VIDEO Elena Udrea, trimisa in judecata in dosarul "Gala Bute"

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 21 aprilie 2015, 14:22 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea, dusa la instanta
Foto: Captura Realitatea TV
Fostul ministru Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzata de luare de mita, informeaza Mediafax.

Alaturi de Udrea, in fata instantei au ajuns si fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.  

Fostul ministru Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului "Gala Bute" de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.  

De asemenea, Udrea va fi judecata si pentru spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor. Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.  



"Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre SC Consmin SA pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu Stefan, SC Last Time Studio SRL, in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat cinci plati, in valoare totala de 335.486 lei", sustin procurorii DNA.  

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.  

"O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor pentru a plati diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria", spun procurorii anticoruptie.  

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp. "Urmare acestei solicitari, in data de 6 octombrie 2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor realizate de cele doua societati mentionate din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. 

Suma a fost predata de Nastasia Gheorghe (fost secretar general in MDRT, n.r.) in aceeasi zi ministrului Udrea Elena Gabriela", potrivit DNA. In perioada 19 iulie 2011 - 18 iulie 2012, in contabilitatea PDL Bucuresti ar fi fost inregistrate 21 de contracte de donatie cu o valoare totala de 1.537.200 lei, potrivit anchetatorilor.  

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".  

In dosarul "Gala Bute, Rudel Obreja se afla in arest din 5 februarie. De asemenea, fata de Tudor Breazu s-a dispus tot arestul preventiv. In acelasi caz, primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si a fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt arestati la domiciliu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5331 vizualizari

  • -2 (36 voturi)    
    Care Justitie fratilor???????????? (Marţi, 21 aprilie 2015, 14:46)

    Cristiann80 [utilizator]

    Este o atitudine disperata a DNA uui. Daca nu au putut descoperi adevarul cu presupusa sacosa cu bani si ca sa ramana in arest preventiv mult timp au incropit rapid alt dosar pentru a nu fi libera sa se apere.Din arest o au sub control, o pot intimida, o pot termna psihic, adica asa cred, dar vai cum uita ca femeie asta nu este de santajat, de pacalit si ca adevarul o va scoate din acest necaz inventat de Kovesi. O sa vedeti ca si prostia cu sponsorizari la PDL va fi dezumflata deoarece Udrea nu a candidat si nu era nebuna sa sponsorizeze pe Boagiu, Sulfina (niciodata nu s-au suportat) pe Poteras, Negoita, Prigoana cu totii milionari. Ce gluma proasta, cu ce umbla DNA, vai mama lor !!!!
    • -1 (7 voturi)    
      pai eu zic (Marţi, 21 aprilie 2015, 15:23)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      ca daca DNA-ul lui Base umbla cu glume proaste, macar sa ai incredere in Justitia lui Base.
    • -2 (8 voturi)    
      În ochii opiniei publice Udrea (Marţi, 21 aprilie 2015, 15:33)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      este vinovată datorită atitudinii ei cât a fost la Putere. Și Justiția știe că pentru public imaginea este mai importantă ca faptele.
      • 0 (2 voturi)    
        Publicul o prefera pe ana pauker (Marţi, 21 aprilie 2015, 19:09)

        soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        si pe toapa de ceauseasca, pe baba androneasca pentru ca acestea sunt dupa chipul si asemanarea lor. Doar n-a zis David ala ca romanii au caracter 'colectivist'? Daca avea basma pe ochi si poseta din rafie, picioarele cracanate si-l iubea pe viorel si pe ilici ionel, poate frangea inima romanului!
    • +5 (7 voturi)    
      ce-mi pasa! (Marţi, 21 aprilie 2015, 17:03)

      eugen [anonim] i-a raspuns lui Cristiann80

      Ori sunteti politician, ori din partea lenutei.
      Ce ne pasa noua? poate face recurs la Haga daca are dreptate. Aici la comentarii, puteti spune orice :))
    • +1 (5 voturi)    
      dreptatea ei (Marţi, 21 aprilie 2015, 17:07)

      eugen [anonim] i-a raspuns lui Cristiann80

      Dreptatea lenutei este de 'rasul curcilor'. Daca ar avea dreptate, ar putea face recurs la Haga. Dar dreptatea ei fiind de 'rasul curcilor', ne-o arunca noua, curcilor, in presa!!! :)))
    • 0 (0 voturi)    
      Cum se schimba prioritatile (Marţi, 21 aprilie 2015, 21:10)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      - iulie 2014 - Victor Ponta pentru EVZ: Eu am propus-o pe Kovesi, Traian Basescu nu a vrut-o initial la DNA/ A sustinut-o doar la televizor
      - aprilie 2013 - "doamna Kovesi trebuie să probeze nişte lucruri: are pe masă nişte dosare fierbinţi, de la Hidroelectrica, de la CNADNR, de la RTAB, dosare însumând aproape 10 miliarde de euro", a declarat Şova, la Realitatea TV
  • +3 (21 voturi)    
    nu mai scapa... (Marţi, 21 aprilie 2015, 14:58)

    lili [anonim]

