VIDEO DNA extinde urmarirea penala fata de Elena Udrea in dosarul Gala Bute: Fostul ministru este urmarit penal si pentru spalare de bani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:27 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea la Gala Bute
Foto: HotNews / DP
Procurorii DNA au decis miercuri sa extinda urmarirea penala fata de Elena Udrea si pentru spalare de bani in dosarul Gala Bute, in care fostul ministru se afla deja in arest preventiv pentru acuzatiile de abuz in serviciu si luare de mita. Elena Udrea a fost adusa miercuri din arestul central al Politiei Capitalei la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiata din nou in dosarul Gala Bute. Alaturi de Udrea, si Tudor Breazu a fost pus de miercuri sub urmarire penala si pentru spalare de bani.



Ce spun procurorii in ordonanta de extindere a urmaririi penale:

In perioada 2010 - 2011, Udrea Elena Gabriela, impreuna cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in prezenta cauza), au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu Stefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei.

La randul sau, Lungu Stefan dadea banii primiti lui Breazu Liberiu Tudor, persoana apropiata atat de Udrea Elena Gabriela, cat si de Topoliceanu Ana Maria.

Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrata de Breazu Liberiu Tudor, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor pentru a plati diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria.

In cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut si a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine si pentru altul, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Urmare acestei solicitari, in data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor realizate de cele doua societati mentionate din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Suma a fost predata de Nastasia Gheorghe in aceeasi zi ministrului Udrea Elena Gabriela.

Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca o parte din suma obtinuta prin savarsirea infractiunilor de coruptie descrise anterior a fost transferata de catre Breazu Tudor Liberiu si Udrea Elena Gabriela in patrimoniul organizatiei Bucuresti a partidului din care facea parte aceasta din urma, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Astfel, in perioada 19 iulie 2011 - 18 iulie 2012 in contabilitatea organizatiei au fost inregistrate 21 de contracte de donatie cu o valoare totala de 1.537.200 lei.



Elena Udrea a fost arestata preventiv in dosarul Gala Bute pe data de 25 februarie.

In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2969 vizualizari

  • +1 (15 voturi)    
    hotii romaniei (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:54)

    consting [utilizator]

    nu neg. am crezut in ce spunea udrea e. parea plauzibil. dar se vede ca cine e optimist s-aqr ptea sa nu cunoasca bine subiectul. am cazut in capcana. acum imi dau seama ca acest specimen udrea nu e constienta de ce i se intampla. dupa ea e perfect "legal" ca politicienii sa fure cu nerusinare dun buget si nu numai. oare acesti nerusinati sunt constienti ca timp de 25 ani au tinut romania pe loc. in acord cu cei multi vreau ca dna sa-si faca pe deplin datoria. averile si conturile nerusinatilor trebuie sa fie varsate la buget. pt fardelegile comise sa faca puscaria pe care o merita.
    • -1 (1 vot)    
      Sunt disperati, n-au dovezi si de asta trag de tim (Miercuri, 8 aprilie 2015, 22:58)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui consting

      Au extins urmarirea pentru ca nu au gasit nimic pana acum! Vai de mama lui de DNA si de procurorii care sunt carpe in fata girafei Kovesi! Se umiliesc, isi risca carierea, viata, demintatea, libertatea pentru ca asa le cere sefa care o uraste pe Udrea pentru ca s-a luat de iubitul Coldea! Asta-i Justitie? Mai degraba inchizitie! Au retinut-o in arrest fara probe, ei abia acum se dau de ceasul mortii sa gaseasca ceva. Nu vor gasi, o sa vedeti, Udrea n-a luat un leu de la nimeni, sa vedem cu ii vor repara imaginea si cine ii va plati despagubirile pentru ca vor fi imense?!
  • +3 (15 voturi)    
    E super groasa (Miercuri, 8 aprilie 2015, 17:58)

    DanBruma [utilizator]

