Aristotel Cancescu, acuzat ca a primit mita un teren de tenis la resedinta sa din Rasnov pentru a acorda doua contracte publice / Acesta folosea un post local tv ca paravan pentru a primit mita  

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 octombrie 2014, 13:10 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie sustin ca SC Ramb Sistem SRL, firma careia presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, i-ar fi atribuit doua contracte si i-ar fi decontat abuziv sume de bani, i-a construit acestuia un teren de tenis la resedinta din localitatea Rasnov, potrivit Agerpres.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, si Radu Ispas, administrator public CJ Brasov, au fost retinut luni seara de procurorii DNA. Printre acuzatiile retinute in cazul lui Aristotel Cancescu se numara abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit documentelor de la dosar, in perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, presedintele CJ Brasov a fost desfasurata "o activitate infractionala vasta" in legatura cu gestionarea bugetului CJ Brasov si in special cu activitatea de achizitii publice, favorizand doua firme de casa, de la care primea in schimb mita.

Anchetatorii sustin ca el s-a folosit de ajutorul altor suspecti, dar in special de ajutorul lui Radu Ispas, in interes propriu si al firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL.

"Aceste doua firme detineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Brasov, intrucat le erau acordate preferential prin incredintare directa, ca urmare a dispozitiei inculpatului Cancescu. (...) Infractiunile de abuz in serviciu in dauna CJ Brasov comise in favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferentiala a doua contracte in 2007 si 2008, firma reprezentata de inculpatul Bigiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul in serviciu exercitat de catre inculpatul Cancescu. Din probele administrate pana in acest moment al cercetarilor a rezultat banuiala rezonabila ca, in schimbul decontarii abuzive a sumelor de bani in cuantum total de 664.180,54 lei catre SC Ramb Sistem SRL, aceasta societate ar fi realizat un teren de tenis la resedinta presedintelui Consiliului Judetean Brasov situata in localitatea Rasnov", se arata in referatul DNA.

CJ Brasov si SC Ramb Sistem au incheiat in perioada 2007 - 2008 contractele: "Reabilitare, amenajare refunctionalizare Complex de agrement Tampa', in valoare de peste 8 milioane lei, suplimentata prin act aditional cu inca peste 5,5 milioane lei, pentru care 'in realitate datorita actiunii infractionale abuzive a lui Cancescu' s-a achitat din bugetul public al CJ Brasov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezinta plata nejustificata; si 'Amenajare suprafete de joc - terenuri sportive la Liceul 'Andrei Saguna'", in valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care 'in realitate datorita actiunii infractionale abuzive a lui Cancescu' s-a achitat din bugetul public al CJ Brasov suma de peste 400.000 lei ce reprezinta plata nejustificata.

Aristotel Cancescu folosea un post local tv ca paravan pentru mita   


Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a folosit un post local tv ca paravan pentru primirea mitei, dar si ca spatiu in care isi negocia ''infractional'' contractele de achizitii publice, se arata in referatul DNA privind propunerea de arestare preventiva a acestuia, potrivit Agerpres.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, si Radu Ispas, administrator public CJ Brasov, au fost retinuti luni seara de procurorii DNA. Printre acuzatiile aduse in cazul lui Aristotel Cancescu se afla abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta.

"Probatoriul administrat pana in acest moment al cercetarilor a relevat ca inculpatul avea ca modalitate de incasare a mitei folosirea SC Canaris SRL (un TV local, si sub forma de publicitate sau urari de sarbatori incasa de la firme mita) ca paravan si ca locatie in care presedintele CJ Brasov negocia 'infractional' contracte care au determinat de-a lungul anilor plati nejustificate de catre Consiliul Judetean Brasov", sustin procurorii.


Evenimentul Zilei scrie, citand aceeasi sursa, ca din convorbirile telefonice si in mediu ambiental interceptate pana la acest moment, cu autorizarea prealabila a instantei, a rezultat faptul ca inculpatul "Cancescu Adrian Aristotel a fost ajutat in demersul infractional".

Semnificativa in acest sens este discutia in mediu ambiental purtata la data de 02.09.2014 de vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, inculpatul Pascu Mihai Lucian cu numitul "Dan", identificat ca fiind deputatul Zamfir Daniel Catalin, in care primul ii relateaza intentiile presedintelui Consiliului Judetean Brasov pentru a scapa de eventuala raspundere penala prin acoperirea prejudiciilor cauzate prin contractele de lucrari anterioare.

De asemenea, mai arata procurorii DNA, citati de Evenimentul Zilei, in aceeasi incercare de recuperare a prejudiciilor prin atribuiri in continuare de lucrari in mod abuziv, cu nerespectarea legii in materia achizitiilor publice, din dispozitia presedintelui Consiliului Judetean Brasov Cancescu Adrian Aristotel, "vicepresedintele Pascu Mihai Lucian a avut mai multe intalniri cu deputatul Dinita Ion, pentru a-l determina sa accepte noi contracte cu conditia ca o parte din bani sa fie returnati pentru recuperarea prejudiciilor din contractele anterioare".

Astfel,  convorbirile interceptate dovedesc ca decontarea lucrarilor efectuate de SC RAMB SISTEM SRL in asa numitul beneficiu al Consiliului Judetean s-a facut nelegal, lucrarile fiind necorespunzatoare.

In plus, se mai arat in actele DNA, din convorbirilor telefonice/in mediu ambiental purtate de persoane din conducerea CJ Brasov, interceptate cu autorizatia prealabila a instantei  a rezultat ca presedintele CJ Brasov, Cancescu Aristotel s-a intalnit cu inculpatul Bagiu Gabriel, persoana care controleaza SC Ramb Sistem SRL, pentru a-l convinge sa returneze sumele de bani incasate necuvenit in derularea celor doua contracte de mai sus, promitandu-i in schimb ca firma Ramb Sistem SRL urmeaza sa fie favorizata pentru a castiga licitatia pentru lucrarea de reabilitare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, proiect finantat de Consiliul Judetean Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1919 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by