VIDEO Seful DNA cere incuviintarea arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 13 noiembrie 2012, 17:46 Dosare Anticoruptie


Procurorul sef al Directiei Nationale Anticorutie i-a solicitat ministrului Justitiei Mona Pivniceru sa sesizeze Parlamentul pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Alin Trasculescu, presedintele organizatiei de Vrancea a PDL, se arata intr-un comunicat dat presei.

UPDATE 19.40: Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a transmis marti, 13 noiembrie 2012, Presedintelui Camerei Deputatilor cererea de incuviintare a arestarii preventive a lui Alin Trasculescu.


Comunicatul DNA


Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor (republicata) si art. 193 din Regulamentul Camerei Deputatilor, incuviintarea arestarii deputatului TRASCULESCU ALIN-SILVIU, inculpat in dosarul nr. 336/P/2012, in sarcina caruia au fost retinute urmatoarele infractiuni:

*trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, comisa in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.


Detalii privind starea de fapt si alte masuri procesuale luate in cauza sunt continute in comunicatul nr. 817/VIII/3 din 11 noiembrie 2012.




Intr-un comunicat transmis presei, DNA informeaza ca deputatul PDL Trasculescu este cercetat penal pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri si instigare la spalare de bani. Potrivit procurorilor anticoruptie, seful PDL Vrancea a solicitat de la denuntator, printr-o parte terta, mai intai suma de 50.000 de euro, majorata mai apoi la 150.000 de euro, pretinzand ca poate sa intermedieze aprobarea unor proiecte de investitii prin PNDI, program gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Deputatul PDL Alin Trasculescu, care fusese retinut de procurorii anticoruptie, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei.

Plenul Camerei Deputatilor a luat act luni de raportul Comisiei juridice cu informarea din partea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, cu privire la retinerea si perchezitia deputatului PDL Alin Trasculescu






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1503 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    rock (Marţi, 13 noiembrie 2012, 19:15)

    TLiviu [utilizator]

    ce vioaie a fost Pivniceru in acest caz -
    • +3 (3 voturi)    
      normal (Marţi, 13 noiembrie 2012, 19:47)

      brabus [utilizator] i-a raspuns lui TLiviu

      e din gasca rivala :)
      • 0 (0 voturi)    
        da (Marţi, 13 noiembrie 2012, 22:46)

        Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui brabus

        Pai asta si e ideea.

        Pica un pacalici de la PDL, iar cand vor aparea "serpii" de la USL nu o sa mai aiba ce sa faca pentru ca situatia e similara.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by