Dosarul lui Dan Voiculescu se judeca la Tribunalul Bucuresti pe 8 martie

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 8 februarie 2013, 9:21 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a stabilit pentru 8 martie judecarea dosarului privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat Dan Voiculescu, informeaza Agerpres.

Dosarul a ajuns la tribunal, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis pe 6 februarie ca nu mai are competenta de a judeca aceasta cauza, in urma demisiei lui Dan Voiculescu din functia de senator.

Este pentru a treia oara cand acest dosar ajunge la Tribunalul Bucuresti.

Initial, DNA a trimis dosarul spre judecare la tribunal in decembrie 2008, insa, in martie 2009, este mutat la Curtea Suprema, dupa ce Dan Voiculescu a fost ales senator.

In iunie 2012, Dan Voiculescu demisioneaza din Senat, iar dosarul trece la tribunal, unde sta pana in decembrie 2012, cand din nou este trimis la instanta suprema, in urma alegerii lui Dan Voiculescu ca senator.


La inceputul lunii decembrie 2008, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, instanta competenta a judeca fiind atunci Tribunalul Bucuresti. In 3 martie 2009, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta de a judeca acest caz, intrucat Voiculescu obtinuse un mandat de senator in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008.

In 29 iunie 2012, dupa aproape trei ani de dezbateri in acest caz, instanta suprema a trimis dosarul lui Dan Voiculescu la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta demisionase din functia de senator, calitate pe care a recastigat-o in urma alegerilor Legislative din decembrie 2012.

In 20 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a luat in discutie dosarul lui Dan Voiculescu, constatand ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea privind validarea mandatelor senatorilor alesi in 9 decembrie. Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de "folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata".

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata. Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti. El este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2850 vizualizari

  • +18 (20 voturi)    
    anul trecut (Vineri, 8 februarie 2013, 9:43)

    UglyKidJoe [utilizator]

    a fost un an bun pentru justitie, poate avem si anul acesta motiv de bucurie
    • +19 (19 voturi)    
      dar sa fie fara fular (Vineri, 8 februarie 2013, 10:28)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui UglyKidJoe

      varanu are gatu gros de nesimtire..sa vedem si noi o carotida in direct..evident la acces direct ))))
  • +19 (19 voturi)    
    faina data (Vineri, 8 februarie 2013, 10:35)

    damenvals [utilizator]

    e si vineri, va fi foarte lejer;
    pun ramasag ca inculpatul se va prezenta la proces, procesul se va amana, inculpatul va imparti populatiei cateva RANJETE mega contrast, Full HD, 16:9 si isi va continua relaxat ziua cu un chef de ziua femeii unde va socializa cu slugile lui, punand tara la cale
    • +13 (13 voturi)    
      cam ai dreptate (Vineri, 8 februarie 2013, 11:02)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui damenvals

      e rau ca dosarul s-a intors la Tribunalul Bucuresti. Daca e condamnat, Varanul face apel la Curtea de Apel, apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie...deci mai are in fata 3 procese (Tribunal, Curte Apel, Inalta curte casatie)....asa ca mai dureaza ani pana in baga la zdup.
      Daca prinde alegerile din 2014, s castiga Cacarau, nu se mai atinge nimeni de el.
      Ar fi trebuit rezolvat totul rapid, la Inalta curte de casatie.
      • +2 (4 voturi)    
        sa lasam Justitia (Vineri, 8 februarie 2013, 12:52)

        Goriot [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        sa isi urneze cursul corect si sa isi spuna cuvantul drept.
      • +3 (3 voturi)    
        kkrau (Vineri, 8 februarie 2013, 13:22)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        nu mnai vrea la cotroceni..cum asa ? api el trezit din somnul ratiunii a spus ca se da cu monarhia (probabil ca si cum te dai cu sania) http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-14177665-crin-antonescu-nu-doresc-suspendarea-din-functie-presedintelui-basescu-vota-pentru-monarhie.htm
        Or in aceste conditii incarcerarea varanului e doar o chestiune de timp. Cred ca in somnul ratiunii kkrau a ainteles ca locataru de la cotronei va fi temporar copy paste si premier baronul de TR
  • +11 (11 voturi)    
    pronostc : chix (Vineri, 8 februarie 2013, 10:59)

    fosta zoezoe [utilizator]

