Dosarul ICA - Dan Voiculescu, in cifre: 2.073 zile de judecata, 67 ani de inchisoare

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 8 august 2014, 14:58 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
2.073 de zile au trecut de la inceputul procesului ICA - Dan Voiculescu, timp in care dosarul a trecut pe la trei instante de judecata, plimbat de mai multe ori intre ele in urma celor doua demisii din Senat ale lui Voiculescu. Dosarul ICA, pe langa sentinta finala si condamnarea cumulata de 67 de ani de inchisoare pentru tot lotul, lasa in urma o serie de cifre si statistici pe care HotNews.ro vi le prezinta in articolul urmator.

> 2.073 de zile au trecut de la trimiterea in judecata. Asta insemna 5 ani, 8 luni si 5 zile. In ore, acest timp ajunge la 49.776.

> 2.145 de zile au trecut de la momentul inceperii urmarii penale de catre procurorii anticoruptie. Asta inseamna 5 ani, 10 luni si 16 zile, adica circa 306 saptamani.

> 3 instante au judecat pana acum dosarul: Tribunalul Bucuresti, Inalta Curte si Curtea de Apel Bucuresti

> 71 de termene au fost inregistrate (20 la Tribunalul Bucuresti, 12 la Curtea de Apel si 39 la Inalta curte)

> De doua ori si-a dat demisia Dan Voiculescu din Parlament, iar dosarul a fost plimbat, astfel, de la o instanta la alta: 25 iunie 2012 si 28 ianuarie 2013

> In total, 7 completuri de judecata au deliberat in dosarul lui Voiculescu, adica 13 magistrati au judecat pana acum in dosarul ICA

> unul dintre judecatori a fost arestat (Stan Mustata, 29 aprilie 2014)

> Au fost cercetate 27 de persoane de catre DNA, dar numai 13 inculpati au fost trimisi in judecata

> unul dintre inculpati a murit pe perioada judecarii dosarului (Gheorghe Marian Domnisoru, expert in cadrul Serviciului Privatizare al A.D.S, a decedat in 2011)

> 67 de ani de inchisoare au primit in total inculpatii. Decizia definitiva

> 62 de ani de inchisoare au primit in total, in prima instanta, toti inculpatii din dosar.

> 60.482.613 euro - prejudiciul adus Ministerului Agriculturii, suma pe care Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au fost obligati sa plateasca in solidar in urma deciziei din prima instanta

> 6 miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA, donate de liderul conservator fiicei sale Camelia Voiculescu - suma pe care Dan Voiculescu a fost obligat sa o plateasca in urma deciziei din prima instanta

> 219 pagini are rechizitoriul intocmit de catre procurorul Emilian Eva si verificat de catre procurorul Doru-Florin Tulus de la DNA.

> 26 de mijloace de probe (referate, note, denunturi, articole de presa, expertize si documente financiare) sunt indicate in rechizitoriu

> 19 declaratii ale martorilor sunt indicate in rechizitoriu

> 321.650 de vizualizari a facut articolul LIVE-TEXT HotNews.ro cu ultimul termen de judecata in doarul ICA-Dan Voiculescu :)

Citeste si:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3473 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Daca adunati.... (Vineri, 8 august 2014, 15:11)

    ddanescu [utilizator]

    ... cate ore s-au cheltuit pe Antene sustinand minciunile lui Voiculescu si mai ales cat timp au pierdut romanii uitandu-se la aceste minciuni veti obtine mult, mult mai mult de 67 de ani.

    Asa ca in balanta pedepsele par blande...
  • +1 (1 vot)    
    La cate miliarde au fost furate.... (Vineri, 8 august 2014, 15:35)

    Johanis [utilizator]

    n-avem puscarii pt toti hotii! Si mii de ani lumina.....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by