tinerii din urma se v-a termina cu pleava rosie.
          • -1 (1 vot)    
            dragut... (Joi, 22 martie 2012, 15:23)

            mitza baston [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

            Le-a bagat mortu-n casa USL-ul. Daca nu se mobilizau ei in parlament nu era nimic.Parlamentul nu vota urmarirea penala a lui Boldea si ramaneau baieti frumosi toti PDL-istii.L-au facut scapat acuma ca daca era incoltit probabil dadea din casa multe....
    • +9 (9 voturi)    
      Ce rusine! (Joi, 22 martie 2012, 0:40)

      Andrei [anonim] i-a raspuns lui x

      Rusine deputatului fugar Mihail Boldea, care de nevinovat ce era a ales sa dispara in Africa!
      Dar mai ales rusine Camerei Deputatilor, o institutie care printr-o procedura asupra careia avea control deplin face scapat un infractor de drept comun: responsabilitatea este a fiecarui deputat caci institutia din care fac parte trebuia sa avizeze incuviintarea (!) arestarii preventive. Ce comedie de justitie!
      • +1 (1 vot)    
        ce interdictii? (Joi, 22 martie 2012, 9:31)

        naiv-rau-de-tot [anonim] i-a raspuns lui Andrei

        ce interdictii au Nastase (in judecata, ba chiar si condamnat [nedefinitiv])? dar Mitrea? dar Pasat? dar Seres? dar Voiculescu? ei nu pot parasi tzara in orice moment??
  • +20 (20 voturi)    
    Haha! (Miercuri, 21 martie 2012, 19:29)

    Clop [utilizator]

    "Nu se stie nici daca este internat in vreun spital. " - de-a dreptul hilar!

    Se vede treaba ca omul a facut un atac de panica la buzunar... si ca, decat sa stea la racoare, mai bine pleaca in tarile calde!
    • +9 (9 voturi)    
      Caz tipic de ghinion (Miercuri, 21 martie 2012, 23:14)

      OGI [anonim] i-a raspuns lui Clop

      . Procuratura nu invata nimic.Haisam 2 reload .
      Parlamentul a facut legile in asa fel incit scape toti coruptii .Poate SRI a fost mai iute de picior
  • +24 (26 voturi)    
    Ha ha ha ha.... (Miercuri, 21 martie 2012, 19:30)

    Kata [anonim]

    Le-a scazut cota "smecherilor... Daca era tare pe felie nu disparea ci statea sa ne dea cu tifla cu ajutorul "justitiei"... Se schimba vremurile si asta ma bucura... De-ar tine-o tot asa...
    • -15 (25 voturi)    
      in speranta ca (Miercuri, 21 martie 2012, 20:26)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Kata

      pdl isi poate "indulci" situatia procentuala, a inceput sa sacrifice pionii.
      Lovitura a venit putin si de la unpr care dupa ce a adoptat aceasta javra, a anuntat imediat ca nu este al lor si astfel tot pdl a ramas mai patat.
      Acest individ este dupa chipul si asemanarea lui basescu, cu tupeu, capete in gura, injurii si altele au crezut ca vor domina tara pe vecie.
      • +10 (20 voturi)    
        De, ce sa-i faci.. (Miercuri, 21 martie 2012, 20:51)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui evoque

        ...nu toti pot fi dupa asemanarea lui Iliescu si a lui Nastase, sa fure asa ... ca niste gentlemen. Na, iti trebuie scoala pentru asta. Nu mai vorbim de mortii din Revolutie si mineriade: pentru asta iti trebuie o "anumita" scoala.
        • -13 (13 voturi)    
          in afara (Miercuri, 21 martie 2012, 21:26)

          evoque [utilizator] i-a raspuns lui Alius

          de aceiasi retorica, alte noutati prin modrogan aveti?
          Ai reactia dobitocului prins cu musca pe caciula, daca am facut o referire la basescu crezi ca sunt fan usl?Fals.
          Comentariul tau dovedeste in continuare ingustimea inteligentei celor care sustin gasca lui basescu.
          • +9 (9 voturi)    
            Pai ... (Joi, 22 martie 2012, 0:01)

            Alius [anonim] i-a raspuns lui evoque

            ..cu unu ca tine care, indiferent ce se intampla, faci referire la Basescu, nu prea ai ce discutii sa porti.

            Aici nu e vorba de sustinut Basescu, asa cum tot ii dai tu, ci de niste realitati: unii hoti dintre cei care sunt prinsi, fac parte din PDL si e foarte bine ca sunt prinsi. Tie probabil iti este dor de vremea lui Nastase cand nimeni nu era acuzat, ca altfel nu se poate interpreta reactia ta.

