DNA: Aristotel Cancescu a facut demersuri concrete pentru instrainarea unei firmei prin care a luat mita

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 24 octombrie 2014, 15:12 Dosare Anticoruptie


Aristotel Cancescu
Foto: AGERPRES
Masura controlului judiciar nu a fost suficienta in cazul presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, acesta facand in ultimele doua saptamani demersuri concrete pentru instrainarea unei societati prin intermediul careia primise mita, se arata in motivele de contestatie ale DNA fata de respingerea arestarii preventive a inculpatului, transmite Agerpres.

"Masura preventiva a controlului judiciar, mai mult simbolica, i-a oferit posibilitatea ca dupa data de 7.10.2014 sa faca demersuri serioase, concrete, punctuale, pentru a-si instraina firma Canaris, adica sa inlature posibilitatea de a dovedi ca prin aceea firma a primit mita mascata. Sub acest aspect este relevant faptul ca pe ordinea de zi a CNA din 21.10.2014 (...) 'Solicitare cedare licenta audiovizuala: S.C. Canaris SRL Brasov catre S.C. Necom Advertising SRL Brasov pentru postul Mix 2 Brasov", unde inculpatul Cancescu Adrian Aristotel este actionar, tocmai in scopul de a sustrage probatiunii dovedirea ca prin intermediul acestui post TV a primit mita si (...) intalnirile infractionale aveau loc in sediul acestui post", sustin procurorii DNA.

Procurorii mai remarca faptul ca aceasta cedare formala de licenta de la  SC Canaris SRL Brasov, prin intermediul unei angajate a lui Cancescu, catre SC Necom Advertising SRL Brasov, reprezentata de un alt angajat de-al sau, se realizeaza cu titlu gratuit.

Reprezentantii DNA considera totodata ca "privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol actuale pentru ordinea publica", masura controlului judiciar fiind considerata "formala si ineficienta". "Practic exercita aceleasi atributii de presedinte de CJ si deci poate continua sa incredinteze contracte acelorasi favoriti si altora", se arata in motivele de contestatie ale DNA fata de respingerea arestarii preventive a inculpatului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe, 7 octombrie, ca presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, sa fie cercetat in stare de libertate, sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de DNA pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au sustinut ca au fost platite abuziv sume uriase de bani de Consiliul Judetean Brasov societatii Gotic SA, reprezentata prin directorul general Ion Dinita la vremea incheierii contractului, in prezent deputat, inregistrandu-se majorari si cu 1.046% de fata de valoarea initiala a lucrarilor.

Anchetatorii au constatat ca Aristotel Cancescu a oferit, cu sprijinul si prin complicitatea vicepresedintelui CJ Brasov si functionarilor cu functii de conducere din institutie, firmei SC Gotic SA doua contracte - unul incheiat in noiembrie 2006 privind lucrarile de reabilitarea DJ131C km 17+000 - 29+050 Racos - Rupea si cel din septembrie 2007 pentru lucrarile de intretinere, reparatii si salubrizare a drumurilor judetene din Brasov (intretinere si salubrizare in sezonul rece - deszapeziri, precum si intretinerea si reparatii pe timp de vara) pe o perioada de 6 ani.

DNA precizeaza ca prejudiciul total cauzat bugetului CJ Brasov prin achitarea in mod nelegal, "din dispozitia abuziva a lui Aristotel Cancescu", a unor sume aferente lucrarilor executate de SC Gotic ca urmare a derularii contractelor este de aproximativ 33 milioane lei, cu TVA, echivalentul a aproape 7,7 milioane euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3410 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    stergerea urmelor (Vineri, 24 octombrie 2014, 15:55)

    fit [utilizator]

    Ha, ha, nu a vrut in libertate, acum la zdup cu el!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by