​​AUDIO Mihail Boldea despre dosarul DIICOT: Procurorii au facut presiuni asupra martorilor sa dea declaratii mincinoase care sa ma incrimineze

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 16 martie 2012, 17:36 Dosare Anticoruptie


Deputatul Mihail Boldea a declarat pentru HotNews.ro ca procurorii DIICOT Galati au facut presiuni psihice asupra martorilor din dosarul in care este acuzat pentru inselaciune in domeniul imobiliar. “15 persoane au povestit la DNA ca se fac presiuni asupra lor sa dea declaratii mincinoase care sa ma incrimineze pe mine”, a declarat Boldea. Mihail Boldea a mentionat ca a cerut sa fie anchetat de structura centrala a DIICOT si ca a trimis sesizari la CSM, Ministerul Justitiei si chiar presedintelui Traian Basescu.

Potrivit unor surse judiciare citate de mass-media, Mihail Boldea este cercetat de DIICOT pentru inselaciune intr-un dosar privind infractiuni in domeniul imobiliar. Intr-un comunicat public, DIICOT arata ca a destructurat o retea care se ocupa cu savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit unor surse citate de mass-media, din grupul infractional ar face parte si deputatul UNPR Mihail Boldea. "In fapt, se retine ca membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului", mentioneaza DIICOT.

Mihail Boldea a declarat ca nu a fost implicat in afaceri imobiliare si ca toate acuzatiile vizeaza activitatea sa de avocat din 2006-2007. Boldea a mai declarat ca procurorii au audiat fosti clienti ai sai. Deputatul a mentionat ca nu poate fi tras la raspundere pentru actiunile clientilor sai.

Mihail Boldea, deputat, dosar DIICOT by Biro Attila HN

Vezi mai jos declaratia lui Mihail Boldea:
  • “Este un abuz al pocurorilor DIICOT Galati tolerat de structurile centrale care vor sa dovedeasca in fata forurilor politice ca au activitate.  Eu sunt cercetat pentru situatii juridice din anii 2006-2007.
  • De un an si jumatate se fac presiuni formidabile la Galati. Acest lucru l-am comunicat CSM-ului, procurorului general, procurorului Codrut Olaru, ministrului justitiei si primului ministru. Am comunicat asta si presedintelui Traian Basescu pentru a-i aduce la cunostinta, nu ca sa intervina.
  • Am adus la cunostinta ca procurorii DIICOT cheama persoane de care trag, efectiv trag de ei, fac presiuni fizice, presiuni psihice pentru ca acestia sa declare ce doresc domnii procurori.  
  • 15 din persoanele care au fost duse la DIICOT astazi au dat declaratii la DNA Galati in dosarul 244/2011. Cei 15 au povestit la DNA ca se fac presiuni asupra lor sa dea declaratii mincinoase care sa ma incrimineze pe mine.
  • Cei de la DIICOT fac asta pentru ca la TV da bine sangele de deputat. Pot sa spuna: <<Uite, am destructurat un grup organizat cu deputatul Boldea>>.
  • In tot dosarul asta au fost luati clientii mei, au fost chemati la audieri si li s-a spus sa scrie declaratiile asa cum au dorit cei de la DIICOT.
  • Un exemplu este Borza Bogdan care este vehiculat cu acel prejudiciu de 40 de miliarde. Borza Bogdan s-a prezentat la mine si mi-a cerut sa-l apar. I-am spus ca nu pot sa-l apar ca sunt in incompatibilitate si i-am recomandat o colega avocata. A fost actionata in instanta compania care ii datora banii lui Borza. Si ne-am judecatat. A venit apoi o cerere de chemare in judecata. Eu nu m-am dus sa fac prostii. Eu nu raspund de actele clientilor. Eu nu am cum sa raspund de actele clientului. Si asta se considera tentativa de inselaciune? Eu nu am fost implicat in aceste afaceri imobiliare.
  • Nu am dat nici o declaratie la DIICOT. Refuz sa ma apar in fata acestor procurori care comit abuzuri. Astept sa termine dosarul cum doresc ei, sa il trimita in judecata, sa ma apar in conditii de legalitate.
  • In august 2010 am facut cerere ca dosarul sa fie preluat de la DIICOT Galati de structura centrala. Le-am spus: <<Cercetati-ma! Dar sa nu ma cerceteze Galatiul, vreau sa ma cerceteze oameni obiectivi>>.
  • Daca DIICOT va solicita aviz din partea Parlamentului, le voi spune colegilor mei sa voteze cum le dicteaza constiinta. Nu le voi cere sa ma apere. Dar vreau sa se inteleaga ceva. In Romania, a da in judecata pe cineva este echivalent cu inselaciunea.
  • Pana acum cei de la DIICOT nu mi-au prezentat probele, nu erau obligati in acesta faza. Nu mi-au fost prezentate interceptari. Ceea ce este formidabil este ca toate autorizatiile de perchezitie au fost date de  Curtea de Apel Galati in conditiile in care eu sunt deputat si asta atrage competenta ICCJ chiar daca perchezitiile nu m-au vizat pe mine.”
Citeste si






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2884 vizualizari

  • +13 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 martie 2012, 18:09)

    [anonim]

    • +6 (10 voturi)    
      Aiurea! (Vineri, 16 martie 2012, 19:05)

      Sabrrrina [utilizator] i-a raspuns lui

      L-au prins , gata! La parnaie cu el. Ce tot atatea comentarii... Auzi tu , declaratii false ... Este ceva normal pentru membrii PDL sa foloseasca aceasta expresie!
      • +5 (7 voturi)    
        Normal (Vineri, 16 martie 2012, 22:16)

        Jar [anonim] i-a raspuns lui Sabrrrina

        este sa spui ca e dosar politic facut de Basescu,nu?
        Sau, in acest caz,nu merge?
        Rusine n-aveti,dar frica de D-zeu aveti,ma?