            Comentariul meu dovedeste ingustimea inteligentei mele, dar comentariul tau nu dovedeste nici un pic de inteligenta, ci numai ofuscare, frustrare si jignire. Dar atata poti tu si nu ai nici o vina, poate doar aceea ca existi si te manifesti.
            • -1 (1 vot)    
              incerci sa te descurci (Joi, 22 martie 2012, 9:53)

              evoque [utilizator] i-a raspuns lui Alius

              dar nu merge, incerci sa rastalmacesti spusele mele. unde dracu am scris eu ca il sustin sau fac o referire la faptul ca as sustine usl sau un alt politician sau partid din romania.
              Tehnica asta a rastalmacirii am mai vazut-o in ultimii ani in tabara pdl si chiar aseara pe la o emisiune pe b1(nu zic ca acelasi model nu se poarta si pe la antene, asta apropo de tv-uri)
              Cu individul asta care a fugit acum este un teatru ieftin la fel cum este si cu nastase. Individul asta este un pion de sacrificiu si atat. Priveste la situatia lui, la traseul sau in politica si spune daca ai fi in locul lui basescu, daca nu ai sacrifica un asemenea element.
              In rest las-o balta cu poezia cu nastse si psd ca o reciti degeaba nu este pentru mine.
              • +1 (1 vot)    
                Tu ai niste obsesii... (Joi, 22 martie 2012, 13:54)

                Alius [anonim] i-a raspuns lui evoque

                Din pacate pentru tine. da-mi exemple de pioni, asa cum sustii tu, sacrificati de Nastase cat a fost el la guvernare.

                Si cum am mai spus si te faci ca nu intelegi: nu e vorba ca il sustin pe Basescu, ci e vorba ca orice s-ar face, din punctul tau nu e bine: daca sunt prinsi, nu e bine, ca sunt pioni. Daca nu sunt prinsi, iar nu e bine ca e mafia PDL. Iarasi reped: de aici inteleg ca ti-e dor de vremea Nastase cand nu existau basisti si sustinatori ai lui Basescu si nici un pion nu era sacrificat. Cum asta e dupa chipul si asemanarea lui Basescu si asta te dereanjeaza, iarasi se intelege ca-ti placeau aia care erau dupa chipul si asemanarea lui Nastase, ca erau mai parfumati si mai draguti. Nu te-am vazut reactionand in felul asta cand unu' de la PSD era prins sau, ma rog, cercetat. Deci concluzia este: te oftica numai hotii din PDL.
      • +12 (12 voturi)    
        oare? (Miercuri, 21 martie 2012, 22:16)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui evoque

        daca il cheama bombonel.. e dosar politic. daca il cheama boldea se sacrifica pionii.
        pentru electoratul atasat de valorile comuniste, fratii lui catalin voicu, admiratorii sandei, cea care-si schimba scrisul des, reprezentati in UE de severin, expert in propria coruptie, justitia nu poate fi perceputa decat ca un instrument al partidului aflat la putere...
        evoque, sper ca te pricepi la tras cu prastia.. chiftele.. altfel idolul usl, bombonel, va slabi semnificativ in perioada urmatoare.
    • 0 (0 voturi)    
      Extraordinar! Revoltator! Scandalos! (Joi, 22 martie 2012, 15:25)

      eu [anonim] i-a raspuns lui Kata

      Deci iata cum regimul comunist Iliescu face scapati mafiotii, deci pina unde va ajunge Doamne Dumnezeule cu aceasta disolutie a statului provocata de acesti comunisti comandati de Moscova?
      Dar stai putin!
      Nu regimul comunist si promoscovit Iliescu este acum la putere.
      Acum la putere se afla regimul anticomunist si reformist Basescu Mondial.
      Nu inteleg... :)
  • +18 (18 voturi)    
    figura luminoasa si neteda a infractorului (Miercuri, 21 martie 2012, 19:36)

    Bellerophon [anonim]

    infractorul roman cu educatie este in primul rand un jurist brici , numai bun de parlamentar! dar nu e suficient atat , el este inhaitat pe viata cu o gaska de infractori pe care ii a reprezentat in tribunal in diverse cauze ,ii a scapat de diverse pedepse intro justitie corupta ! gaska pune banul jos si , via partid,escrocul jurist eminent e propulsat in parlament ,unde serveste interesele celor care l-au propulsat!ma mir ca a cazut escrocul asta ,asteptam decizia justitiei in cazul altui jurist eminent,alde Nastase !
  • -5 (15 voturi)    
    lasati prostia cu deputat UNPR... (Miercuri, 21 martie 2012, 19:49)

    costica [anonim]

    Despre matrapazlacurile astuia a scris presa si au fost acuzatii inca din 2008 dar culoarea portocalie l-a protejat!!
    De cand a plecat ed la PDLul portocaliu, l-au saltat procurorii portocalii de urgenta!!!
    Deci, e de 2 saptamani la UNPR, dar din 2008 pana acum a fost la PDLul ce ne guverneaza si ne reformeaza si ne modernizeaza !!!!
    Astia ne reformeaza, unul ca asta, ca Apostu si ca multi altii, nu cred ca e unul singur curat !!
    Toti ar trebui inchisi si cercetati in arest preventiv, sa nu mai scape ca asta !!
    Hai cu modernizarea si reformarea Romaniei cu deputatii si senatorii de PDL, ca asta si ca altii !!
    O sa ne tot modernizeze alde astia Romania !!!!
    Peste vreo suta de ani!!!
    • +7 (15 voturi)    
      Cata dreptate ai mai Costica! (Miercuri, 21 martie 2012, 20:53)

      Alius [anonim] i-a raspuns lui costica

      Hotii astia din PDL.. lasa mai bine sa ne reformeze hotii aia din PSD ca ie mai frumosi si bine crescuti si pe vremea lor nu se exista coruptie. Ca doar PDL-ul a inventat coruptia si doar pe vremea PDL-ului au aparut hotii, pana atunci a fost tacere, deci nu au fost corupti. Bravos!

