Alexandru Mazare, senator PSD, urmarit penal de DNA, sub acuzatia ca detine un cont in Israel in care a primit o parte din mita destinata fratelui sau, Radu Mazare

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 17 aprilie 2014, 13:54 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au dispus joi inceperea urmaririi penale fata de senatorul PSD Alexandru Mazare, pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii, acuzandu-l pe fratele primarului Constantei ca nu a declarat un cont deschis in Israel in care o societate comerciala a virat 80.000 de euro.

Alexandru Mazare este anchetat in dosarul lui Radu Mazare, primarul PSD al Constantei, acuzat si el de infractiunea de luare de mita.

Care sunt acuzatiile pentru care este urmarit penal Alexandru Mazare, potrivit unui comunicat DNA:

  • In declaratia de avere formulata, la data de 29 mai 2012, Mazare Alexandru nu a mentionat contul personal, deschis la o unitate bancara din Israel.
  • In acest cont, a fost virata, de catre o societate comerciala, la datele de 13 septembrie 2011 si 06 decembrie 2011, suma totala 80.000 euro.
  • Aceasta suma de bani reprezenta o parte din banii primiti, cu titlu de mita, de catre fratele sau, inculpatul Mazare Radu Stefan, in schimbul efectuarii de catre acesta, de demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu, cat si in afara lor, in vederea castigarii licitatiei organizate de RAEDPP Constanta, pentru construirea de locuinte modulare in cadrul Campusului social Henri Coanda.
Alexandru Mazare s-a prezentat joi dimineata la sediul DNA, unde i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazare si Avraham Morgenstern au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de procurori Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Radu Mazare trebuie sa se prezinte in fiecare marti, la ora 12.00, la Politie, obligatia fiind stabilita in cadrul masurii controlului judiciar luate de instanta in cazul primarului. Totodata, Mazare are interdictie de a parasi tara.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2728 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    Un coleg de Parlament (Joi, 17 aprilie 2014, 13:58)

    Frank777 [utilizator]

    imi spunea ca omul vine des "high" la Senat.Are si privire tipica daca observati.
  • +5 (7 voturi)    
    Nu vom scapa de clanul Mazare asa usor... (Joi, 17 aprilie 2014, 14:35)

    IancuJianu [utilizator]

    Mă-sa a lucrat in comertul exterior pe timpul lui Ceaşcă si stie cum sa se acopere, iar primăretele Mazare a fost ziarist-proprietar la "Contrast", actualul Telegraf si are strinse dosare compromitatoare despre aproape toti jmekerii din parlament. Asa ca doar se joaca putin de-a soarecele si pisica. De astia nu scapam decit daca apare unul ca Alimanescu.
  • +1 (1 vot)    
    ?! (Joi, 17 aprilie 2014, 17:13)

    zertty [utilizator]

    Mi se pare tare ciudat...
    Dupa cite stiu in Israel nici o persoana particulara n-are dreptul sa aiba un cont personal in valuta... Trebuie sa ai o societatea comerciala pentru a avea un asemenea cont...
    Nici tranzactiile bancare nu se fac asa de simplu in valuta...
  • 0 (0 voturi)    
    Tot frati. (Joi, 17 aprilie 2014, 21:09)

    adi67ro [utilizator]

    Nu stiu de ce dar imi aduc aminte de alt caz cu doi frati care au lucrat in tandem. Sergiu si Dumitru Sechelariu. Unul primar, altul secretar de stat. Procese, emisiuni TV. Sper sa nu am dreptate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by