Cheltuielile cu informatizarea in institutiile de stat (6). Autoritatea Nationala a Vamilor: Contracte de 10 milioane lei, din care 8,9 milioane cheltuiti in 2001-2002

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Marţi, 14 septembrie 2010, 20:02 Dosare Anticoruptie


 documente
(14 Sep 2010) PDF, 158KB
Partea cea mai consistenta a contractelor legate de dezvoltare, implementare si mentenanta software incheiate de Autoritatea Nationala a Vamilor dateaza din anii 2001-2002, cand au fost platiti 8,9 milioane de lei catre IBM Romania pentru "Servicii mentenanta Sistem Informatic Integrat Vamal". Din 2006 si pana in 2008 au mai fost incheiate alte 6 contracte, insumand circa 2 milioane lei, toate cu Siveco Romania si Bull Romania.

Din 2008 si pana in prezent nu a mai fost incheiat alt contract, potrivit listei transmisa HotNews.ro de catre Autoritatea Nationala a Vamilor (vezi lista contractelor in documentul atasat).

Cheltuielile de la ANV sunt relativ modeste fata de cele inregistrate la celelalte institutii care au transmis informatii HotNews.ro: APDRP, ANOFM, CNAS, ANAF. Numai Ministerul de Interne se afla in urma, cu 4,5 milioane lei.

HotNews.ro a solicitat mai multor ministere si alte institutii de stat lista contractelor atribuite pentru: Servicii de intretinere si reparatii de software/ servicii de dezvoltare si implementare software/ Servicii de mentenanta software; valoarea fiecarui contract atribuit si operatorii economici carora le-au fost atribuite contractele. Vom reveni cu aceste informatii de indata ce vor fi disponibile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1592 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    observ (Marţi, 14 septembrie 2010, 20:13)

    gogoasa [anonim]

    ca in toate contractele, cu cam in toate ministerele si institutiile publice apare Siveco.
    • 0 (0 voturi)    
      Aici... (Joi, 16 septembrie 2010, 11:07)

      Aurel [anonim] i-a raspuns lui gogoasa

      ... sunt banii dumneavoastra.
  • -4 (4 voturi)    
    pai e cea mai mare firma de soft (Marţi, 14 septembrie 2010, 20:48)

    ipse [anonim]

    din Europa de Sud Est. Ce ai fi vrut, sa nu participe ca nu da bine?!?
    • 0 (0 voturi)    
      Natie fara soarta (Marţi, 14 septembrie 2010, 21:17)

      opusul [anonim] i-a raspuns lui ipse

      Marea firma Siveco se afla in miini streine.
      Pine si firme care lucreaza cu armata au fost vindute strainilor.

      Singura tara care vinde tot. Nu mai are nevoie de nimic.
      Firme romanesti ? Nu ne trebuie ! Incheiem contracte pe 100 de ani cu firme streine si basta.

      Adio Romanie !
    • +1 (1 vot)    
      Nu-i cea mai mare firma de soft, (Miercuri, 15 septembrie 2010, 2:04)

      Gigell [anonim] i-a raspuns lui ipse

      e cea mai mare firma abonata la banii publici pe teme de frecat menta cu calculatoru'.
      E nu stiu ca SIVECO sa fi facut vreun soft vreodata. Adica ceva ce lansezi in executie si merge (de altfel cred ca bajetzii aia nici nu stiu cum se lanseaza un program in executie). Dar sa nu intram in amanunte, ca acelea-s de competenta DNA-ului, as zice io.
  • 0 (0 voturi)    
    ..... (Marţi, 14 septembrie 2010, 21:12)

    tirolez [utilizator]

    contractul cu IBM a avut subcontractori tot bull , siveco si inca alte firme, imi scapa numele, forte cred dar e posibil ca acum sa nu mai existe sub numele asta.
    dar de ce e prima stire? nu s-a intamplat nimic esential azi?!
  • -2 (4 voturi)    
    balada miorita in it-ul romanesc (Marţi, 14 septembrie 2010, 21:13)

    n. inainte de "50 [anonim]

    pana si cu mult inainte de "90,pe ministere si judete, aveam un sistem national de calcul, la nivelul tehnologiei de atunci, cu un ietc-institut de electronica si tehnica de calcul.
    dovada,la cutremurul din 1977,una din cladirile distruse a fost sediul centrului de calcul al ministeului transporturilor,de langa gara de nord din bucuresti.
    in prezent,cladirile centrelor de calcul din fiecare judet(cu atmosfera controlata) li s-a schimbat destinatia devenind majoritatea sedii de "fabrici de diplome" a diferitelor universitati particulare,aparute ca ciupercile dupa ploaie,iar de ietc nu se mai aude nimic.
    ICI(instit.central de informatica),a fost pastrat, doar cu numele,fara a pune la punct,timp de 20 de ani,un nou sistem national de calcul.
    e-guvernare,societatea informationala aveau bune auspicii intre 2000-2004 sub guvernul psd,dupa care intre 2005-2008 au venit lacustele bicolore(oranj,galbene si udmriste) din alianta da si pt o mai usoara manipoolare a calculelor au trecut totul pe regim "manual": birocrati cu registre,creion chimic,urmand ca oranji intre 2009-2010 sa aleaga praful de toata informatizarea de nivel national,prin persoanele incompetente promovate in toata conducerea ministerului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si a tarii.
    de unde informatizare cand bugetarii au crescut intre 2004 si 2009 de la 900 de mii la 1,5 milioane.?
    mai deunazi, la tv niste fosti ministrii se plangeau ca structurile bazelor de date ale ministerului muncii si celui de finante sunt asa de diferite, ca nici dupa 20 de ani nu sunt programe cu legaturi intre ele.idem, si cu celelate ministere.
    concluzie:laudatul de sine,minciuna,trisatul,sa,din prezent, nu tin loc de sistem national de calcul.
  • +2 (2 voturi)    
    Siveco cel Mare (Marţi, 14 septembrie 2010, 21:26)

    florin marcus [anonim]

    Lucram intr-o firma romaneasca de soft in urma cu 4-5 ani si undeva la un inspectorat judetean se cauta o solutie software pt gestionarea anumitor resurse. Noi aveam exact solutia necesara, facuta pt invatamantul suedez. Nu am putut vinde acel software catre inspectorat pentru ca Ministerul Invatamantului semnase un contract cu Siveco, prin care nici un soft nu putea fi cumparat la nici un nivel fara consmtamantul Siveco
  • +1 (1 vot)    
    top (Marţi, 14 septembrie 2010, 22:17)

    radu [anonim]

    De ce nu faceti un top al firmelor preferate de stat ? Pe langa Siveco as trece Teamnet plus restul de firme din consortiul eromania


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by