      Prostie multa pe lumea asta si din pacate nu doare...
  • -1 (7 voturi)    
    da da (Miercuri, 21 martie 2012, 19:54)

    ccc [anonim]

    o portocala adevarata
  • +11 (11 voturi)    
    nimic de zis, decat: (Miercuri, 21 martie 2012, 19:54)

    Anonim [anonim]

    CE SURPRIZA, DOMNULE ! cine-ar fi crezut ? tsk tsk.

    E de ras daca n-ar fi de plans.
  • +20 (20 voturi)    
    vreau sa platesc impozitul mai repede ! (Miercuri, 21 martie 2012, 19:56)

    ete [anonim]

    nu stiu unde sa intreb, as vrea sa platesc impozitu' mai rapid pentru ca vad ca fug deputatii pe capete din tara si cred ca am si eu o parte de vina ca nu am platit impozitu' mai repede, ca daca il plateam pana pe 18 martie cand a fugit deputatul boldea, poate ca nu mai fugea!
    in nemernicia mea am intarziat cu plata impozitelor, pana acum nu s-a mai intamplat, veneam la rand ca tot omu' si plateam...frig, ploaie plateam.
    sa ma ierte domnii deputati ca am intarziat cu banii, stiti nu mi-am inchipuit ca au si ei grijile lor, poate mai mari ca ale noastre si ii rog sa mai astepte pana la sfarsitul lunii si sa nu plece!
    • 0 (0 voturi)    
      impozit (Joi, 22 martie 2012, 9:22)

      maria [anonim] i-a raspuns lui ete

      trebuia sa platesti cu bani din viitor !
  • +8 (10 voturi)    
    asta demonstreaza ceva... (Miercuri, 21 martie 2012, 19:56)

    ember [utilizator]

    ca e nevinovat si ca se teme de abuzurile unei justitii aservite politic:)))
  • +9 (11 voturi)    
    Aruncati imunitatea la gunoi !!!!!!!!!! (Miercuri, 21 martie 2012, 19:57)

    Ionel [anonim]

    Uite de asta aveti voi parlamentarii imunitate.Ca sa fugiti din tara cand sinteti acuzati de spalare de bani si alte excrocherii.
    Asteptam scoaterea imunitatii din lege si introducerea doar a protectiei pentru actiuni politice.Atat.
    • +5 (7 voturi)    
      Asteapta! (Miercuri, 21 martie 2012, 20:14)

      Z [anonim] i-a raspuns lui Ionel

      Asteapta linistit.... O sa astepti si din mormant chestia asta.
  • -3 (11 voturi)    
    puterea exemplului (Miercuri, 21 martie 2012, 20:10)

    amycus [utilizator]

    asa patesc cei care se cearta cu sefii din pdl.
    l-a suparat pe nea toader...
    • +3 (7 voturi)    
      Da, nasol.. (Miercuri, 21 martie 2012, 20:55)

      Alius [anonim] i-a raspuns lui amycus

      ..cand te certi cu sefii din PSD, aia sunt mai blanzi, nu-si baga hotii la parnaie, ci doar ii trimit la alte partide...
      • 0 (0 voturi)    
        da (Joi, 22 martie 2012, 15:34)

        gigi kent [anonim] i-a raspuns lui Alius

        ai dreptate, asa s-au format pdl-ul si unpr-ul
  • +6 (6 voturi)    
    utopie (Miercuri, 21 martie 2012, 20:12)

    aurel [anonim]

    Sunt multi care candideaza pentru functii politice numai pentru a se ascunde sub imunitatea parlamentului .Daca exista cercetare penala sau administrativa sa le rezolve inainte de a intra in parlament, nu dupa .Imunitate numai la pareri politice ,in rest ca tot omul sa raspunda in fata legii.Cred ca ar fi prea frumos.
  • +7 (7 voturi)    
    tare (Miercuri, 21 martie 2012, 20:14)

    sindbad [anonim]

    asta chiar a zis ca pleaca din tara =)))
  • +4 (4 voturi)    
    Producem Hayssami pe plan local, nu mai importam (Miercuri, 21 martie 2012, 20:21)

    anonim [anonim]

