Procurorii DNA fac perchezitii in Constanta, in dosarul lui Radu Mazare

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 22 aprilie 2014, 11:48 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie fac perchezitii, marti, la trei domicilii din Constanta, in dosarul in care este cercetat Radu Mazare.

"Ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza perchezitii domiciliare in trei locatii situate in municipiul Constanta, niciuna dintre locatii nefiind sediul vreunei institutii publice.

Perchezitiile au fost efectuate in cauza penala in care Mazare Radu Stefan, Mazare Alexandru si Morgenstern Avraham sunt cercetati pentru fapte de coruptie," se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie, care nu ofera detalii suplimentare.

Primarul Constantei, Radu Mazare, acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, este cercetat in libertate.

***

Procurorii sustin ca, in anul 2011, omul de afaceri Morgenstern Avraham, reprezentantul SC Shapir Structures SRL, i-a oferit lui Radu Mazare, prin intermediul lui Elan Schwartzenberg, suma totala de 175.000 de euro pentru a facilita castigarea de catre acea societate, in conditii avantajoase, a licitatiei avand ca obiect contractul de construire a Campusului social "Henri Coanda" in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Banii au fost trecuti prin conturile mai multor societati offshore si au ajuns in final la Radu Mazare si fratele acestuia, Alexandru Mazare, potrivit DNA.

"Traseul mitei a fost urmatorul: Societatea offshore Larton Consultants Ltd (unic asociat al SC Shapir Structures SRL) transfera in contul societatii Melici Management Inc. (beneficiar real Schwartzenberg Emilian) suma de 109.835 euro la data de 28.07.2011 si suma de 173.012 euro la data de 24.08.2011; Societatea Melici Management Inc. transfera in contul personal al primarului Mazare Radu Stefan deschis la Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, suma de 95.000 euro la data de 13.09.2011 si in contul personal al lui Mazare Alexandru deschis la aceeasi banca - Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, suma de 40.000 euro in aceeasi data; tot in contul personal al lui Mazare Alexandru deschis la Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, Melici Management Inc. a transferat suma de 40.000 euro in data de 06.12.2011. Operatiunile prin care fratii Mazare au primit sumele de bani sus-mentionate au avut ca justificare 'fees' - onorariu", se arata in referatul DNA.

Potrivit DNA, aceste sume de bani au fost oferite primarului Radu Mazare pentru ca acesta sa efectueze o serie de demersuri, unele intrand in atributiile sale de serviciu - initierea unor hotarari de Consiliu Local -, altele in afara atributiilor de serviciu, cum ar fi consilierea reprezentantului Shapir Structures, Morgenstern Avraham, in cadrul a numeroase intalniri avute de cei doi pe parcursul desfasurarii procedurii de achizitie.

Anchetatorii afirma ca unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de primar in favoarea societatii Shapir Structures au fost cele prin care, la solicitarea lui Morgenstern Avraham, a fost aprobata cresterea valorii contractului de achizitie cu suma de 3.722.910 lei fara TVA - circa 900.000 de euro, adica de la 37.241.120 lei, cat a fost valoarea estimata de autoritatea contractanta la publicarea anuntului de achizitie publica, la 40.964.030 lei, cat a fost oferta financiara a societatii Shapir.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4593 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    cand nu poti lupta cu apa la TR (Marţi, 22 aprilie 2014, 11:57)

    un domn [utilizator]

    se muta atentia la CT...face parte din Coabitare ?
  • +19 (19 voturi)    
    Si un caine dresat, de la Brigada Antidrog! (Marţi, 22 aprilie 2014, 12:05)

    pedepsitorul [utilizator]

    Euforia lui Radu, este cel putin suspecta, iar paroxismul la care a ajuns in perioada de Pasti tradeaza clar, sevrajul!

    Chiar daca Mafia Administrativa a ascuns prin diverse locatii informatiile compromitatoare, este suficient sa obtii marturiile complicilor pentru continuarea cercetarilor!

    PS: Cum sa srantesti logica votantilor:
    - Sunt acuzat ca am luat spaga ca sa-mi indeplinesc atributiile de servici!
    Da Raducule, fara spaga nu se misca nimic in CT, cine da spaga construieste P+10 in Mamaia!
    Cine nu da spaga sau nu arata factura de la depozitul de materiale a lui Nicusor, poate doar sa-si planteze porumb pe terenul de casa!

    Daca Nicusor s-a dat bolnav de prostata, lui Mazare i-au ramas doua scapari posibil de incercat:
    1- sa recunoasca ca nu a avut discernamant, si sa pozeze in ''nebun''!
    2- sa recunoasca dependenta de droguri, si sa ceara internarea la dezintoxicare!

    Personal, cred ca o sa apeleze la prima, demosntrand ca nu e un pericol public, decat intr-o functie publica!
    • +6 (6 voturi)    
      /// (Marţi, 22 aprilie 2014, 13:30)

      hmara [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

      Ti-as fi dat 2 plusuri dar nu se poate.
  • +9 (9 voturi)    
    procurorii astia ... (Marţi, 22 aprilie 2014, 14:55)

    nash pandelica [utilizator]

    basisti, fir'ar ei sa fie !
    ii strica omului sarbatoarea, sa nu'i tihneasca mielul...
    • +6 (6 voturi)    
      Vila din Brazilia e plina de bani! (Marţi, 22 aprilie 2014, 15:11)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      Dacă Băsescu iese preşedinte în continuare în România, o să-mi iau o casă în Brazilia şi o să mă mut acolo. Aicea nu mai stau ca să mă ancheteze din două în două zile toate slugile politice ale lui Băsescu. La următorul mandat sigur nu voi mai candida şi mă gândesc foarte serios şi să renunţ la mandatul ăsta. Am fost zece ani primar, nu vreau să îmbătrânesc în politică la fel ca domnul Iliescu. Dacă iese Geoană, mă duc numai cu chirie sau îmi cumpăr casă peste zece ani",

      26 nov 2009
      Radu Stefan MAZARE

      PS: Vezi ce inseamna sa nu te opresti din ciordeala, la timp...?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by