VIDEO Cine este deputatul UNPR Mihail Boldea, despre care surse juridice sustin ca ar fi cercetat de DIICOT

de Attila Biro     HotNews.ro
Vineri, 16 martie 2012, 13:28 Dosare Anticoruptie


Numele deputatului UNPR Mihail Boldea a fost mentionat de presa in mai multe afaceri imobiliare controversate derulate in Galati. Potrivit unor surse judiciare citate de mass-media, Mihail Boldea este cercetat de DIICOT pentru inselaciune intr-un dosar privind infractiuni in domeniul imobiliar. In 2011, Mihail Boldea a initiat un proiect de lege prin care dorea ca accesul jurnalistilor la informatiile din dosarele penale sa fie limitat. In ultima declaratie de avere, deputatul mentioneaza ca a instrainat 3 apartamente, ca detine doua terenuri, cinci imobile, 120.000 euro in conturi, datorii la banci de 590.000 euro si imprumuturi acordate altor persoane in valoare de 250.000 euro.

Intr-un comunicat public, DIICOT arata ca a destructurat o retea care se ocupa cu savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Potrivit unor surse citate de mass-media, din grupul infractional ar face parte si deputatul UNPR Mihail Boldea. "In fapt, se retine ca membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului", mentioneaza DIICOT.

Imagini de la perchezitiile realizate de DIICOT
 


Deputatul Mihail Boldea a declarat pentru viata-libera.ro dupa audierile de la DIICOT ca a fost instiintat ca a fost pus sub invinuire.
"Mi-au adus la cunostinta ca sunt pus sub invinuire pentru instigare la fals si uz de fals si pentru tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Nu am dat nici o declaratie si sunt multe nereguli, una dintre ele fiind ca interceptarile si autorizatiile de perchezitie au fost date de Tribunal si Curtea de Apel. Legal trebuiau cerute de la Inalta Curte", a declarat Mihail Boldea citat de pentru viata-libera.ro

Mihail Boldea a fost ales deputat in colegiul 9 Galati cu 6.957 voturi. Pana in octombrie 2011 a fost membru al PDL, iar in prezent este membru al grupului UNPR din Camera Deputatilor. Mihail Boldea este membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Boldea a facut parte pana in 2009 din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii. A mai facut parte din urmatoarele comisii: Comisia speciala comuna pentru dezbaterea in fond, in procedura de urgenta, a Codului penal, a Codului de procedura penala, a Codului civil si a Codului de procedura civila, Subcomisia de Cod penal si Cod de procedura penala.


Potrivit delaratiei de avere, Mihail Boldea detine doua terenuri, cinci imobile cumparate in 2005-2010. Boldea a mai declarat ceasuri si tablouri in valoare de 23.000 euro. In 2011, Boldea a instrainat trei apartamente. Deputatul mentioneaza ca are in conturi peste 120.000 euro si ca a imprumutat in baza unor contracte de imprumut catre trei persoane suma de 250.000 euro. La capitoul datorii, Boldea mentioneaza ca are de returnat la banci 590.000 euro. In declaratia din 2011, declara ca a obtinut venituri totale de 81.000 lei.

In 2011, deputatul PDL Mihail Boldea a depus la Parlament doua proiecte de lege prin care doreste sa limiteze accesul la dosarele penale si sa sanctioneze scurgerile de informatii din faza de urmarire penala. In modificarea legislativa se prevede ca poate fi sanctionata cu inchisoarea orice persoana care are acces la informatii din dosarele penale. Boldea a declarat ca obiectivul sau a fost sa limiteze sursele jurnalistilor.

In 2010, Adevarul.ro relata ca numele lui Mihail Boldea a fost mentionat intr-un dosar penal in legatura cu o inselaciune de 155.000 de euro. Dosarul viza modul in care un batran de 82 de ani ar fi fost deposedat de o casa si un teren aflate in Galati.

Tot in 2010 presa locala mai relata ca Mihail Boldea ar fi fost implicat intr-un alt dosar legat de o afacere imobiliara. Mai precis este vorba de retrocedarea unui imobil declarat monument istoric. Ziaruldeinvestigatii.ro sustine intr-un articol din 2010 ca Mihail Boldea a castigat un proces de revendicare in baza unor documente false. Presa a relatat ca Boldea a castigat acest proces in 2007 inainte ca el sa devina avocat si ca el a fost mandatat sa pledeze in proces in baza unei procuri realizate in cadrul cabinetului de avocatura detinut de deputatul PC Bogdan Ciuca.

In 2011, Ziaruldeinvestigatii.ro a relatat ca Mihail Boldea s-a implicat si intr-un dosar in care Bogdan Alexandru Boza, membru PDL (contracandidat al Elenei Basescu la Organizatia de Tineret a PDL), a solicitat in instanta plata sumei de 1 milion euro drept daune de la o companie din Galati. Publicatia sustine ca in acest dosar Boldea ar fi platit taxa de timbru pentru Alexandru Borza si ar fi depus delegatie avocatiala. Vezi detalii  afacere

Mihail Boldea in 2009 despre cazul Ridzi
: Dacă cineva este suspectat că a încălcat legea, el nu trebuie să se ascundă în spatele imunităţii parlamentare. Verdicte, însă, poate da doar justiţia, nu vreo comisie sau plenul Camerei Deputaţilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2767 vizualizari

  • +1 (7 voturi)    
    La tribunal cu el! (Vineri, 16 martie 2012, 13:34)

    Cataleya [utilizator]