    Reforma a reusit, producem Hayssami pe plan local, nu mai luam din import :D
    Probabil undeva in spatele povestii asteia se ascunde ceva mult mai important ce nu trebuie sa apara in mass-media.
  • +5 (5 voturi)    
    uite inca unul cum scapa (Miercuri, 21 martie 2012, 20:21)

    cristi [anonim]

    si traieste bine pe banii prostalailor.
  • +1 (3 voturi)    
    mama,mama (Miercuri, 21 martie 2012, 20:23)

    pruns [anonim]

    interolpi in parlament

    aroganti,plini de ei
    te trateaza ca pe sclav de pe inaltimea lui

    vomit...
  • +3 (5 voturi)    
    Nu cumvaaa.... (Miercuri, 21 martie 2012, 20:28)

    manusha [utilizator]

    o fi pe la dr. Bradisteanu asteptand operatia "pe cord deschis " ?
  • +4 (6 voturi)    
    undeva e o eroare (Miercuri, 21 martie 2012, 20:30)

    calculatoristu [anonim]

    deci asta a plecat pe 18 martie, suntem in 21 si timp de 72 de ore nu s-a stiut ca smecheru' plecase ?
    stau si ma intreb cum au reusit sa afle cu plecarea ?
    hmmmm, ai sute de calculatoare de firma in institutiile statului, informatia circula cu viteza luminii intre calculatoare si totusi iti trebuie 72 de ore ca sa afli ca pasarica a zburat ?
    ce facem domnilor in cazul unui razboi ?
    asteptam 72 de ore ca sa aflam ce ?
    ca am fost cuceriti ?
    imi este mila de oamenii care s-au dus cu citatiile, sefii lor stiau ca boldea plecase de 3 zile din tara si ii trimite sa ii bata in poarta lu asta ?
    e o chestie nasoala, nasoala, nasoala!
    • +1 (1 vot)    
      sau ceva putred... (Joi, 22 martie 2012, 8:02)

      meme [anonim] i-a raspuns lui calculatoristu

      se pare ca niste "manute" au spalat alte "manute" zilele acestea.... pana a reusit sa fuga in ceva tara bananiera

      au mers cu citatiile asa de ochii si gura mediei
  • 0 (2 voturi)    
    Tara JALNICA !! (Miercuri, 21 martie 2012, 20:47)

    jib [anonim]

    Nu am mai auzit de asa ceva, nici MACAR in Africa nu se intimpla...!! Jalnica TARA, Jalnici POLITICIENI !! Jalnica JUSTITIE !! halal de asa tara ! jib
  • +3 (5 voturi)    
    Uneperisti si pedelisti bre ! (Miercuri, 21 martie 2012, 20:55)

    nkk kk n [anonim]

    Modele de conducatori. care au reusit in viata.
    Revolutia din Romania a scos la suprafata astfel de conducatori. De asta traim asa.
    • +3 (7 voturi)    
      Nu (Miercuri, 21 martie 2012, 21:15)

      alex [anonim] i-a raspuns lui nkk kk n

      De ce sa politizam totul nu are importanta partidul, oricum a fost exclus
      SI apropo pe vremea PSD, se duceau cu totii sa-l apere ca pe Bivolaru, asta numai daca era prins, in rest Nastase cerea sa i se arate coruptia, ca el nu o vedea
  • +7 (7 voturi)    
    Foarte bine. S-a creeat un precedent. (Miercuri, 21 martie 2012, 21:05)

    Adrian [anonim]

    Asa ca imunitatea parlamentara sa dispara.
  • +3 (3 voturi)    
    Deputat PDL (Miercuri, 21 martie 2012, 21:08)

    John [anonim]

    ...
  • +2 (4 voturi)    
    daaaaaaaaaa!!!!! (Miercuri, 21 martie 2012, 21:08)

    casandra [anonim]

    ca de obicei!"cineva" l-a avertizat!!!asa ca puneti-i sare pe coada!!!!
    • +2 (2 voturi)    
      stai blind, urmeaza pesedistii la rind (Miercuri, 21 martie 2012, 22:21)

      bizonul [anonim] i-a raspuns lui casandra

      cu ponta in frunte. Numai sa ai rabdare, crimele nu se mai prescriu, asa ca s-ar putea sa ai multe surprize, inclusiv cu ponta & co.
    • +3 (3 voturi)    
      Asa e (Miercuri, 21 martie 2012, 23:03)

      alex [anonim] i-a raspuns lui casandra

      Sedinta de ridicare imunitatii a fost publica, USL-istii s-au retras ca niste lasi dar PDL-istii au spus ca vor vota pentru ridicarea imunitatii deci avea de unde sa stie ce urmeaza.
      Sustin ideea de mai sus, imunitatea sa ramana numai ptr. declaratiile politice, ptr. restul nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege.
      Intreb si eu ce fel de Constitutie a facut Iliescu incat ptr a da un borfas pe mana politiei trebuie sa se intruneasca ditamai Parlamentul tarii ca sa se voteze ?
      Chiar parlamentarii nu au legi de votat trebuie sa piarda o zi ptr fiecare borfas din randurile lor ?
      Haideti sa ne desteptam fratilor si sa sustinem schimbarea aceasta ca sa le fie frica sa mai fure, si sa nu ne rada in nas precum Nastase Adrian, care e vicepresedinte de Camera Deputatilor ?!!!
      Intreb si eu, ce fel de legi sunt in tara noastra, legi facute de hoti ca sa apere hotii...
      • 0 (0 voturi)    
        mai alex mai, si acum? (Joi, 22 martie 2012, 11:16)

        Xu [anonim] i-a raspuns lui alex

        usl lasi, pdl viteji..

        inclusiv nea toader a multumit printre dinti, asa cum face el de obicei, celor din opozitie ca au ramas cativa in sala pentru a obtine cvorumul.