    Direct la Targsor va ajunge din arestul capitalei!
    Si o mai asteapta si alte dosare!
    Cred ca-si va distruge tineretea si-o va ajunge batranetea prin puscariile patriei pana va ispasi ce-o asteapta!
    O viata distrusa, nu tu familie, nu tu copii, numai lacomia banilor...o femeie frumoasa si deloc proasta, chiar daca studiile erau la fabrica de diplome Dimitrie Cantemir, cu diploma luata pe seara...
    Pacat..... nu cred ca merita, oricate milioane a avut ea si oricat a trait de bine si oricat de mare si de tare s-a simtit cand era pe cai mari....
    Puscaria o va distruge, dar ea a ales.
    Suces DNA, succes Codruta, la puscarie cu penalii din politica romaneasca!
  • -14 (24 voturi)    
    Unii se bucura, eu NU !!! (Marţi, 21 aprilie 2015, 15:03)

    Cristiann80 [utilizator]

    Ati sarit la cap ca niste disperati de bucurie! Sau voi nu stiti ca orice caz penal se incheie cu un act de judecata?! In primul rand eu n-am incredere in ICCJ, in Livia Stanciu, fiindca aceasta este pe mana cu cealalta scorpie, Coldutza, amanta lui Coldutzu, acest Trinom blestemat care va ingenunchia Romania ducand-o la epoca anilor '50-'60, a prigoanei stalinisto-comunisto-securiste!!! Numai decapitarea celor trei va readuce Romania la normalitate, iar Parlamentul este singura putere care poate pune botnita abuzurilor din Justitie!!!
    • +4 (10 voturi)    
      ... (Marţi, 21 aprilie 2015, 15:14)

      uncetateansimplu [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Stim ca nu te bucuri...
    • +10 (14 voturi)    
      ... calm .... (Marţi, 21 aprilie 2015, 15:18)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Daca ramaneai la " ... orice caz penal se incheie cu un act de judecata ...." te credeam. Daca o suspectezi insa pe Lidia Stanciu - care a fost si este spaima borfasilor din Romania - cred ca ai cam luat-o pe "aratura". Las-o pe Elena Udrea sa-si dovedeasca nevinovatia singura - sincer, nu cred ca are nevoie de ajutorul tau.
    • +5 (5 voturi)    
      Normal că nu te bucuri... (Marţi, 21 aprilie 2015, 16:49)

      marchi [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Cine-ți va mai plăti aberațiile, elucubrațiile pe care le emiți (noroc că spatial virtual nu „roșește”!)?
  • +5 (9 voturi)    
    eu cred (Marţi, 21 aprilie 2015, 15:29)

    AlexRatoi [utilizator]

    Ca a luat si omerta e pentru cineva mai de sus care a beneficiat de sume, fiind doar un pion. Ar trebui stransa mai bine sa vorbeasca, e timpul ca toata caracatita sa cada!
  • +1 (1 vot)    
    Partidul PDL sa ascuns la PNL ! (Marţi, 21 aprilie 2015, 17:19)

    george [anonim]

    In acest caz trebuie bagat in Judecata si Partidul PDL !

    Un Partid (ONG) raspunde Penal in caz de finantare ilegala !

    Conducerea PDL Blaga - Predoiu- Boc raspund la fel ca si Udrea da si ONG ul -PDL !!!


    Fiecare Partid (corupt) poate fii anchetat PENAL ca Partid si conform Legii tras la raspundere !!!

    Asta inca nu a sesizat DNA !!! De ce ???
    • +1 (1 vot)    
      Din cauza gramaticii tale!! (Marţi, 21 aprilie 2015, 19:41)

      soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui george

      Pacat ca s-au desfiintat 'caminele culrurale'. Faceai senzatie pe-acolo!!
  • +3 (3 voturi)    
    asta da tara bananiera (Marţi, 21 aprilie 2015, 20:38)

    stefan2008 [utilizator]

    Aici se da spaga pentru a se face platile la timp!!! :)))
    OMG....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by