Pana in 2010 au mai fost atribuite contracte insumand peste 200.000 lei firmei Prosoft++ SRL, reiese din lista transmisa de APDRP.
Contractul de aproape 4 milioane euro atribuit SIVECO are mai multe componente, potrivit informatiilor disponibile pe www.e-licitatie.ro:
- Componenta 1 – Actualizarea celor 20 module software existente si dezvoltarea modulelor informatice noi, conform masurilor din PNDR ce urmeaza sa fie lansate pana la sfarsitul anului 2009 si 2010, pentru o implementare eficienta a fondurilor;
- Componenta 2 – Analiza procedurilor si proceselor din cadrul APDRP, pentru eficientizarea sistemului de implementare a FEADR prin intermediul software-ului integrat;
- Componenta 3 – Instruirea utilizatorilor sistemului integrat.
Mentionam faptul ca Programul National de Dezvoltare Rurala este unul din cele mai importante programe finantate cu fonduri europene, in Romania. Potrivit unui comunicat valabil la data de 29 iulie, "au fost semnate 7.211 contracte de finantare, in valoare de 3 miliarde de euro si au fost efectuate plati in valoare totala de peste 549 de milioane euro.
In cadrul acestui program, proiectele nu pot fi depuse sau macar inscrise online iar consultantii privati din domeniu au sesizat in numeroase randuri ca procedurile acestui program sunt dintre cele mai birocratice.
HotNews.ro a solicitat mai multor ministere si alte institutii de stat lista contractelor atribuite pentru: Servicii de intretinere si reparatii de software/ servicii de dezvoltare si implementare software/ Servicii de mentenanta software; valoarea fiecarui contract atribuit si operatorii economici carora le-au fost atribuite contractele. Vom reveni cu aceste informatii de indata ce vor fi disponibile.
De parca aia ii cea mai importanta caracteristica a unui proiect.
Va dati seama ca cei care au facut programul au comis practic trafic de influenta si au intrat probabil si in conflict de interese. Cine stia de 20 de min expirarea sesiunii de logare, apoi sincronizarea de timp a pc-urilor cu serverul?
Astea sunt iarasi niste smecherii dezgustatoare, balcanisme de Romania. Iarasi se scoate in evidenta lipsa (poate intentionata) de consiliere tehnica in elaborarea normelor de aplicare.
Aceste probleme nu ar trebui sa fie lasate asa.
Intelegem ca legiuitorul e limitat ca orice organism din viata reala, dar cand apar asemenea probleme feedback-ul trebuie luat in seama si aplicate corectii.
Dezgustatoare afacere.
F.J.
ca sa nu mai vorbim de calitatea softurilor. cate date sunt centralizate la nivel de tara in sistemul public ?
Ar fi posibil ca aceste softuri sa fie realizate (macar partial) in regim open-source?
Like: e vorba in principiu de o baza de date cu informatii gen CNP - taxe datorate, editabila pe de o parte de catre stat si accesibila de fiecare contribuabil.
Momentan datele astea sunt in ceva format proprietar, procesate de un soft netransparent.
Ar fi nevoie de exportul datelor in noul format transparent. Iar softul nou poate fi dezvoltat for free, de voluntari.
Chiar daca nu e gata ACUM, va fi gata candva si va fi putea fi folosit for free. Cu costuri de dezvoltare de atunci incolo, zero.