        Si,dupa cum scrii,esti o persoana instruita.
        Sigur,atunci,e o problema de caracter!
      • 0 (2 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 17 martie 2012, 10:02)

        [anonim] i-a raspuns lui Sabrrrina

  • +7 (7 voturi)    
    hă! (Vineri, 16 martie 2012, 19:08)

    corvus_coraX [utilizator]

    toți în situația ghilobanului vin cu aceeași poezie. de parcă diicot sau dna ar avea ceva personal cu ei. o fi vreun personaj important boldea ăsta, eu am auzit de el abia acum. n-am pierdut nimic, isn't?!
  • +8 (8 voturi)    
    eram sigur!!! (Vineri, 16 martie 2012, 19:55)

    FLORIO [utilizator]

    Si acuma Basescu e de vina!!! Cand furati si sunteti cu buzunarele pline sunteti cei mai tari si cei mai tupeisti, dar cum va prinde toti sunteti bolnavi sau nu stiu cine e de vina. Averea confiscata si parnaie!!!!!! Cum naiba sa-i zici la un amarat cu 10 milioane sa traiasca si sa-si plateasca taxele si voi cu salarii de sute de milioane furati si la greu!!!! Cat naiba sa va mai mareasca salariile ca sa nu mai furati?Trasi in teapa si pusi pe marginea drumului ati merita....
    • -2 (2 voturi)    
      Peostu` moare de grija altuia... (Sâmbătă, 17 martie 2012, 19:36)

      Panthera Roz [anonim] i-a raspuns lui FLORIO

      Bai Floriao,chiar te doare atita de Base?Ai rabdare ca ii va veni si lui rindul...N-am uitat Flota,casa din mihaileanu,fetele,fratele cumetrii(inclusiv din rindul "romilor") si muuuulte altele pe care acum fiind protejat de "organe" nu stim nimic.
  • -6 (6 voturi)    
    Ciudat (Vineri, 16 martie 2012, 20:15)

    vasca [anonim]

    Parca nu as mai fi asa de sigur ca Boldea este vinovat.
    Mai iau in consideratie ca la Galati este un focar puternic de bolsevism si nu ar fi de mirare ca procurorii lui peste sa fie manipulati de psd
    • +5 (5 voturi)    
      Prietene postac.... (Vineri, 16 martie 2012, 21:50)

      Marii cai albastri [anonim] i-a raspuns lui vasca

      Baiatul asta cind era in anul IV de facultate stia sigur ca urma sa se faca avocat.

      De ce?

      Pentru ca avea o ruda,o matusa parca judecatoare la Curtea de Apel Galati, si stia ca nu va avea probleme nici cu intrarea in barou (era foarte complicat pe vremea aia, multi intrau in baroul Braila sau chiar Tulcea dupa care se transferau la Galati dupa definitivat).

      Mihai Boldea, nu a avut nici o problema, a fost primit imediat in Baroul Galati, a avut o cariera fulgeratoare cu mare lipici la clientela, a ajuns deputat la nici 40 de ani...

      Simplu nu?
  • +4 (4 voturi)    
    comentariu (Vineri, 16 martie 2012, 21:25)

    Constantin [anonim]

    D-l Atilla, spune domnule în ce partid a fost Boldea ăsta.
    Dar scrie cu litere mari să ştie lumea , dar şi dumneata.
    Hai, că te aştept !
  • +1 (5 voturi)    
    Mi se pare normal... (Vineri, 16 martie 2012, 22:05)

    Christian [anonim]

    ... sa solicite sprijin de la tov. presedinte. In fond, dumnealui a inventat UNPR-ul.
  • +4 (4 voturi)    
    Inca unul sarac si cinstit? (Vineri, 16 martie 2012, 22:48)

    Torp [anonim]

    Ca ala de multumea din inima minerilor...
  • +5 (5 voturi)    
    vreo criza de inima, vreo operatie la comanda? (Vineri, 16 martie 2012, 23:52)

    bizonul [anonim]

    nimic din toate astea? sau urmeaza!
  • 0 (0 voturi)    
    dragutul de el....... (Sâmbătă, 17 martie 2012, 12:30)

    cetatean [anonim]

    daca ascultati inregistrarea,va puteti da seama cum se da singur de gol.............un cuvint scapat faca lumina
    min 2.30-2,40
    concret este vorba de cuvintul 'chipurile"......apoi si-a dat seama de greseala si a zis ca de fap tii datora acei 40 de miliarde..........
  • 0 (0 voturi)    
    •“Este un abuz al pocurorilor (Sâmbătă, 17 martie 2012, 12:31)

    yellowdog [utilizator]

    DIICOT Galati tolerat de structurile centrale" sa propune spre arestare un infractor, indiferent din ce partid politic face parte.

    Stai linistit ca te fac scapat magistratii, doar sti circuitul prea bine.
    • 0 (0 voturi)    
      ehhh (Sâmbătă, 17 martie 2012, 16:25)

      mruska [anonim] i-a raspuns lui yellowdog

      dar unde are tanarul deput ditamai averea?
  • 0 (0 voturi)    
    Ahahaha (Luni, 19 martie 2012, 23:55)

    Radu [anonim]

    Auziti sunetul de fundal. Ahahahah, asculta DIICOT-ul tot !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by