    Elena nu se ocupa doar cu crosetatul, mai si spala...
  • +5 (13 voturi)    
    Justitia nu trebuie sa aiba nici mama, nici tata! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 18:20)

    EllenaS [utilizator]

    Odata dominoul pornit, greu mai poate fi oprit! Nebunia spagilor si comisioanelor a fost si este ca o plaga peste economia romaneasca! Daca nu se face curatenie si nu sunt pedepsiti exemplar cei vinovati, acest sistem corupt, incurajat de neputinta Justitiei, va reveni cu si mai mare forta si stavilirea lui va deveni imposibila! Rolul Justitiei e crucial!
  • -2 (10 voturi)    
    l'au luat si pe tudorica ala (Miercuri, 8 aprilie 2015, 18:41)

    nash pandelica [utilizator]

    in speranta ca va recunoaste si o va incrimina si pe udrea.
    in afara de dat cu subsemnatul, dna tre[ sa puna in fatza judecatorilor si niscai probe scrise. ca numai demascarile, suna a dejizm, paukerizm.
    a mai fost o vreme a demascarilor, la inceputul anilor 60.
    • +1 (3 voturi)    
      curat murdar (Miercuri, 8 aprilie 2015, 21:32)

      CateluPirat1 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      numa' cand sunt ailalti e pe bune, asa-i?

      PDL USL ACEEASI MI ZE RIE
  • +2 (8 voturi)    
    fara numar fara numar... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 19:04)

    dadan [utilizator]

    Adevarul ca mie imi plac la nebunie denunturile... asa afla (pe langa procurori si judecatori) o tara intreaga despre schemele de devalizare sistematice a bugetului statului (banii nostrii ai poporului)... ce difera de la politician la altul se pare ca e procentul si schemele de returnare a banului public in averea personale - aici din pacate toate rechizitoriile astea contin detalii ce pot constitui manualul de delapidare a banului public, unele metode mergand de la ridicol-penibil-nesimtire pana la comic...
    Cred ca politicienii se evalueaza acum reciproc razand unul de altul cum au fost prinsi, sau mirandu-se de lacomia sau tupeul colegilor... de aici vedem cum unii percepeau 10% din valoarea contractului insa altii mergeau pe la 15% chiar si 20%...cand te gandesti ca unora li se pare mare o spaga de 1000 euro, astia se joaca cu milioane... incredibil de remarcat lacomia, tupeul si nesimtirea...
  • +2 (4 voturi)    
    Problema e ca banii au ajuns la Udrea in cash (Miercuri, 8 aprilie 2015, 21:07)

    Alui [utilizator]

    Asta din declaratiile denuntatorilor. Udrea a facut o donatie din banii respectivi in contul partidului. Intrebarea e cum justifica Udrea banii respectivi. Daca poate sa-i justifice(o fi avand si ea o matusa Tamara) probele enuntate in articol au valoare zero. Daca nu, atunci Udrea a cam incurcat-o!
  • 0 (6 voturi)    
    Ciudat... (Miercuri, 8 aprilie 2015, 21:15)

    vazut_din_anglia [utilizator]

    cum s-o fi facut ca DNA a mai produs un cap de acuzare exact in ziua cand Udrea a cerut o confruntare. Ce coincidenta.

    Eu inteleg ca banii au fost furati si au ajuns la PDL, dar nu sunt convins ca Udrea e implicata. As dori probe, nu denunturi de persoane care au avut spagile in mana si acum se fac ca nu stiau nimic.

    Oricum, in clipa in care Pescariu, plimbatorul de spagi, a fost complet exonerat, iti pui mari intrebari despre ce se intampla.
  • 0 (4 voturi)    
    Cum? Nooo! (Joi, 9 aprilie 2015, 0:11)

    mr_mojo [utilizator]

    Imposibil, doamna e curată, doar spăla atât de des...
    Gentuțe, blănițe, astea veneau, dar nu știe de unde...icrele negre provoacă amnezie. Și soțul ei nu era soțul ei...deci își spăla și imaginea...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by