UPDATE Deputatul Alin Trasculescu, care fusese retinut de procurorii DNA, a fost eliberat/ Complicele sau Marian Calota a fost arestat preventiv

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 12 noiembrie 2012, 9:00 Dosare Anticoruptie


Alin Trasculescu
Foto: AGERPRES
Deputatul PDL Alin Trasculescu, care fusese retinut de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, a fost eliberat luni dimineata din arestul Politiei Capitalei, informeaza Mediafax. Potrivit RTV, presedintele PDL Vrancea a primit interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

UPDATE 2 Mircea Toader: Alin Trasculescu ramane candidat al ARD pentru colegiul in care a fost deja propus pentru ca listele au fost deja depuse si nu exista alta posibilitate.

'Noi am spus de la inceput ca PDL nu se opune sub nicio forma actului de justitie, daca Procuratura solicita asa ceva, in mod cert si ferm vom vota ridicarea imunitatii. Potrivit Statutului PLD, atunci cand exista o hotarare sau o decizie de arestare pentru Trasculescu acesta va fi exclus din partid', a mai spus liderul deputatilor democrat-liberali, potrivit Agerpres.

UPDATE Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Marian-Valeriu Calota, inculpat in dosarul deputatului Alin Trasculescu, potrivit Agerpres.

Instanta Suprema a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Marian Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, el fiind retinut pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (5 acte materiale), santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata (4 acte materiale).

Decizia ICCJ nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Avocatul lui Calota, Ion Panaitescu, a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca banii primiti de clientul sau erau datorati ca urmare a unui contract existent intre el si denuntator, relateaza Mediafax.

Aparatorul lui Calota a mai aratat ca in mod uzual remiterile de bani se faceau prin servicii bancare, fiind suspecta de aceasta data dorinta denuntatorului de a-i remite bani lui Calota "intr-un plic".

Totodata, avocatul a aratat ca "procurorii nu vin la arestare fara sa aiba nimic".

Trasculescu este presedintele PDL Vrancea si candideaza pentru un nou mandat de deputat in Colegiul 5 Marasesti.

Trasculescu fusese retinut in noaptea de sambata spre duminica de procurorii anticoruptie, fiind cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.


In acelasi dosar este cercetat Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata, santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Calota, care l-a constrans pe denuntator, prin amenintare, sa dea banii ceruti.

Pentru obtinerea banilor, sustin procurorii anticoruptie, deputatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

MDTR a fost condus in perioada decembrie 2009 - februarie 2012 de Elena Udrea.

Calota a primit de la denuntator, sambata, suma de 50.000 de lei, pentru a fi remisa lui Trasculescu, la cererea acestuia, fiind prins in flagrant delict si ulterior retinut, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca flagrantul a fost realizat sambata, in jurul orei 21.00, la Focsani, deputatul fiind retinut dupa miezul noptii.

Avocatul lui Trasculescu, Cristian Ene, a declarat ca a depus o plangere la DNA impotriva ordonantei de retinere emisa de procurorii anticoruptie pe numele politicianului, pe care o considera "nejustificata". Ene a spus ca deputatul nu si-a insusit nicio suma de bani.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, l-a informat duminica pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, asupra perchezitiei si retinerii lui Alin Trasculescu, "acuzat de savarsirea unei infractiuni flagrante de coruptie".

Luni, de la ora 12.00, in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor urmeaza sa fie discutata solicitarea ministrului Justitiei in cazul lui Alin Trasculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru Mediafax ca luni la ora 16.00 va avea loc o sedinta a Comisiei Juridice a Camerei in legatura cu solicitarea MJ in cazul deputatului Alin Trasculescu, precizand ca cel mai probabil marti cererea va ajunge in plenul Camerei.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6202 vizualizari

  • +2 (6 voturi)    
    corbii nu or sa isi scoata ochii (Luni, 12 noiembrie 2012, 9:48)

    GeorgeT [utilizator]

    "Opozitie" pentru spectacol doar dar uniunea de la dreapta la stinga , PDL sau ceilalti nu or sa creeze un precedent "periculoas" ca la toti de acolo fac la fel si bietul om poate a "gresit"..
    • -6 (10 voturi)    
      și totuși corbii... (Luni, 12 noiembrie 2012, 11:04)

      Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      Bănuiala mea este că tot un PDL-ist l-a lucrat pe Trasculescu. Că doar nu m-am lovit la cap să cred că DNA luptă împotriva corupției.
      • +4 (4 voturi)    
        sunt lovit in cap atunci (Luni, 12 noiembrie 2012, 11:34)

        GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        Cred sincer ca DNA este printre foarte putinele institutii ale statului care incearca sa isi faca treaba
        Sper ca toti nemernicii de la PDL sau PSD sau PNL sau ceilalti sa revina pe pamint si sa nu mai fie deasupra legilor si regulilor unei societati normale.

        P.S. imi amintesc acum , m-am lovit putin la cap cind a intrat una cu masina direct in mine, cind bicicleam pe partea me, poate e de acolo ?
        • 0 (0 voturi)    
          despre DNA...penibili (Luni, 12 noiembrie 2012, 13:12)

          jescu [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

          Pai DNA vine in plina guvernare USL sa aresteze un sef PDL pentru ca ar vi vrut sa dea unui om de afaceri un contract cu statul. Ce treaba mai are PDL in contractele cu statul, pe care se pun zeci de semnaturi de catre oameni numiti de USL.