        Sa iti explic tie, minte ratacita. Baetii de la pdl au incercat sa-l ajute pe nea boldea prin absenteism, sperand ca astfel (avand si usl absent) vor putea sa amane luarea unei decizii. Baetii de la usl, nu s-au lasat pacaliti de aceasta data si, cu toata greva lor, au adus cativa parlamentari pentru a fi siguri ca se asigura cvorumul.

        PS1: vorbim despre un deputat pdl 100%

        PS2: nu ca ar conta prea mult dar nastase nu mai este de vreo 2 luni vicepresedinte la CD. Asta ca sa-ti actualizezi si tu mesajul
        • 0 (0 voturi)    
          De aceea.... (Joi, 22 martie 2012, 14:21)

          Alius [anonim] i-a raspuns lui Xu

          ...trebuie iesit in strada nu pentru "Jos Boc" si "Jos Basescu", ci pentru schimbarea Constitutiei, pentru adoptarea unor legi in interesul nostru, nu al lor. Presiunea trebuie facuta nu asupra schimbarii unor oameni (si inlocuirea lor cu altii la fel ca cei dinainte), ci asupra schimbarii legislatiei.
  • +3 (3 voturi)    
    aici s-ar potrivi blocarea tuturor fondurilor si (Miercuri, 21 martie 2012, 21:23)

    warchild [anonim]

    o confiscare extinsa a averii infractorului si a rudelor acestuia. adica sa-l faca si pe tacsu sa ramana in curul gol pe strada!
  • 0 (0 voturi)    
    buna rau de tot! (Miercuri, 21 martie 2012, 21:29)

    stelian [anonim]

    Sa vedeti surprize ce urmeaza:
    -blocare de conturi. Acolo citeva zeci de lei;
    -sechestru- n-ai pe ce ca deja e transferat sau vindut.
    Cu "numai" 1 milion de euro intr-o banca traieste regeste toata viata. La "numai" un randament de 7,5% pe an...
    Si cind s-o prescrie (repejor), revine.
    • +1 (1 vot)    
      Stai bland (Miercuri, 21 martie 2012, 23:23)

      alex [anonim] i-a raspuns lui stelian

      Asa a gandit si Nicolae Popa si tot acolo a ajuns
  • -3 (3 voturi)    
    scârbă...atât.... (Miercuri, 21 martie 2012, 21:42)

    Viorel [anonim]

    Mi-e scârbă,atât.....băsiştilor de pe acest site băsist dar cum de nu îl apăraţi pe boldea care a fugit din ţară(cu ajutorul cui ??????)......poftim....nu aud nimic naţie de parveniţi cu salarii de zeci şi sute de milioane,cu averi fără sfârşit,cu limbi mari,dar mari atât căt să-l lingă pe marinar şi pe acoliţii lui....scârbă....e puţin spus.......!
    • +4 (6 voturi)    
      Viorele, Viorele (Miercuri, 21 martie 2012, 23:07)

      alex [anonim] i-a raspuns lui Viorel

      Boldea a plecat legal din tara inainte de a fi votata ridicarea imunitatii, scarba sa-ti fie de Iliescu care a votat aceasta Constitutie,
      De ce USL-istii au refuzat ridicarea imunitatii, de ce sa refuzi ridicarea imunitatii unui borfas, ptr. ca PSD si USL sunt grup constituit in vederea savarsirii de infractiuni sau ce ?
      • 0 (0 voturi)    
        Lamuriri (Joi, 22 martie 2012, 0:22)

        anonim [anonim] i-a raspuns lui alex

        Permisiunea parlamentului se cere NUMAI pentru RETINERE, AREST PREVENTIV, PERCHEZITIE. Pentru interdictia de a parasi tara nu e nevoie de ridicarea imunitatii sau alte “aprobari” parlamentare.
    • +5 (5 voturi)    
      Baaaaaaaaaaaa!!! (Joi, 22 martie 2012, 0:20)

      Alius [anonim] i-a raspuns lui Viorel

      Spre deosebire de tine, noi nu aparam hotii, indiferent din ce partid fac parte! Aia faci tu si cei ca tine, care vreti sa fie arestati numai aia din PDL, iar cat priveste limbi mari si averi fara sfarsit sunt la toate partidele. Ia de uite la antenele lui Voiculescu, pe care nu-l mai satura nici o limba si nici o avere, ca tot vrea: si bani si limbi. Da' pe astia nu-i vezi.