    -vicii de procedura, nu are avocat,nu a fost citat la adresa corecta, ploua, sau chiar e cine trebuie in capul mesei astfel incat sa se constate ca nu existe prejudiciu , ca a dat chiar prea mult pe terenurile din Baneasa , ca ICA nu mai exista ........Intre 25 februarie si 5 martie Turnatorulderude va relua discutia despre suspendarea Presedintelui astfel incat sa fie evident ca dosarul e politic -stim placa-.Astfel premiantul alegatorilor din sect 4, (dar mai ales al nealegatorilor) va primi coronita pentru ca a furat suficient de la stat (adica de la noi) cat sa devina admirat,iubit ,votat adulat !
  • +5 (5 voturi)    
    intentionat aleasa data de 8 martie... (Vineri, 8 februarie 2013, 11:36)

    EMC2*2/2#@4 [utilizator]

    ca varanul sa aiba motive sa sarbatoreasca cele 44 de pahare din ziua urmatoare...
  • 0 (4 voturi)    
    Pai daca-i asa, (Vineri, 8 februarie 2013, 12:04)

    decocalator [utilizator]

    Un sincer La Multi Ani, Dom'Profesor
    • +3 (3 voturi)    
      asta mi a placut (Vineri, 8 februarie 2013, 13:10)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui decocalator

      crezi ca bombo e partea pasiva ? si felix partea activa ?
  • 0 (0 voturi)    
    Eu cred . . . (Vineri, 8 februarie 2013, 18:55)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . ca la mijloc este o interpretare fortata a legii, Este clar ca o instanta inferioara nu poate judeca un demnitar dar asta nu inseamna ca curtea superioara de justitie nu il poate judeca pe vasile carator de span la Laromet. Ba poate, daca vrea! Eu zic ca acest individ Voiculescu putea foarte bine fi judecat de instanta suprema daca aceasta ar fi vrut. Prin analogie as spune ca un colonel in armata nu are dreptul sa comande un pluton. Ei da, un locotenent poate comanda doar un pluton el nu poate comanda un batalion sau un regiment dar colonelul poate comanda orice subunitate din unitatea sa. Daca vrea! Daca nu vrea nimeni nu il poate obliga. Asa si cu instantele. Cele superioare pot judeca orice, functie de timp si de vointa. Celor inferioare li se ingradeste dreptul de a judeca unele pricini. In cazul de fata, un senator. In concluzie problema cu sunt senator si maine nu mai sunt functie de cum imi merge procesul este o mare pacaleala facuta justiei si acestui popor.
  • +1 (1 vot)    
    ===================== (Vineri, 8 februarie 2013, 20:46)

    Zede [utilizator]

    Sunt curios daca va exista vreo demonstratie in fata Tribunalului, sau vom da cu totii flori minunate femeilor din viata noastra si viata va fi in continuare frumoasa?
  • 0 (0 voturi)    
    via Marino (Vineri, 8 februarie 2013, 20:58)

    DHondt [utilizator]

    Domnul Voiculescu a scapat in invingator,cu magistratii corupti din Romania,domnia sa isi permite sa plateasca orice complet de judecata si cu siguranta va fi achitat!!!Totusi daca banii negrii sunt obtinuti pe cai ilicite este posibil ca blestemul sa cada pe copii sau nepoti,stranepoti!!!Sunt curios de evolutia domnului Patriciu care la un moment dat parea invicibil!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    castiga mai mult Badea si Ciutacu (Vineri, 8 februarie 2013, 21:25)

    MirceaIo [utilizator]

    Mircea Badea, Victor Ciutacu se lauda ca au venituri muult mai mult decat ce a aparut in presa. Ciutacu spuna e informatia cu veniturile lor vine de la fisc (via Blejnar). A muscat din momeala si a recunoscut ca nu plateste toate taxele la stat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by