DNA cere aviz pentru arestarea deputatului PC Ion Dinita, cercetat in dosarul presedintelui CJ Brasov, Aristotel Cancescu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 10 octombrie 2014, 16:25 Dosare Anticoruptie


Deputatul Ion Dinita
Foto: Camera Deputatilor
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea deputatului PC Ion Dinita, anunta B1 Tv. Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul lui Aristotel Cancescu, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Potrivit unor documente din dosar, citate de Mediafax, firma SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele "de casa" ale Consiliului Judetean (CJ) Brasov, "calitate" rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire - cu modificarea ulterioara a pretului -, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.

Pe de alta parte, conform acelorasi documente, in aceeasi incercare de recuperare a prejudiciilor prin atribuiri in continuare de lucrari in mod abuziv, cu nerespectarea legii in materia achizitiilor publice, vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, a avut, din dispozitia lui Aristotel Cancescu, mai multe intalniri cu Ion Dinita, "pentru a-l determina sa accepte noi contracte, cu conditia ca o parte din bani sa fie returnati pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare".

In aceleasi documente, anchetatorii precizeaza ca, din cercetarile facute pana la acest moment rezulta ca presedintele CJ Brasov a oferit firmei lui Dinita, cu sprijinul si prin complicitatea vicepresedintelui institutiei si a functionarilor cu functii de conducere din CJ Brasov, doua contracte. Primul, incheiat in 2006, a vizat lucrari de reabilitarea DJ131C km 17+000 - 29+050 Racos- Rupea, iar al doilea, din 2007, reabilitarea sectorului de drum Augustin-Racos-Sercaia.

"Prejudiciul total cauzat bugetului Consiliului Judetean Brasov prin achitarea in mod nelegal din dispozitia abuziva a inculpatului Cancescu Aristotel a unor sume aferente lucrarilor executate de SC Gotic SA ca urmare a derularii contractelor nr. 8789/10.11.2006, privind lucrarile de reabilitarea DJ131C km 17+000 - 29+050 Racos - Rupea si nr. 69/20.09.2007, privind lucrarile de intretinere, reparatii si salubrizare a drumurilor judetene din Brasov( intretinere si salubrizare in sezonul rece -deszapeziri precum si intretinerea si reparatii pe timp de vara), este de 32.983.878,71 lei cu TVA, echivalentul a 7.672.228,32 euro", se mentioneaza in documentele din dosar.

Procurorii anticoruptie detaliaza platile facute firmei lui Dinita, precizand astfel ca firma deputatului a primit un milion de lei, suma considerata exorbitanta de catre DNA, in schimbul a doua straturi de asfalt turnate pe doi kilometri de drum in localitatea Racos, dupa care Costea Viorel, director al Directiei de Administrare Drumuri si Poduri din cadrul Consiliului Judetean, a intocmit un referat prin care a propus alocarea unei alte sume de 2.900.000 lei, pentru plata acelorasi lucrari. Costea este cercetat si el in acest dosar, pentru abuz in serviciu.

"Practic, cei 2 km ai drumului din incinta localitatii Racos, pe care SC Gotic SA a turnat timp de 6 luni, doua straturi de asfalt, au fost platiti de catre Consiliul Judetean Brasov cu suma de 1.000.000 lei +2.900.000 lei, desi nu a existat vreun contract nou sau vreun act aditional la contractul initial (nr. 8798/10.11.2006) si nici macar un act de receptie al pretinselor lucrari efectuate pentru care deja fusese achitata suma exorbitanta de 1 milion lei", se arata in documentele anchetatorilor.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost retinut luni seara de procurorii anticoruptie in acest dosar, dupa ce a fost audiat mai multe ore la DNA Brasov. Marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Aristotel Cancescu sa fie cercetat sub control judiciar in acest dosar, in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2135 vizualizari

  • +12 (14 voturi)    
    Din Nou (Vineri, 10 octombrie 2014, 16:45)

    miohaiham [utilizator]

    Din zori pana in seara politicienii si administrația ,fura o tara.Dupa care sper sa se mănânce între ei(ca acum).
    • +4 (6 voturi)    
      se pare ca....., (Vineri, 10 octombrie 2014, 18:40)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui miohaiham

      .......DNA este forta care va reforma clasa politica si de aici si disperarea escrocilor de a castiga presedentia caci "altfel, scapa cine poate".
  • +10 (12 voturi)    
    La parnaie ! (Vineri, 10 octombrie 2014, 16:54)

    _CK_ [utilizator]

    La brutarieeeeeeeeeeee!!! La puscarieeee !!!
    • +6 (8 voturi)    
      borfas (Vineri, 10 octombrie 2014, 17:32)

      FPop2013 [utilizator] i-a raspuns lui _CK_

      Ce fata de borfas are putoarea asta de deputat PCist, felixist.
  • +8 (10 voturi)    
    Chiar ma gandean ... (Vineri, 10 octombrie 2014, 17:06)

    NicolaeA [utilizator]

    ca astazi nu a venit nici o veste de la DNA ! Uite ca a venit ! Maine astept ratia zilmica de politicieni agatati de DNA cu bube-n cap ! De toate culorile - politicienii, nu bubele !
  • +7 (9 voturi)    
    Hoti de meserie (Vineri, 10 octombrie 2014, 17:39)

    Electorul [utilizator]

    La astia milioanele de euro sunt ceva obisnuit si toti banii sunt de la bugetul local adica din buzunarul romanilor.
  • +8 (10 voturi)    
    Trist, DNA trebuie sa CEARA APROBARE (Vineri, 10 octombrie 2014, 18:08)

    Kaladin [utilizator]

    pentru a aresta un hot; deci ei au toate dovezile...dar TEBUIE SA CEARA ARPROBARE DE LA MAFIE.
    Sa-mi spuna careva ca e ceva normal intr-o democratie in care Justitia este considerata independenta.
    Bravos natiune, i-ati si aplaudat cand astia isi votau imunitatea.
  • +3 (3 voturi)    
    Daca as fi procuror DNA, (Sâmbătă, 11 octombrie 2014, 3:59)

    John M. [utilizator]

    cu mandatul de arestare semnat de judecator in mana si cu articolul din Constitutie care spune ca nimeni nu e mai presus de lege, plus o trupa de SWAT inarmata pana in dinti, as intra in "casa escrocilor" si l-as umfla pe cioflingarul care-si zice in bataie noastra de joc "demnitar" si l-as arunca in duba. Si dupa mine potopul...Cine ce mi-ar face?! Sper sa ajung s-o traiesc si pe asta ca de tot ce a venit de la acesti oameni de nimic m-am saturat. Nicaieri in lume nu se insulta poporul si democratia in fiecare zi asa cum se intampla aici...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by