      Cand sunt prinsi astia din PDL nu e bine, ca ia uite ce corupti sunt basestii etc etc.. Cand nu sunt prinsi, ca ba, astia se acopera intre ei si justitia lui Basescu e folosita sa intimideze opozitia si sindicatele. Pe vremea nastasului nu erai asa indignat, fireste, ca nimeni nu pleca de frica din tara dupa ce fura, ci aparea la TV si oamenii ii pupau mainile si luau prin batista ce dadea Vantu. Raman la concluzia ca prostia totusi ar fi trebuit sa doara.
      • -1 (1 vot)    
        prostia cui ??? (Joi, 22 martie 2012, 6:50)

        Viorel [anonim] i-a raspuns lui Alius

        Băăăăăăăăăă!!! Probabil aşa ai vrut să te adresezi nu-i aşa ? Hai să trecem peste jargoanele de trotuar...1. Nu am spus să fie arestaţi numai cei din pdl ci toţi care greşesc,inclusiv psd,pnl sau alţii. 2. Vorbeam de Boldea nu de televiziuni(apropo,TVR,B1,GIGA TV,şamd ale cui sunt şi pe cine ridică în slăvi ?) şi nu mă interesează Voiculescu,Vântu sau alţii. 3. Pe vremea lui Năstase nu eram în ţară,am revenit după 12 ani,pentru că îmi lipsea ţara mea(oare o să-mi pară rău?) Cât despre prostie...ţine-o pentru tine...S-auzim numai de bine !
        • 0 (0 voturi)    
          Bravo! (Joi, 22 martie 2012, 13:44)

          Alius [anonim] i-a raspuns lui Viorel

          1 - Esti destept: stii sa folosesti diacriticile! Ai fi fost si mai destept daca citeai articolul si vedeai de ce nu putea fi arestat/retinut/dat in consemn la frontiera respectivul personaj.
          2 - jargoanele de trotoar au fost folosite de tine (limbi, basisti etc).
          3 - nu te intereseaza Vantu, Voiculescu ect, dar spui de basisti si averile lor. Pai averile celorlati de ce nu te intereseaza? Alea ale lui Nastase nu te intereseaza pentru ca nu ai fost in tara? Ca o matusa saraca si bolnava i-a lasat "mostenire" un milion de euro nu te intereseaza? De asta nu ti-e scarba? Iti este scarba numai de "basisti", ca na.. pe vremea lui Nastase tu erai plecat pe luna su nu te-a interesat de tarisoara ta de care ti-a fost dor. Pe vremea aia nu ti-a fost scarba. Baaaaaaaaa (fara diacritice), eu am fost in tara pe vremea lui Nastase si acum nu mai sunt, dar tot ma intereseaza si mi-e scarba cand vad atat prostie, ca a ta! Oare o sa-ti para rau? - who gives?...
      • 0 (0 voturi)    
        Prostia impozitata (Joi, 22 martie 2012, 10:58)

        Cel [utilizator] i-a raspuns lui Alius

        Daca prostia ar fi impozitata, ar iesi toata europa din criza si romania ar avea excedent bugetar de 30%
    • +1 (1 vot)    
      Vrei sa spui ca... (Joi, 22 martie 2012, 6:02)

      John M. [utilizator] i-a raspuns lui Viorel

      "basistii" ii intocmesc dosar penal unui PDL-ist, se duc in Parlament sa-i ridice imunitaea ca arestarea sa nu fie abuziva si apoi il fac scapat ca sa nu-l condamne pe unul de-al lor?! Daca asta era rationamentul, nu era mai usor sa musamalizeze cazul de la inceput?!
      Viorele, hai sa zicem ca n-ai facut logica in scoala, dar daca tu asa judeci, nu cumva ai observat ca ti se intampla lucruri ciudate in viata de fiecare zi?!
  • +4 (4 voturi)    
    Schengen (Miercuri, 21 martie 2012, 22:48)

    S [anonim]

    :))))))
  • +7 (7 voturi)    
    Asa da (Miercuri, 21 martie 2012, 22:52)

    alex [anonim]

    Oameni buni sa ne amintim cum era pe vremea guvernarii Nastase cand nu existau corupti, nimeni nu era prins deci nu exista coruptie
    Mai recent iarasi sa ne amintim de altii care au fost prinsi dupa ce au fost extradati, Dinel Staicu, Necolaiciuc, Nicolae Popa deci vointa politica exista
    Iar acum acesta care din moment ce a fugit stia ce-l asteapta
  • +4 (4 voturi)    
    Breaking News (Miercuri, 21 martie 2012, 23:11)

    alex [anonim]

    Mihail Boldea, primul parlamentar dispărut, în clubul celor mai căutaţi infractori din România

    RECORD ROMÂNESC. Primul parlamentar urmărit internațional. Boldea e în Turcia
  • +2 (2 voturi)    
    Lege (Miercuri, 21 martie 2012, 23:29)

    alex [anonim]