    S-a lipit initial de PDL, crezand ca acolo e la adapost de bratul legii.
    Cand a vazut ca se ingroasa gluma si PDL-istii au inceput sa fie luati ei insisi la puricat de catre DNA, a trecut repde la UNPR crezand ca acolo va fi mai protejat.
    Nu m-ar mira daca , in curand, va trece la USL, tot cu speranta ca va scapa basma curata daca USL va ajunge la putere.
    Cunoastem traseul acestor indivizi.
    • +2 (6 voturi)    
      Mai, dar frumos ai intors-o.... (Vineri, 16 martie 2012, 14:23)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Esti tare !
      sa intorci stirea despre un corupt oranj (ca trecerea la UNPR-ul lui Basescu nu conteaza, este de forma, tot in echipa aia basista joaca) complet pe dos si sa-l pozitionezi la opozitie.....trebuie sa ai tupeu cu carul...si tu ai.
      Crezi ca-l ia cineva de la USL? Acum, cand se stie cine este?
      Sta bine la UNPR, acolo se aduna cei cu dosare.
      • +1 (5 voturi)    
        concluzia? (Vineri, 16 martie 2012, 14:51)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        USL nu ia corupti oranj. la ei se aduna doar oamenii cinstiti. :)) asa sa fie!
      • 0 (4 voturi)    
        Da, asa e.... (Vineri, 16 martie 2012, 14:55)

        Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        Dupa ultimele mele informatii, toti oamenii de la USL cu dosare penale au trecut la UNPR.

        Si Iliescu si Nastase si Mazare si Sova si Severin si Banicioiu si Voiculescu si Nicolescu si Voicu si si Negoita si Mocanu si Oprisan si Fenechiu ..si...si....si...
        Intr-adevar, toti acesti penali de cea mai joasa speta, au parasit USL si au trecut la UNPR, unde se aduna toti infractorii!

        Sau ma insel?
        • -1 (1 vot)    
          nu, vrei doar sa te scoti (Vineri, 16 martie 2012, 16:02)

          cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

          dar tot ramane ca ai incercat sa o invarti..
          penibil ..
          • -2 (2 voturi)    
            nu te stresa (Vineri, 16 martie 2012, 16:40)

            math [utilizator] i-a raspuns lui cosminrs

            Andrada, aici chiar daca misuna o multime de postaci portocalii exista si oameni cu cap, care citesc (sau citeste). Acestia stiu foarte bine ca justitia este controlata de servicii si ca singurii cercetati sau acuzati sunt din opozitie.
            Tiranul si ceata lui nu ne pot pacali pe toti iar oameni onesti si inteligenti ca tine trebuie sa puna punctul pe i. In mod normal cei ca voi ar trebui sa voteze cu autobuzul in 87 de sate pe o raza de 200 km. Astfel va rezulta un parlament reprezentativ, vom avea liniste si dialog, vom suspenda presedintele, va dispare coruptia instantaneu.
    • 0 (2 voturi)    
      Nasol (Vineri, 16 martie 2012, 14:32)

      elena [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

      Si cind te gindesti ca UNPR-ul i-a reprosat ca nu a avut activitate si initiative legislative. Uite ca bietul om a initiat chiar 2 proiecte de lege dar nimeni nu l-a inteles. Ce uriciosi, nici oamenii astia nu stiu de vor.
    • +2 (4 voturi)    
      Concluzie: (Vineri, 16 martie 2012, 14:44)

      Sore [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      individul e, de fapt, de la USL. Pe la partidele lu' Basescu a trecut doar in postura de infiltrat printre oameni extrem de cinstiti.
    • +1 (3 voturi)    
      Ce concluzie inteleapta... (Vineri, 16 martie 2012, 14:59)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      adica acest domn face matrapazlacuri de dinainte de alegeri si nu stia nimeni din Galati?.. sau au fost banii lui buni pt echipa lui Toader?... Eu inteleg ca esti un fan al PDL-ului dar nu cred ca nu poti vedea lucrurile in ansamblu.. a trecut si a fost acceptat la UNPR pt ca se pastra votul pt coalitie iar banii lui tot pt coalitie se misca.. m-as mira ca dupa acest episod banii lui sa mai poata fi folositi de cineva...
  • +2 (4 voturi)    
    lupul paznic la oi (Vineri, 16 martie 2012, 14:31)

    anonim [anonim]

    Toti infractorii de drept comun au devenit membri in partide politice, mai ales in PDL, desi, daca judecam istoria, toate partidele sunt o apa si un pamant! Chiar daca mie, personal, mi se pare ca arestarile astea sunt praf in ochii nostri, mai "scapa" cate unii o perioadai la "mititica", sa se racoreasca un pic. Si asta nu e rau. Ca nu stau mult, e un fapt. Probabil ca poposesc acolo un timp invers proportional cu suma pe care accepta s-o "doneze" mai departe, din "agoniseala" (citeste "furaciunea") personala. Iar personajul asta din Galati, a mai facut parte (culmea!) si din diverse comisii juridice din Parlament: Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii (!!!), Comisiile pentru dezbaterea noilor Coduri, ba a mai facut si propuneri de modificare a Codului de procedura penala (probabil ca isi predictiona viitorul....si vroia sa se asigure ca va avea sanse mai mari sa scape)!!! Cum spuneam, lupul paznic la oi!
  • 0 (2 voturi)    
    o tara de hoti!!!! (Vineri, 16 martie 2012, 15:22)

    zveta [anonim]

    exact asa functioneaza primarii de la unele sate din tara.santaj,batai si falsuri pentru insusirea propietatilor oamenilor si apoi vandute .....si oamenii sint bogati ,si nimeni nu se atinge de ei.primar Dumesti jud iasi,sustinatorul lui Adomnitei (colegiu electoral)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by