          Cei de la DNA au facut un flagrant slabutz, de amatori. In principiu daca nu mai au si alte dovezi(convorbire telefonica,etc.) nu o sa-l condamne nici o instanta pe tipul din PDL, poate doar pe cel care a luat banii, daca se va intampla si pentru ala. DNA, daca ar fi profesionisti si-ar da seama, ca nu au probe destule, si ca popularizand cazul in presa, nu o sa para decat penibili cand se va termina procesul(daca nu cumva nici nu va incepe procesul impotriva tipului din PDL). Presupunand ca nu ar fi sub influienta politica(eu incep sa nu mai cred), atunci singura concluzie e ca calitatea oamenilor care lucreaza la DNA este foarte scazuta.
      • +4 (4 voturi)    
        da, e destul de greu (Luni, 12 noiembrie 2012, 11:34)

        Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        cand ai deja concluzia, sa "cauti" si argumentele de rigoare ...
      • +2 (4 voturi)    
        Eu iti propun... (Luni, 12 noiembrie 2012, 11:46)

        math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

        .. sa te mai gandesti. Daca te-ai lovit la cap (de cateva ori) ar fi o circumstanta atenuanta pentru "munca" ta social-culturala de aici.
  • +3 (3 voturi)    
    Cristoiu sustine in EVZ (Luni, 12 noiembrie 2012, 9:53)

    sile231 [utilizator]

    Ca cel surprins in flagrant e Calota si nu Trasculescu.Ne spune si noua cineva care sunt faptele?
    • 0 (0 voturi)    
      uite ca zisera (Luni, 12 noiembrie 2012, 12:47)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui sile231

      da, calota, asa confirma, mai nou, si hn.

      galagia cu flagrantul la trasculescu a fost orchestrata, latrinic, de vuvuzelele rosii.
      trasculescu catindeaza, nu calota.
      nush' daca pricepeti.

      raspandacii, de la zvonalitatea teve, incercau o ipoteza, aparent bizara.
      cum ca oprisan si trasculescu ar fi fost in niscaiva tratative politrucesti.
      ba, se zicea la zvonalitatea lui vintu, caci tot a lui este, orice-ar zice ei, cum ca, oprisan ducea munca politica de lamurirea trasculescului, sa schimbe transhea politica.
      se pare ca trasculescu n'a percutat, la dorintele satrapului de vrancea, si trebuia pedepsit, exemplar.
      parc'ar fi din serialul ala italienesc, caracatita.

      in concluzie, s'au dat niste bani lui calota si a fost difuzat trasculescu, ca primitor.

      acum, ca trasculescu a fost retinut la buc. la iesirea din sediul penele, n'are conotatii politice:))
      interesatn ca, flagrantul, inmanarea provocata a banilor s'a intamplat la focsani.
      de unde ca, trasculescu este un fel de speedy gonzales, foloseste warp zone.:))
      sau masinaria aia din star treck, de te comuta instant.

      propaganda lucreaza, viktoria in alegeri e sigura !
  • -8 (12 voturi)    
    Chiar ma miram (Luni, 12 noiembrie 2012, 10:15)

    msrp [utilizator]

    A fost ca un soc pentru mine cand am aflat despre aceste evenimente. Bine ca pana la urma adevarul a iesit la iveala si l-au eliberat.
    Membrii PDL nu au cum sa faca astfel de lucruri!!! Stim cu totii ca doar USL fura
    • +3 (3 voturi)    
      @msrp (Luni, 12 noiembrie 2012, 10:31)

      lf_iron [utilizator] i-a raspuns lui msrp

      A fost eliberat pentru ca nu poate fi detinut mai mult de 24 ore. Pentru arestarea preventiva e nevoie de avizul parlamentului.
    • +5 (5 voturi)    
      chiar ma miram (Luni, 12 noiembrie 2012, 10:50)

      marabul [utilizator] i-a raspuns lui msrp

      mda... esti f ironic, caractestic pontistilor si antonistilor,cel putin cel din urma cand il vad la tot felul de reuniuni cum isi acopera gura de ras e clar pentru mine ca-i sub sedative...nu te gandi ca-i vreunul mai de soi,suntem o tara de hoti si va mai dura pan-o iesi si soarele pe strada noastra...O s-avem ce meritam!!!!
      • -2 (2 voturi)    
        ei na (Luni, 12 noiembrie 2012, 11:04)

        msrp [utilizator] i-a raspuns lui marabul

        Intr-un alt fel ce ai zis si tu am zis si eu. Doar ca eu daca zic atunci sunt pontist sau antonist in timp ce tu esti un om echilibrat si echidistant.
    • +3 (5 voturi)    
      pregateste-te pentru mai rau (Luni, 12 noiembrie 2012, 11:42)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui msrp

      sa vezi ce soc o sa ai cand o sa-si dea parlamentul acceptul pentru arestare si inceperea urmaririi penale.
      parlamentarii "nu au cum sa faca astfel de lucruri" (ma scuzi ca te-am citat), ca doar pe Dobre l-au "spalat" si l-au "apretat" impecabil.
      dar desigur, cum stim cu totii, ala a fost dosar politic, iar DNA e doar o adunatura de basisti la cheremul marinelului.
      la fel ca si in cazul Diaconu, dosar basist lucrat de basistii de la ANI, si azi in parlament, ce conteaza o sentinta definitiva data de niste judecatori basisti de la ICCJ.
  • +1 (1 vot)    
    contre si Irinele POPESCU a papat cateva milioane (Luni, 12 noiembrie 2012, 12:18)

    SRA [utilizator]

    Irinel POPESCU, membru a academiei a papat cateva milioane de la sanatate

    Scenariul este din anii 48, când comunisti prin securisti cautau motive de arestare, arucau si gaseau o carte cu Hitler, imediat dusman ala NATIUNII
    Trimis la duba, canal, etc.

    Asa lucrau procurori cumparati de comunisti, acum este cel care a procesat flagrantul la solicitarea lui OPRISAN.

    Se va sti ADEVARUL sau este o contre la cei cu ANI ???


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by