    Fratilor haideti sa starngem semnaturi ptr. un proiect de lege sau amendarea Constitutiei, astfel ca parlamentarii sa fie cercetati ca si oamenii obisnuiti
    Constitutia noastra e schioapa, haidem sa strangem semnaturi ptr. o lege dreapta la fel cum ne-am strans in Piata Universitatii, numai impreuna asa putem schimba ceva
  • +2 (2 voturi)    
    nu se poate da in judecata parlamentul (Joi, 22 martie 2012, 6:23)

    yellowdog [utilizator]

    Romaniei, camera deputatilor? Macar simbolic, pentru:
    1. Discriminare pozitiva a membrilor sai rezutland in incurajarea si protejarea infractionalitatii membrilor sai in dauna cetatenilor romanie;

    2. Favorizarea infractorilor prin imunitatea larga care nu are nici o legatura cu activitatea politica.
  • -2 (2 voturi)    
    eternul argument oranj: PSD e de vina! (Joi, 22 martie 2012, 6:27)

    George [anonim]

    NU conteaza ca Boldea era sub observatie din 2008, dar nu a patit nimic!
    Oare in 2009/2010/2011 cine era la putere? Tot Iliescu???
  • +1 (1 vot)    
    BOLDEA (Joi, 22 martie 2012, 7:21)

    ionita manea [anonim]

    Intr-un mail acum citeva zile v-am scris -o sa-i puneti sare pe coada ca lui Haisam.
    Suntem o tara de circari ,facem totul la televizor sau in presa pentru spectacol. Anchetele sunt la discretia orcui ,bineinteles pe bani buni . Fosti inalti ofiteri sunt
    azi inalti manipulatori sau intermediari intre organe ,asa ca sa traiasca increngatura. Ce s-a furat ,e bun furat ,sa traiasca capitalismul de cumetrie si ciordeala.
  • +1 (1 vot)    
    asta imi aduce aminte de dinel...sau cum il cheama (Joi, 22 martie 2012, 7:33)

    aceeasi smecherie [anonim]

    pariez ca inainte sa-l faca scapat, i-au schimbat si numele, iar cind va fi dat in urmarire internationala(peste vreo 3 luni) va fi cautat dupa vechiul nume.
    • 0 (0 voturi)    
      Dinel a scapat de pedeapsa! (Joi, 22 martie 2012, 10:00)

      Nicolae [anonim] i-a raspuns lui aceeasi smecherie

      Lui Dinel i s-a anulat pedeapsa asa ca este bine-mersi in Romania si nimeni nu-i poate face absolut nimic. Justitia a ajuns la un grad maxim de coruptie de cind este marele ministru Predoiu - neamul lui Udrea din Plescoi.predoiu n-a facut decit sa agraveze problemele din justitie prin portitele lasate in legile adoptate - in favoarea borfasilor care vor sa scape de puscarie. Predoiu este ministru de pe vremea lui Tariceanu si este tinut in brate de cuplul Udrea/Basescu.
      • 0 (0 voturi)    
        Deci sa intelegem ca pe vremea lui (Joi, 22 martie 2012, 14:43)

        Alius [anonim] i-a raspuns lui Nicolae

        Nastase si Iliescu, justitia a avut nenumarate succese in lupta impotriva coruptiei si a venit Basescu/Udrea la putere si au corupt in asa hal justitia icat mai sunt cate unii prinsi (pioni, cei drept), sau dati in urmarire. Simplul fapt ca asta nu se intampla pe vremea lui Nastase dovedeste ca justutia pe vrema lui Nastase nu era corupta, ci functiona conform indicatiilor! Nu vezi ca sunt aceeasi oameni (judecatorii care l-au facut scapat pe Dinel) de pe timpul lui Nastase si Iliescu. Bravooo!!! Serios, nu te doare??? Si totusi prostia ar trebui sa doara... E doar o parere...
        • 0 (0 voturi)    
          Vorbesti aiureli (Joi, 22 martie 2012, 16:21)

          Nicolae [anonim] i-a raspuns lui Alius

          Daca Nastase ar fi controlat justitia, prietenul tau basescu era de mult la puscarie. Dosarul flota + mihaileanu sunt doar 2 dintre infractiunile comise de chiorul portocaliu. Poate nu-ti mai aduci aminte dar in dosarul flota s-au adus pagube statului de vreo 275 milioane de dolari. Iti spune ceva cifra asta?? nastase este un corupt dar comparat cu chiorul este un fel de apa de ploaie. Chioru si udrea au averi de sute de milioane de euro iar nastase si compania sunt la categoria juniori la ciordeala. udrea a avut pe mina bugete de peste 3 MILIARDE de EURO in fiecare an! Cum se facea ca lua cocos/udrea valiza cu 4 milioane de euro de la rusii de la ALRO?? Unde se duceau banutii?? Pentru energie ieftina - comandata in scris de basescu catre ministerul economiei?? E bun un tun de 4 milioane de euro dintr-un foc. Ce avere are Videanu?? sute de milioane de euro. Dar Berceanu?? sute de milioane. Blaga - are un apartament de 850.000 EURO in aleea Modrogan, Boagiu - vila snagov, Anastase cu mafia petrolului din Prahova + restul de grofi portocalii plini de bani. Astia sunt profesori in furaciuni!
  • +2 (2 voturi)    
    Adevarata problema. (Joi, 22 martie 2012, 8:04)

    dorin bretan [anonim]

