VIDEO Seful Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 octombrie 2014, 21:48 Dosare Anticoruptie


Aristotel Cancescu
Foto: AGERPRES
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici, potrivit unei decizii luate marti seara de instanta suprema, informeaza Mediafax.

Aceeasi masura preventiva a fost dispusa si in cazul lui Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov.

Hotararea luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Administratorului judetului Brasov, Radu Ispas, retinut si el alaturi de Cancescu si Bagiu, de DNA Brasov, luni seara, nu a mai fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.



Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el, in acest dosar.

Astfel, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro.

Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Cancescu a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, desi licitatia fusese castigata de o alta societate.

In acest dosar sunt vizati si vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, si alti subordonati ai lui Cancescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1636 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    "Justitia'' ciumata-psdista in actiune! (Marţi, 7 octombrie 2014, 21:58)

    romania_curata [utilizator]

    Seful Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, ca si ceilalti baroni locali ( de constanta, vrancea, prahova...cuca macaii ) intrucat DOAR EI SUNT DEASUPRA LEGII, sau ma rog,,,JUSTITIA incepe de la ei IN JOS.
    • +1 (1 vot)    
      Probabil cu nu au ce sa-i puna in carca (Marţi, 7 octombrie 2014, 22:56)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui romania_curata

      Banii i-a facut Cancescu acum vreo 10-15 ani. Este un individ ok in lumea trogloditilor PSD-isti din Consiliile judetene. A facut extrem de multe pentru Brasov, care nu se compara cu Bucurestii, Constanta sau Alexandria unde baronii fura tot dar nu patesc nimic. Fum politic raspandit de sconscul Ponta.
  • +5 (5 voturi)    
    Ponta, ai cuvantul! (Marţi, 7 octombrie 2014, 22:00)

    LiviuV [utilizator]

    Ma uitam pe mfin la firma Gotica SA si e o firma foarte prospera. Sa vina Ponta sa ne spuna "cei ~200 angajati de la aceasta firma vor veni la Guvern sa tipe, daca se intampla ceva cu firma."
  • +1 (1 vot)    
    Norocul lui (Miercuri, 8 octombrie 2014, 10:00)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    .. . . ca s-a abtinut si nu a furat si 36 de garoafe de pe domeniul public ca sigur ar fi incasat vreo 5 ani de inchisoare ca amarata aia gratiata de Presedinte.Ca a furat bani, care e problema? Doar toata lumea buna fura bani! Ce vreti sa ii bagam pe toti la puscarie pentru numica toata? Hai sa fim seriosi!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by