Deputatul PC Ion Dinita va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul lui Aristotel Cancescu

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 20 noiembrie 2014, 17:17 Dosare Anticoruptie


Deputatul Ion Dinita
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PC Ion Dinita va fi cercetat sub control judiciar in dosarul sefului suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov Aristotel Cancescu privind atribuirea ilegala a unor contracte de catre autoritatea locala, au hotarat, joi, judecatorii instantei supreme, transmite Mediafax. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, dupa ce, saptamana aceasta, au obtinut avizul Camerei Deputatilor in acest sens.

Deputatul PC Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul lui Aristotel Cancescu (PNL), dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

In documente din dosar, obtinute de Mediafax, anchetatorii arata ca SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele "de casa" ale CJ Brasov, "calitate" rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioara a pretului, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























926 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Favoruri parlamentare trasferate cetateanilor! (Joi, 20 noiembrie 2014, 18:06)

    hotnewsfil [utilizator]

    Parlamentarii au intocmit si aprobat prevederea, in actuala constitutie, a protejarii membrilor acestei insitutii (auto-aparare!), ce ar trebui sa fie modelul de democratie al tarii.
    Astfel, actiunile preliminare ale procurorilor, privind trimiterea in judecata a unui parlamentar, trebue sa capete avizul (pozitiv sau negativ) dat de colegii celui pe care procurorii urmeaza sa il trimita in judecata.
    Parlamentarii examineaza discretionar, partinitor cand este vorba de un coleg de partid si inveninanti de ura cand, in cazul prezentat, este vorba de un 'adversar politic'. (in aceasta ultima situatie, parlamentarii nu pun nicio stavila justitiei, o lasa sa isi faca treaba democratic, conform principiului clamat de ei in asemenea situatie : toti cetatenii sunt egali in fata legii)).
    Evident aceasta prevedere absurda, abuziva si nedemocrata din actuala constitutie, daca va mai dainui lasandu-i pe parlamentari sa isi faca de cap discretionar, ar trebui ca, in contrapartida, in cazul oricarui cetatean actiunea procurorilor sa fie amendata de o decizie a colegilor, a vecinilor, a prietenilor, cetateanului respectiv, acestia toti sa fie considerati 'institutii cu drept de a interveni si bloca un act de justitie', asa cum era 'institutia asesorului judecatoresc', in primii ani de dupa venirea la putere a comunismului.
    Asesoruu era 'maestul de ceremonii', el dicta orientarea deciziilor juridice.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by