VIDEO DIICOT: Deputatul UNPR Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune intr-un dosar privind infractiuni in domeniul imobiliar. Prejudiciul: peste un milion de euro

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 16 martie 2012, 10:47 Dosare Anticoruptie


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galati anunta ca au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat in Parlamentul Romaniei, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, grup specializat in savarsirea infractiunilor de  inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Potrivit DIICOT, membrii gruparii  identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals.

ViataLibera.ro scrie ca parlamentarul cercetat in acest caz este Mihail Boldea, deputat UNPR de Galati si membru al Comisiei Juridice si al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor. Mihail Boldea a fost, anterior, membru PDL.

Potrivit DIICOT, membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de un milion de euro, prin raportare la un numar de 9 imobile.

In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii probe in acest caz. La sediul D.I.I.C.O.T. urmeaza sa fie aduse cele 22 de persoane fata de care se efectueaza cercetari in acest caz, pentru a fi audiate.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2399 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    joy! (Vineri, 16 martie 2012, 11:19)

    tot eu [anonim]

    Cel mai tare deputat din Galati ales in calitate de membru PDL! Pai daca il aresteaza, cine mai vine la usa mea in campania electorala cu punga de malai/orez sa ma roage sa-l votez? Pacat ca i se infunda numai lui!
    • +1 (1 vot)    
      ''puritatea'' deputatilor PDL (Vineri, 16 martie 2012, 12:11)

      Mr.Giulesteanu [utilizator] i-a raspuns lui tot eu

      va faceti ca nu stiati ce hotii s-au facut sub sigla PDL ?
      Cum se descopera tocmai acum hotiile de miliarde, despagubiri nejustificate, furaciuni prin contracte sau fara contracte ? Nu cumva organele de cercetare, cunoscand pulsul vremii isi dau seama ca hotii din PDL trebuie abandonati si dusi langa bercea mondialul, linga aposu, langa primarul Craiovei - asta daca l-a luat pe generalul izmenelor in barte a devenit pur ca puful de papadie?
      • 0 (2 voturi)    
        Vezi ca Galatiul... (Vineri, 16 martie 2012, 12:37)

        Costica [anonim] i-a raspuns lui Mr.Giulesteanu

        ...este condus de 22 de ani de PSD care are majoritatea in consiliu, primarul, presedintele de judet , etc etc etc...Scuteste-ma cu PDL la Galati ca totul e pe mana PSD...PDL-ul nu are putere politica in Galati.
    • +2 (2 voturi)    
      o mica adaugire (Vineri, 16 martie 2012, 12:30)

      tot eu [anonim] i-a raspuns lui tot eu

      Cand urmeaza si Marius Necula si Mircea Toader?
  • +2 (4 voturi)    
    Ce organizare! (Vineri, 16 martie 2012, 11:28)

    Constantin [anonim]

    Organizarea bazata pe hotie este net superioara celei bazate pe munca cum bine au demonstrat mai toate razboaiele, inclusiv al doilea razboi mondial... si cum bine demonstreaza USL si PDL.
  • +4 (4 voturi)    
    mi s-a parut ciudat (Vineri, 16 martie 2012, 11:48)

    math [utilizator]

    ca la toate irealitatile aparea stirea fara sa scrie de la ce partid este acest baiat destept, low profile.

    Printre avalansa de comentarii moderatoarea a anuntat pana la urma, pe cale orala, ca este de la PDL.

    Irealitatile nu pot minti, este de la PDL chiar daca si-a dat demisia zilelin septembrie. Iar justitia nu functioneaza este evident o rafuila politica intre Udrea-Blaga-MRU.

    Asa cum va anunta si Ponta mai tarziu (asteapta sa se trezeasca Arici Pogonici) este o noua dovada a coruptiei si dictaturii insuportabile. Jos Anastase jos Basescu!
  • +1 (1 vot)    
    dezinsectia (Vineri, 16 martie 2012, 12:23)

    translativus [utilizator]

    Acum incepe sa se vada de ce se cerea cu atata insistenta alegeri anticipate.
    Daca acestea aveau loc, cu siguranta acesti indivizi nu mai ieseau la suprafata.
    Sunt sigur ca urmeaza nume mult mai importante.
  • +1 (1 vot)    
    2/3... (Vineri, 16 martie 2012, 12:26)

    hai papa la mare [anonim]

    si asta nu-i nimic, stai sa vezi atunci cand 2/3 din PIB se va evapora, sa vezi atunci paruiala intre ei si-ai lor, atunci cand n-or mai avea de unde sa suga, dar nici din ce sa plateasca "tainul"!
  • +4 (4 voturi)    
    incredibil (Vineri, 16 martie 2012, 12:33)

    sile [anonim]

    Auzi ce era asta : ....membru al Comisiei Juridice si al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor !!

    O jigodie care chipurile ne apara de ..jigodii .
    Este incredibil cat de prost stam cu moralitatea la nivelul clasei politice.

    La cata coruptie exista cred ca nici Vlad Tepes nu ar fi fost in stare sa faca fata.
  • -1 (1 vot)    
    aici sunt bani dumneavoastra ! (Vineri, 16 martie 2012, 13:33)

    adrian [anonim]

    la pdl , unpr , psd , pnl .

    spor la vot !!!
  • 0 (0 voturi)    
    Excroci la patru ace (Vineri, 16 martie 2012, 13:44)

    VLAD TEPES [anonim]

    Hoti de masini,spargeri de case,hoti de terenuri,case,bani din conturi.etc.Toti sunt tinuti in brate de avocati,politisti,procurori.Cine munceste e fraier,,,cine se ,,descurca'' e trendi.Daca ar apare Vlad Tepes ar trebui sa renunte la libere,concediu si sa se pensioneze la 100 de ani.E de treaba pe felia asta in plina criza mondiala
  • 0 (0 voturi)    
    Este un soi de indepedent (Sâmbătă, 17 martie 2012, 7:20)

    Micleus [anonim]

    UNPR a reactionat prompt printr-un comunicat de presa in care afirma ca acest deputat nu face parte din grupul palamentar al UNPR din Senat.
    • 0 (0 voturi)    
      Reactie (Sâmbătă, 17 martie 2012, 13:47)

      Danut [anonim] i-a raspuns lui Micleus

      Era si cazul. Ma bucur ca nu face parte din UNPR. Imi place politica dusa de UNPR si ma gandesc serios sa le dau votul.
    • 0 (0 voturi)    
      Nu are legatura cu UNPR (Sâmbătă, 17 martie 2012, 14:18)

      grigore [anonim] i-a raspuns lui Micleus

      UNPR a procedat foarte bine. Asemenea personaje nu au cum sa fie asociate unui partid care a castigat respectul romanilor.
  • 0 (0 voturi)    
    Cercetat penal (Sâmbătă, 17 martie 2012, 13:34)

    George [anonim]

    Eu cred ca nu are ce cauta in UNPR, nu poate asociat cu oameni de valoare precum presedintele Oprea, domnii Sarbu, Diaconescu, Ontanu, Piedone. Cu certitudine se vor lua masuri daca face parte din UNPR.
  • 0 (0 voturi)    
    Sa-si caute alt partid (Duminică, 18 martie 2012, 7:09)

    Ivan [anonim]

    UNPR a atras oameni politici din toate partidele politice. Platforma progresista si dialogul social par a fi armele acestui partid pentru alegerile locale.In UNPR nu au ce cauta personaje precum Mihail Boldea.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by