    Este imunitatea parlamentara care se extinde si la infractiuni de drept comun. Un parlamentar ar trebuii sa fie deasupra oricarei banuieli si nu sa astepte sa ii fie aprobata cercetarea de catre colegii lui. Lumea bate campii in jurul subiectului trecator, in loc sa atace problema care l-a generat. Data viitoare se va vorbii la fel de mult dar despre altcineva....
  • 0 (0 voturi)    
    Toata lume e multumita! (Joi, 22 martie 2012, 8:18)

    albescu [anonim]

    In afara de noi astia de pe margine. Boldea era un om inteligent si foarte adanc varat in probleme politice. Ca sa ajungi pe listele PDL trebuie sa cotizezi gros, si probabbil mai exista si alte complicatii politice. Pe de alta parte justitia avea tare mult nevoie de un exemplu de arestare a unui PDList pentru ca in curand trebuie probabil sa fie arestat un PSD-ist. Daca insa il arestezi, omul asta poate vorbi multe... Asa ca s-a convenit, cred ca in coniventa cu inculpatul ca cea mai buna metoda este cea cu arestarea ceruta Parlamentului care presupune un anumit timp de procedura si in cazul in care nu iese cum trebe se poate scapa prin fuga. Se pare ca nu s-a putut aran\ja in Parlament, asa ca fuga ii protejeaza pe PDL-isti la informatiiile detinnute de Boldea. Toata lumea multumita. N-ar strica sa fie monitorizate proprietatile lui Boldea. in Romania. Vom avea, probabil surpriza sa vedem ca sunt deja vandute.
  • -1 (1 vot)    
    Faceti-va ca munciti baieti! (Joi, 22 martie 2012, 8:52)

    catalin_mattei [utilizator]

    Nu de alta dar se supara Zeus caci Boldea asta poate vorbi multe si pe banii lui s-au castigat voturi si pt nea Traian si pt portocale.. sa fie si ceva la europarlamentari de tipul M Macovei?.. la naiba.. pai doar partidul o pusculita are.. un cosulet.. adica nu.. " ce ei este cinstiti"
  • +1 (1 vot)    
    DIICOT anunta de patru zile (Joi, 22 martie 2012, 9:02)

    Johnny [anonim]

    pe la toate televiziunile ca-i vor face perchezitie lui Boldea. Bine ca nu i-au spus direct "Domnu Boldea, daca se poate sa nu fiti pe-acasa joi, ca noi venim in perchezitie". Institutia lu' peste! Asta e lupta cu coruptia, de care Base face parada la fiecare ocazie. Si astia de la DIICOT sunt platiti din banii mei.
  • +1 (1 vot)    
    subiect (Joi, 22 martie 2012, 9:08)

    ccc [anonim]

    A pus banii in valiza si a plecat.
  • +1 (1 vot)    
    Suspecta evaporare! (Joi, 22 martie 2012, 9:43)

    Nicolae [anonim]

    Nea Boldea putea fi pus in consemn la frontiera - cind exista suspiciuni ca poate sa fuga din tara o persoana anchetata. Intrucat Boldea era pe mina cu Mircea Toader (cel care semna pentru boagiu achizitia vilei din Snagov la pret de garsoniera) si au facut multe magarii impreuna, era problema daca Boldea incepea sa dea pe goarna combinatiile cu nea Toader - marele papusar din PDL. Nea Toader e un fel de Costica Voicu din PSD - multe afaceri necurate, tupeu maxim, mincinos cit cuprinde si o fata de borfas batrin si corupt. Cind pierde puterea PDL o sa fie aglomeratie mare la punctele de frontiera - fuga de puscarie!!!
  • 0 (0 voturi)    
    Boldea localizat: detalii de ultima ora (Joi, 22 martie 2012, 10:36)

    anonim [anonim]

    Boldea ar fi ajuns in Turcia, de unde a luat avionul catre o tara africana, mai precis una din fostele colonii franceze de unde va face, cu celeritate, demersurile necesare pe langa Alaine Juppe ( care tocmai ce a propus crearea unui “consiliu al sefilor de stat si de guvern din Schengen" ) astfel incat Basescu, un candidat eminamente eligibil, sa preia ( si ) functia de presedinte al zonei Schengen in baza expertizei si profesionalismului dovedit anterior.
  • 0 (0 voturi)    
    Legea imunitatii (Joi, 22 martie 2012, 18:00)

    fane [anonim]

    Legea imunitatii este o lege facuta de hoti pentru hoti. Si daca nu ducem lipsa de ceva in tara asta sunt hotii din parlament.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by